NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wspólne podróżowanie
Autor Wiadomość
filnec 
Gaduła

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 7:47 pm   wspólne podróżowanie

Witam. Pomysł w sumie nie nowy ale może się jakoś przyda lub raczej przysłuży.
Od pewnego czasu myślę w czasie swoich wyjazdów że nasza pasja (moja i moich współpodróżników; narazie niewielu) chętnie spotkała by się z pasją i otwartością innych. Jeśli komuś zdarzyło się pomyśleć podobnie to zapraszam do planowania wakacji (niekoniecznie latem). Może to być 1 osoba z zamiłowania podróżnik lub wiele, niekoniecznie doskonale zorganizowanych miłośników wyjazdów.
Mówiąc o podróżach mam na myśli cokolwiek co można samemu zorganizować, zaplanować (bez udziału drogich biur) i ostatecznie wspólnie przeżyć. W maju chciałbym się wybrać na 3 mniej turystyczne wysepki kanaryjskie - la gomera, la palma .... i teneryfa :) (2 tyg) w sierpniu równiez na 2 tyg autem przez skandynawie (8000tyś km).
Cóż, jeśli któś ma ochotę się przyłączyć lub pogadać o podróżowaniu to zapraszam.
I pozdrawiam

[email protected]

dovilia 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 9:54 pm   

heeej!!
A moze na poczatek jakies mniejsze tripy by sie udalo zorganizowac? takie weekendowe jak kolega podróżnik proponował zeby sie lepiej poznac a potem stopniowo wieksze... Mysle ze najpierw mozna zwiedzic miejsca ktore sa w beneluxie blisko nas a o ktorych pojecia nie mamy bo wiekszosc ludzi dysponuje tak normalnie tylko weekendami....

Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 1:34 pm   

Ja proponuje żebyśmy zrobili spotkanie wszystkich podróżników w marcu w jakiejś fajnej knajpce i każdy mógłby przygotować jakieś ciekawe pomysły na wyjazd. Wtedy możemy podyskutować o tym i podjąć decyzję. Nie wiem czy jest sens na forum podemowac decyzje, bo jak przyjdzie co do czego to nie bedzie chetnych. A jak zorganizujemy spotkanie to bedziemy wiedziec jak sprawa wyglada i ile rzeczywiscie osob jest tym zainteresowanych.

Pozdrawiam :039:

filnec 
Gaduła

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 3:38 pm   

Rzeczywiście, można by było się gdzieś wybrać do ciekawych miejsc beneluxu.
W nadchodzącym tygodniu wybieram się do Goudy :) Znasz jakieś fajne miejsca ?

To dobra myśl Ewa. Niezależnie od tego ile osób by przyszło na takie spotkanie to dobra okazja aby wymienić się doświadczeniami, perspektywami i zapatrywaniami na turystykę. Pytanie tylko kiedy oraz gdzie; może gdzieś w centrum Holandii (Amersfoort etc)?

Pozdrowionka :026:

Ewa P 

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 6:23 pm   

Myślę że może być jak najbardziej Amersfoort. Ja napewno przyjadę. Ale zróbmy to spotkanie w marcu, ponieważ do 3 marca jestem w USA, i nie będzie mnie .

Pozdrawiam :039:

filnec 
Gaduła

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 7:35 pm   

Tak, to na pewno lepszy miesiąc na takie spotkanie niż luty.
Miłego wypoczynku :)

dovilia 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 8:23 pm   

bede na bank! tylko od stacji nie mam bladego pojecia jak dojsc do tej knajpki, nigdy nie bylam w amersfoort. Moze jednak cos w utrecht??;p

Ewa P 

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 8:39 pm   

Proponuję żebyśmy się spotkali w Amersfoort, powiedzmy 13 marca, poprostu przed wejściem na dworzec. Przygotuje jakąś kartkę na której będzie jakieś hasło rozpoznawcze, nie wiem, może "Podróże" i tak razem pójdziemy gdzieś do knajpki pogadać o pomysłach.

Co o tym myślicie???

dovilia 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 9:10 pm   

OK!! 13 marzec to piatek wiec tak jakos po poludniu/wieczorem najlepiej, bo to normalny dzien roboczy i ja np. pracuje

filnec 
Gaduła

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 9:22 pm   

Jasne, to pewnie lepsze rozwiązanie niż szukanie się po peronach :) . Miejmy tylko nadzieję że nie będzie za dużo osób z napisem "Podróże". Słabiutko znam Amersfoort. Przypuszczam że wy trochę lepiej. Ustalmy jeszcze tylko czas.
Macie już jakieś pomysły dotyczące wyjazdów? :039:

Ewa P 

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 10:03 pm   

Może godzina 19.00???o to z ewentualnym poślizgiem 10 minutowym (bo to różnie z pociągami bywa)..

Ja przygotuje swój pomysł na wyjazd, a jeśli ktoś ma inne to też przygotujcie (nie jest to obowiązkowe oczywiście :) ). Postaram się tak napisać oferte żeby zawierała transport, zakwaterowanie, co można tam zobaczyć itd no i oczywiście jakiś orientacyjny cennik tego wszystkiego bo to bardzo istotne :)

Jeśli ewentualnie ktoś dotrze troszkę później, to jestem w stanie wysłać mój numer tel, to się będziemy zdzwaniać gdzie jesteśmy i ten kto dojdzie nas jakoś znajdzie :)Damy radę :)
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Nie Lut 15, 2009 10:05 pm, w całości zmieniany 1 raz  

filnec 
Gaduła

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 10:19 pm   

Hmm, 19 mówisz ; może być trochę wcześniej ? :) Jeśli nie to się dostosuję.
Ciekaw jestem jaką lokację opisuję twój plan, i czy planujesz go urzeczywistnić bez względu na okoliczności. Nie zapomnijcie zabrać ze sobą jakichś zdjęć lub folderów :)

Myśląc nad terminami, a nie ma ich zbyt wiele myślę że na początku wypad na 1-2 dni nie byłby takim złym pomysłem. Jak już wcześniej dovilia napisała sam Benelux ma sporo do zaoferowania.

Macie jakiś swój ulubiony rodzaj spędzania wyjazdów (blisko z naturą, luksusowe wycieczki, rowerowe, campingi, chodzenie po górach etc ) ?
Wg mnie każdy typ może być ciekawym. Cena też jest istotna :)

Ewa P 

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 10:27 pm   

:) Wiesz, ja nowych wrażeń się nie boję, i jestem urodzonym podróżnikiem. Lubię się włóczyć :)

A moja lokacja- hmmm..zatrzymam to do 13 marca :)

W każdym razie jeśli chodzi o godzinę to niestety ja nie dam rady wcześniej, bo mój chłopak kończy pracę o 17 i musimy do Amersfoort dojechać.

Może jakoś dasz radę na 19???

A foldery i fotki będą, będą... :)

filnec 
Gaduła

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 9:55 pm   

Okee :) Także zobaczymy na miejscu; ja już zdradziłem swoje zapatrywania na ten rok; no może nie wszystkie.
Jeśli są wśród was miłośnicy fajnych wycieczek, proszę piszcie.

Godzinka jest dobra, szkoda tylko że nie będę mógł prosto ze szkoły w Deventer jechać tylko po uprzednim zahaczeniu o dom w Hengelo, noo chyba że zboczę ze "ścieżki". A A'foort ma całkiem nowoczesną architekturę :083:

Ale dobra, ja póki co nigdzie nie jadę i zależy to od pomysłów.
Życzę wam miłego (pracowitego) tygodnia :088:
Pozdrowionka

Ewa P 

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 10:15 pm   

Możesz zachaczyć o Zwolle jeśli chcesz, my będziemy jechać ze Zwolle :)

Odpowiedz do tematu