Lekarze holenderscy |
Autor |
Wiadomość |
Zbyszek1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 2:47 pm
|
|
|
post nie na temat |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Sty 24, 2011 11:33 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 2:54 pm
|
|
|
Zbyszek1 napisał/a: | hej czy cieszko znaleść dziewczynie prace w hol. |
co to ma do tematu?!?! |
|
|
|
|
xrudzielec
Poczatkujacy Pozdarawiam
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 10:38 pm
|
|
|
To ja wam napisze cos ciekawego moj synek ma astme do tego 2 lata temu mial odme plucna od miesiaca ma staszne dusznosci zawroty glowy postanowilam isc poczekac bo myslalam ze to ataki astmy . Ale syn zaczol mowic ze boli go plucko i 4 dni temu obudzil sie wnocy krzyczac na pomoc bo nie potrafi oddychac ,rano odrazu umowilam go do lekarza mowie mu o obiajwach ze syn ma astme it..... Chcecie posluchac co powiedzial mi lekarz to sluchajcie . osluchal go sluchawka i powiedzial ze syn nie ma astmy i ze to przez mruz ma takie dusznosci . Boze to sie w glowie nie miesci . Po wyjciu od lekarza zadzwonilam do kliniki w polsce powiedzialam o obiajwach kazali mi syna pakowac w samolot i leciec natychmiast do polski na wszystkie badania . Wysmiali Holenderskich lekarzy . Niewiem oni chyba za duzo jaraja ze maja tak pusto w glowie . Kocham mieszkac w Holandii ale slozba zdrowia do przeczkola ..... Mam nadzeje ze z synkiem bedzie ok ale trudno w to uwiezych ze musze pedzic az do polski naprawde . Pozdrawiem wszystkich |
|
|
|
|
lena930
Super gaduła lena930
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 261
|
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 9:13 am
|
|
|
Zycze zdrowka synkowi a swoja droga w jednym sie zgodze z tym lekarzem ze mogl sie dusic od mrozu przy astmie to jest normalny objaw i czesto takie ataki wystepuja ,wiec ja tez radze Ci pakowac syna do Polski na badania. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 5:30 pm
|
|
|
xrudzielec napisał/a: | moj synek ma astme do tego 2 lata temu mial odme plucna od miesiaca ma staszne dusznosci zawroty glowy |
ja radze szukac innego lekarza... zasiegnac second opinion do tego masz prawo... albo wybrac sie na pogotowie... |
|
|
|
|
Alicjas
Poczatkujacy Ala1926
|
Wysłany: Śro Lut 04, 2009 2:21 pm
|
|
|
Ja nie chce negowac tutejszego leczenia przez lekarzy, ale tez mam watpliwosci. Pare tygodni temu zlapalam grype od mojej corki, niby nic, ale jestem w ciazy. Przeszlam ja strasznie, nie moglam sie ruszyc z lozka. Leczenie wiadomo, o antybiotykach moglam zapomniec, domowe sposoby plus tijmsiroop i paracetamol.Jednak po wyzdrowieniu dostalam baaardzo bolesnych bolow glowy, ktore trwaly cale dnie, nieprzerwanie przez 2 dni, paracetamol pomagal na 3 godziny, potem od nowa, jednoczesnie zaczelam krwawic z nosa. Kladlam sie spac i wstawalam z cieknaca krwia z nosa. Reakcja lekarza to sa skutki grypy i kataru, ktory naruszyl blone sluzowa nosa, ok zgodze sie. Ale jestem 4 tyg. po chorobie i sytuacja sie powtarza. Poszlam do innego lekarza, pani doktor zajrzala w nos( wow) i diagnoza ´´Prosze wydmuchac nos i jak cieknie nadal krew prosze go zatkac na 20 sekund i powinno przejsc´´. Eureka no tak, ze nie pomyslalam |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 1:52 pm
|
|
|
Alicjas napisał/a: | Ja nie chce negowac tutejszego leczenia przez lekarzy, ale tez mam watpliwosci. |
a co na to twoja polozna??? przeciez mozesz rowniez do niej udac sie o porade...
dziewczyny wy chyba macie naprawde pecha jesli chodzi o lekarzy... rowniez jestem w ciazy... i niestety mam zapelenie ucha srodkowego... bylam juz 3 razy u lekarza (bo kazali mi przychodzic na kontrole)... teraz przeszlo mi zapalenie z jednego ucha na drugie... i lekarka powiedziala, ze nadal mam uzywac krople, ktore wczesniej dostalam i w przyszlym tygodniu moge ponownie przyjsc do kontroli... tak na wszelki wypadek... |
|
|
|
|
Alicjas
Poczatkujacy Ala1926
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 4:25 pm
|
|
|
Ja nie chodze do poloznej, bo chodze do ginekologa. Juz przy pierwszej wizycie, gdy wiedzialam, ze jestem w ciazy, zapytalam czy musze chodzic do poloznej powiedziala, ze nie. Musze ja jedynie powiadomic o dacie porodu, aby przyszla do mnie po urodzeniu dziecka. No chyba, ze zmienie zdanie, ale ja go raczej nie zmienie. Zostaje przy pani ginekolog:) |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 1:32 pm
|
|
|
Alicjas napisał/a: | Ja nie chodze do poloznej, bo chodze do ginekologa. |
poinformowalas swoja ginekolog?? byc moze ona poradzi ci lepiej?? |
|
|
|
|
yogobellla
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 9:52 am
|
|
|
tak propo tej grypy poszlam dzis do lekarza umowic wizyte , ja chora od kilku dobrych dni , domowe sposoby nie pomagaja kicham kaszle smarkam bole glowy i stawow mam okropne , przy czym mam malego bobasa w domu , ktory tez zaczyna Kaszlec a katar to mu leci litrami i co slysze ? Lekarz nie moze mnie przyjac w tym tygodniu bo ma wazniejsze sprawy na glowie ..............
pozatym pani recepcjonistka mnie poinformowala ze na grype to i tak tylko paracetamol moge dostac (na bole porodowe, zapalenie ucha i ropiejace ucho tez dostalam paracetamol) a jesli chodzi o bobasa to mam czekac na goraczke 40^C i jechac na pogotowie
czy to naprawde normalne podejscie ?
Pal licho ze mna ale czy maluch naprawde musi sie tak meczyc ?
katar ma taki ze oddychac nie moze a kropelki z apteki pomagaja na 5 minut ...........
czy musi sie nabawic zapalenia pluc zeby jakis lek dostac ?
I co tu robic ? CB odsyla do lekarza domowego |
_________________ http://www.suwaczek.pl/cache/8f9a38e316.png[/url] |
|
|
|
|
Agattka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 9:54 am
|
|
|
to, ze lekarz powinien Cie przyjac..to akurat nie ulega watpliwosci...
ale co bys chciala dostac na grype..to nei wiem...bo leku zadnego na nia nie ma... |
|
|
|
|
yogobellla
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 10:01 am
|
|
|
no jak sie chodzi jak zombi przez tydzien to chyba mozna oczekiwac jakiego porzadnego leku chociazby na kaszel czy katar ............ nigdy nie bylam zwolenniczka polskiej manii przepisywania antybiotyku ale dzis oddam krolestwo za polskiego lekarza i duza dawke dumoksu
leki dla dziecka mam z polski ale od 3 miesiaca i tylko na goraczke a on kaszle i smarka ...
i za co ja to ubezpieczenie place ? |
|
|
|
|
AdG
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 10 razy Wiek: 42 Dołączyła: 04 Paź 2009 Posty: 85
|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 11:58 am
|
|
|
Moim zdaniem lekarze lecza tutaj inaczej, nie ma konca swiata jesli ktos jest przeziebiony czy zlapie grype... na ból gardla , katar, goraczke i zapchane zatoki mozna samemu cos kupic - polecam sklep DA. Sa tez domowe sposoby, mleko z maslem i miodem, syrop z czosnku i cebuli itd itp...
Ja nie moge narzekac na swojego domowego lekarza, skierowanie do specjalisty tez dostalam bez problemu a po wspomnieniu o raku piersi na drugi dzien mialam mammografie. Fakt , ze nie biegam z byle czym, na grype czy przeziebienie i tak nie ma lekarstw...
Moze jest opcja zmiana lekarza? |
_________________ don't hate me because you ain't me |
|
|
|
|
yogobellla
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 1:20 pm
|
|
|
no tak sa domowe sposoby ale powtarzam po raz 3 !!
JA sobie poradze ale mleka z czosnkiem raczej nie podam miesiecznemu bobasowi tak ?
jasne ze opcja zmiany lekarza jest , tylko to nie zmienia faktu ze paracetamol tez sie nie nadaje dla niemowlaka |
|
|
|
|
AdG
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 10 razy Wiek: 42 Dołączyła: 04 Paź 2009 Posty: 85
|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 2:01 pm
|
|
|
yogobellla napisał/a: | no tak sa domowe sposoby ale powtarzam po raz 3 !!
JA sobie poradze ale mleka z czosnkiem raczej nie podam miesiecznemu bobasowi tak ?
jasne ze opcja zmiany lekarza jest , tylko to nie zmienia faktu ze paracetamol tez sie nie nadaje dla niemowlaka |
Przy goraczce pow 38 stopni polecam wizyte w pogotowiu jezeli lekarz odmawia.
W aptece zapytaj (o rade) czopki paracetamolu 60 mg, mozna je dawac dziecia do 3 miesiaca,
tak dlugo jak dzidzius dobrze je i pije i nie ma 2 dni pod rzad goraczki, bedzie ciezko jakakolwiek reakcje dostac.
Zawsze mozesz powiedziec , ze jest zle, ze dziecko nie chce prawie wcale pic i powinni cie przyjac... naciskaj ile sie da, nawet jesli musialabys 2 czy 3 razy na dzien dzwonic. |
_________________ don't hate me because you ain't me |
Ostatnio zmieniony przez AdG Pon Sty 24, 2011 2:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|