NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak przeslac pieniadze z konta holenderskiego na polskie?
Autor Wiadomość
jolus83 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 8:44 pm   Jak przeslac pieniadze z konta holenderskiego na polskie?

Witam!Moze ktos wie jak przeslac pieniadze przez konto internetowe z konta holenderskiego Raboabank na konto polskie np w PKO?Prosze o odpowiedz!!! :039:

adamklasa 
Poczatkujacy
adamklasa

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 9:08 pm   Odpowiedż,jak przesłać pieniądze

Witam,nie można wysłać bo polskie nr.kont są za długie,wiem bo byłem w Rabobanku i też nie mogłem wysłać kasy.

78685 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 9:20 pm   

Surprise !!! Mozna wysylac i nie ma w tym zadnych przeszkod jako ze Polska ze jest w Unii Europejskiej posiada nr Iban wiec Jolus83 przejdz sie do najblizszego oddzialu Rabobanku i spytaj jak mozesz to zrobic a wzystko ci po kolei pokaza i wytlumacza. :039:

linda85 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 10:02 pm   

jolus83, oczywiscie ze sie da wyslac. i to wcale nie jest takie skomplikowane. ja co prawda mam konto w ABN AMRO,ale znajoma ma w Rabobanku i jej pomagalam kase wysylac.najlepiej by bylo gdybys sobie zalatwil internetbankieren. jest to mozliwosc wysylania kasy za posrednictwem internetu,tyle tylko ze musza Ci wydac taki specjalny maly "komputerek"(nie wiem jak to sie nazywa), za jego posrednictwem masz lacznosc swojej karty z odpowiednia strona w internecie.zreszta dzieki tej opcji mozesz wysylac kase do Polski i nic nie placisz za przelewy.poza tym mozesz sprawdzac stan swojego konta kiedy tylko masz na to ochote.
jesli jednak nie uda Ci sie tego zalatwic badz potrzebujesz juz teraz wyslac kase,to potrzebujesz przede wszystkim SWIFT kod swojego banku oraz numer IBAN Twojego konta. nie wiem o jakim PKO mowiles,ale jesli masz konto w PKO BP to SWIFT kod to BPKOPLPW a IBAN to po prostu numer Twojego konta przed ktorym wstawiasz PL. najlepiej jednak zadzwonic do swojego banku i upewnic sie o te kody bo to podstawa udanego wyslania pieniazkow.
Mozesz isc do Rabobanku i poprosic o wyslanie kasy, tylko nie wiem czy cie za to nie skasuja (max.10 euro),ale moze bedziesz mial za darmo.nie wiem od czego to zalezy:)ja raz mialam za darmo a niekiedy musialam placic. tylko jest jeden problem jesli chodzi o Rabobank-kazdy ich bank to swego rodzaju oddzielny bank i oni sa w stanie sprawdzic stan Twojego konta badz wyslac z niego pieniadze tylko i wylacznie z tego banku w ktorym konto zakladales. to absurdalne moim zdaniem ze kazdy Rabobank nie ma powiazania z innym,przeciez sa pod jedna nazwa.no,ale tak bylo jeszcze pare miesiecy temu i mysle ze nadal tak jest. dlatego najlepiej zalatwic sobie dostep do konta przez internet:)wtedy masz za darmo i z domku:)powodzenia! :039:

eisabel 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 2:07 pm   Przelew do Polski

Mam takie pytanko bo niechce popelnic bledu... Posiadam internetbankieren i moge robic przelewy.To jest naprawde latwe i pomocne! Tym razem chce przelac kase do polski.Z tego co wyczytalam wyzej jest to mozliwe bez problemu. Pytam tylko czy robi sie ten przelew w tej samej opcji co przelew na holenderskie konto??? czy w innej? bo nieznam holenderskiego...:( Pozdrawiam

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 4:44 pm   Re: Przelew do Polski

eisabel napisał/a:
Mam takie pytanko bo niechce popelnic bledu... Posiadam internetbankieren i moge robic przelewy.To jest naprawde latwe i pomocne! Tym razem chce przelac kase do polski.Z tego co wyczytalam wyzej jest to mozliwe bez problemu. Pytam tylko czy robi sie ten przelew w tej samej opcji co przelew na holenderskie konto??? czy w innej? bo nieznam holenderskiego...:( Pozdrawiam

W rabobank : po zalogowaniu z lewej strony wybierasz Betalen Buitenland i wpisujesz dane nr konta, dane adresata, kwote, wybierasz koszta przelewu czy placisz ty czy odbiorca w Polsce i ewentualnie jesli chcesz "priorytet" oczywiscie za ekstra doplata to zaznaczasz spoed i verzenden i wszystko.

linda85 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 6:20 pm   Re: Przelew do Polski

ewcia.pol napisał/a:
eisabel napisał/a:

W rabobank : po zalogowaniu z lewej strony wybierasz Betalen Buitenland i wpisujesz dane nr konta, dane adresata, kwote, wybierasz koszta przelewu czy placisz ty czy odbiorca w Polsce i ewentualnie jesli chcesz "priorytet" oczywiscie za ekstra doplata to zaznaczasz spoed i verzenden i wszystko.

nie zapomnij ze bedziesz potrzebowala SWIFT code oraz IBAN numer:) a to przelewy z Rabobanku nie sa za darmo?moja znajoma nic nie placila...(oczywiscie normalnie,bez opcji spoed...)

eisabel 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 7:21 pm   DZIEKI WIELKIE

Fajnie ze mozna na was liczyc, dzieki raz jeszcze!!!

ewcia.pol 
Mega gaduła

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 7:32 pm   Re: Przelew do Polski

nie zapomnij ze bedziesz potrzebowala SWIFT code oraz IBAN numer:) a to przelewy z Rabobanku nie sa za darmo?moja znajoma nic nie placila...(oczywiscie normalnie,bez opcji spoed...)[/quote]

Iban to poprostu nr konta, a co do płatności to z konta mi nigdy nie pobierali a z kwoty przesyłanej albo z konta na ktore wysyłane były

jolus83 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 8:12 pm   Dziekuje za info!!!

Witam.Chciałabym zaznaczyc,że posiadam ten kalkulatorek z rabobanku dzieki ktoremu mozna sprawdzac stan konta jak rowniez dokonywac oplat przez internet.Jak mozecie to podajcie co mam zrobic krok po kroku jak juz wejde na strone rabobanku co pozniej kliknac z lewej strony i co po kolei mam robic,żeby dokonac wlasnie tego przelewu na polskie konto?Posiadam wszystkie niezbedne dane ze swojego polskiego banku.Prosze o odpowiedz.Z gory dziekuje i pozdrawiam!!! :031:

eisabel 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 8:16 pm   a jak dlugo idzie ten przelew do Polski?

Jaka jest roznica miedzy tym normalnym a tym spoed??? po ilu dniach moze byc ta kasa na polskim koncie? pozdrawiam

ewcia.pol 
Mega gaduła

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 9:27 pm   Re: a jak dlugo idzie ten przelew do Polski?

eisabel napisał/a:
Jaka jest roznica miedzy tym normalnym a tym spoed??? po ilu dniach moze byc ta kasa na polskim koncie? pozdrawiam

Spoed to "priorytet" szybszy przelew ale nie wiem ile idzie, normalny ok 3 dni

78685 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 9:33 pm   

normalny idzie ok 3 dni a szybki przelew jak rano go zrobisz w okolicach godz 11 to wieczorem masz juz pieniadze na koncie, przynajmniej ja mam ( rabobank-millenium)

linda85 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 10:37 pm   Re: Dziekuje za info!!!

jolus83 napisał/a:
Witam.Chciałabym zaznaczyc,że posiadam ten kalkulatorek z rabobanku dzieki ktoremu mozna sprawdzac stan konta jak rowniez dokonywac oplat przez internet.Jak mozecie to podajcie co mam zrobic krok po kroku jak juz wejde na strone rabobanku co pozniej kliknac z lewej strony i co po kolei mam robic,żeby dokonac wlasnie tego przelewu na polskie konto?Posiadam wszystkie niezbedne dane ze swojego polskiego banku.Prosze o odpowiedz.Z gory dziekuje i pozdrawiam!!! :031:

niestety ja nie mam konta w rabobanku,ale jak przelewalam pieniadze znajomej (ona miala w rabobanku)za pomoca jej kalkulatorka to wygladalo to podobnie.podam ci na przykladzie mojego banku,mysle ze z lewej strony stronki masz mniej wiecej takie samo menu.ja mam konto w ABN AMRO.
no wiec po zalogowaniu musisz poszukac opcji "betalen" w menu po lewej stronie. nastepnie po jej wybraniu wybierasz "opdracht opgeven" a nastepnie "buitenland overboeking".ja na pierwszej wyswietlonej stronce wpisuje tylko SWIFT adres (zwany rowniez BIC). na nastepnej dopiero wpisuje IBAN (nr konta w Polsce), dane wlasciciela konta polskiego (imie nazwisko,adres) oraz kwote (musze zaznaczyc walute EUR). potem wyswietla mi sie wszystko co wpisalam,wiec sprawdzam jeszcze raz dane wciskam ok, potem "naar verzenden" i potwierdzam kodem z kalkulatorka.to wszystko.z tego co pamietam w rabobanku jest prawie identycznie.mam nadzieje,ze Ci pomoglam.pozdrawiam :039:
aha jesli bedziesz miala jakies roznice w menu to lepiej poczekaj az ktos kto ma konto w rabobanku potwierdzi co masz zrobic.ale mysle,ze powinnas sobie poradzic:)

saurus25 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 12, 2009 8:22 pm   Przelew z Holandi do Polski

Mam problem z przelaniem pieniędzy bo słyszałem że trzeba mieć jakiś kod dostępu do przelewów,a jestem teraz w Polsce. Czy jest może jakaś możliwość żeby otrzymać ten kod?W jaki sposób mogę go otrzymać?

Odpowiedz do tematu