Internet KPN- jednym słowem wielki niewypał |
Autor |
Wiadomość |
bambusik
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 5:12 pm Internet KPN- jednym słowem wielki niewypał
|
|
|
Zwracam się z pytaniem do osób, które wzięły internet z KPN, chodzi mi o bezprzewodowy dokładnie pod USB taki. Posiadam taki i kilka razy dziennie się rozłącza a po za tym jest strasznie wolny:(:( Czy ktoś ma podobny problem?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 5:16 pm
|
|
|
Ja mam Vodafone,najtńszy abonament i jest także baaaardzooo wolny.Tak że to chyba tak musi być.Jaka cena taka jakość |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 5:42 pm
|
|
|
Wszystko zalezy czy jest sie w zasiegu UMTS czy tylko EDGE/GPRS. Na UMTS chodzi w miare ok, na GPRS/EDGE jest duzo gorzej - nie wazne czy to KPN/Vodafone/Orange czy inna siec, takie jest ograniczenie technologii |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
grz_
Poczatkujacy grz
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 1:18 pm
|
|
|
a jakie opinie ma KPN ale 'przewodowy'?
uzywa ktos tego polaczenia 8 Mb/s? jak sie to spisuje? |
_________________ I amsterdam |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 1:52 pm
|
|
|
Miałam internet KPN "przewodowy" ale z modemem umożliwiającym "bezprzewodowe" korzystanie z internetu w obrębie mieszkania. Providerem był HetNet korzystający z łączy KPN-u. Był w miarę dobry, nie było problemu z rozłączaniem, stronki otwierały się normalnie. Nie pamiętam niestety jego szybkości.
Schody z tym internetem zaczęły się w momencie zmiany adresu o dosłownie 2 ulice dalej - czekałam 4 miesiące, w końcu zrezygnowałam.
Na szybko kupiłam łącze USB z KPN-u ( bo niestety najtaniej) który skutecznie zamulił mi komputer. Na zainstalowanie aktualizacji po formacie czekałam 2 tygodnie.
Dziś czekam na montera z ZIGGO - zamówiłam pakiet Digital TV/telefon/internet |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 1:59 pm
|
|
|
Ja mam Ziggo/Caseme od okolo 1.5 roku. Gdzies pol roku byly przejsciowe problemy z dzialaniem uslugi (trzeba bylo restarnac modem) ale poprawili. W zeszlym tygodniu byla dwugodzinna przerwa w nocy od 1 do 3 nad ranem (akurat musialem wtedy pracowac i internet byl potrzebny ) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
grz_
Poczatkujacy grz
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 2:29 pm
|
|
|
Hera napisał/a: | internet KPN "przewodowy" ale z modemem umożliwiającym "bezprzewodowe" korzystanie z internetu w obrębie mieszkania |
a moze ktos sie wypowie kto niedawno kupowal wlasnie cos takiego? jak dziala itd?
podpisalem umowe w sobote - kiedy bede mogl korzystac z netu?
niby sprzedawca mowil ze 4 tygodnie, a moze ktos powie ile realnie sie czeka? |
_________________ I amsterdam |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 8:57 pm
|
|
|
Od roku korzystam z przewodowego internetu KPN z modemem umożliwiającym bezprzewodowe korzystanie z neta i powiem, że niema problemów. Faktem jest, że długo czeka się na modem, bo właśnie ok. 4 tygodni. U mnie trwało to jeszcze dłużej, ale dlatego, że dostarczyli niewłaściwy modem |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 11:31 pm
|
|
|
Potwierdzam - na modem czeka sie długo, ale zaraz po dostarczeniu modemu instaluje sie neta z płytki i jak jest wszystko ok (dobrze podłączone kable i co najważniejsze pismo z nazwą użytkownika i hasłem) instalacja trwa ok. 30 minut i można śmigać. Nie polecam tego jednak komuś kto ma zamiar zmienić adres zamieszkania - czeka się od 1 miesiąca do ... nieskończoności. Słyszalam o przypadku czekania na sygnal nawet 6 miesiecy... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 7:49 am
|
|
|
Mielismy duza przeprwe z kpn.chielismy zmienic na szybki to nam wogole wylaczyli pozniej dostalismy z powrotem ale mojemu mezowi zachcialo sie telewizji internetowej i co i ciach wylaczyli z nowu.Ta szarpanina trwala ze 3 miesiace.Mielismy dwa modemy a nie mielismy internetu.A teraz podlaczyli nam super internet odrazu pod telewizje ale nie mamy do tego modemu czekamy wlasnie na nowy pakiet.Ciekawe jak to sie znowu zakonczy Mojego meza juz dobrze znaja w kpn.nawet sie nauczyli poprawnie wymawiac jego nazwizko.Zobaczymy co bedzie dalej .ale internet super jest super odpalone 3 komputery stronki odwiera jak blyskawica. |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 9:30 am
|
|
|
Ja to samo mam z ziggo na srednim pakiecie za 45 euro i mam odpalone 3 kompy 2 palmtopy i drukarke i smiga spokojnie. |
|
|
|
|
robin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 9:53 pm
|
|
|
tele2 + kpn - historia filmowa - czekalem 6 m-cy |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 8:00 pm
|
|
|
Mam pytanie , moze sie orientujecie czy za smsy wysylane z KPNu sa platne czy dolicza to do miesiecznej oplaty za neta? Dokladnie jest to bezprzewodowy internet na usb z KPN. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 8:27 pm
|
|
|
na tej stronie: http://www.kpn.com/prive/...fonie-prive.htm mozesz sciagnac dokladne cenniki (dla swojego abonamentu). przeklikalem kilka i wyglada na to, ze sms kosztuje 16ct i nie jest wliczony w abonament. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 3:49 pm
|
|
|
Dobrze ze za chwile konczy mi sie umowa na bezprzewodowy. Czy lepszy choc troche jest przewodowy tez z KPN ?
http://www.kpn.com/prive/internet.htm
[ Dodano: Sob Lut 18, 2012 11:38 am ]
Ile wczesnie trzeba wypowiedziec umowe zeby nie byla automatycznie przedluzona? |
|
|
|
|
|