NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z laptopem
Autor Wiadomość
oliwek 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 6:30 pm   

AnLee napisał/a:
dobry jest tez darmowy program : Spybot - Search & Destroy

Tylko ze to nie jest antywirus tylko antyszpieg...., ale warto go miec

LeGolas 
Super gaduła

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 8:15 pm   

Tylko lepiej wcześniej poczytać o tych programach co potrafią zrobic z rejestrem.

Kurt Cobain

oliwek 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 9:22 pm   

zawsze przed czyszczeniem rejestru można zrobić backup i jak coś pójdzie nie tak to go (rejestr) odtworzyć.
Trzeba tego typu programów używać z głową.

Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 9:26 pm   

Jeśli chodzi o czyszczenie rejestru to mam program Glary Utilities, i dla mnie jest ok.

slotwek 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 10:20 am   

A ja zaproponuje cos niestandardowego - zainstaluj sobie Linux Ubuntu, albo Mint. To sa dwie najprostsze dystrybucje linux. Zadnych antywirusow, antydialerow, anty-spybot'ow i czego sobie tylko wymyslisz. W ubuntu przy stanadardowej instalacji bedziesz musiala doinstalowac pare kodekow i bedzie smigac az milo. W Linux Mint (nie testowalem) podobno jest wszystko w systemie, wiec powinno dzialac od razu.

PS. Ja zrobilem przesiadke z Windows XP na Linux rok temu i teraz Windows widze tylko w pracy ;-) Oczywiscie bedziesz sie musiala przyzwyczaic - czesc programow nie istnieje pod tym systemem jak np. MS Office. Oczywiscie mozna sie bawic programem wine i powinno dac sie to odpalic (jak i mase innych programow). Osobiscie wole OpenOffice.org, wiec mi to nie przeszkadza. Zamiast Internet Explorer bedzie Firefox, itd.

Warto wspomniec, ze nie musisz za nic placic (no chyba, ze cena plyty CD i za prad, ktory bedzie potrzebny, zeby sciagnac plyte i ja wypalic). Nie potrzebujesz zadnych crackow, bo system jest darmowy.

Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 4:54 pm   

Dziękuje za rozwiązanie ale niestety bardzo nie lubię Linuxa. Kiedyś pracowałam na tym systemie w pracy i stwarzał mi okropne trudności .Mam oryginalnego windowsa i to mi n arazie wystarczy :)

Pozdrawiam :039:

Odpowiedz do tematu