Zamknięty przez: Gochna H Pią Lut 20, 2009 2:35 pm |
Polak Polakowi wilkiem!!!! |
Autor |
Wiadomość |
holli32
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 5:09 pm Polak Polakowi wilkiem!!!!
|
|
|
kiedyś na forum ktoś zapytał czy można liczyc na pmoc rodaków za granicą,są przypadki ale to rzadkie że są osoby które wyciągną pomocną dłoń,pomoga ci znaleść prace,czy mieszkanie,i dzieki nim ze jeszcze istnieją:) ale mnie dziś spotkało nieprzyjemne zdarzenie ,otóz skradziono mi tablicę rejestracyjne z samochodu,nie zgubiłam jej napewno bo była solidnie przykręcona,pewnie ktoś ,,zakupił,, przyczepkę i do Polski rażniej jechać z tablicą niz bez! i nie interesuje go co ja mam zrobić w takim przypadku? nikomu innemu by się nie przydała a Polak potrafi.pozdrawiam i pewnie już teraz trzeba będzie tablice odkręcać na noc i zabierać ze sobą? pozdrawiam |
_________________ nigdy wszystkiego nie wiemy |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 5:29 pm
|
|
|
kto mi odda ta minute ktora stracilam na przeczytanie twojego postu?
nie wiem moze przeprowadz sie do jakiegos kraju gdzie jest malo Polakow, wtedy bedzie ci sie spokojniej zylo |
|
|
|
|
Catarzyna
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Sty 2009 Posty: 117 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 5:36 pm
|
|
|
Nie masz pewności, że to Polak, może własnie odkręcił ktoś kto nie lubi Polaków? |
_________________ Catarzyna |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 5:36 pm
|
|
|
holli32 napisał/a: | kiedyś na forum ktoś zapytał czy można liczyc na pmoc rodaków za granicą,są przypadki ale to rzadkie że są osoby które wyciągną pomocną dłoń,pomoga ci znaleść prace,czy mieszkanie,i dzieki nim ze jeszcze istnieją:) ale mnie dziś spotkało nieprzyjemne zdarzenie ,otóz skradziono mi tablicę rejestracyjne z samochodu,nie zgubiłam jej napewno bo była solidnie przykręcona,pewnie ktoś ,,zakupił,, przyczepkę i do Polski rażniej jechać z tablicą niz bez! i nie interesuje go co ja mam zrobić w takim przypadku? nikomu innemu by się nie przydała a Polak potrafi.pozdrawiam i pewnie już teraz trzeba będzie tablice odkręcać na noc i zabierać ze sobą? pozdrawiam |
Tak sobie mysle,ze ten post jest wlasnie dowodem na to,ze Polak Polakowi wilkiem,bo skad pewnosc ze to wlasnie Polak ukradl te tablice?????
Zreszta jest watek juz na ten temat i to chyba tam jest miejsce tego posta??
[ Dodano: Wto Lut 17, 2009 5:37 pm ]
Catarzyna napisał/a: | Nie masz pewności, że to Polak, może własnie odkręcił ktoś kto nie lubi Polaków? |
Wlasnie. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
holli32
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 5:41 pm
|
|
|
no z pewnością jakiemuś Holendrowi przydała się polska tablica ,i nie miał innego sposobu by mi dokuczyć |
_________________ nigdy wszystkiego nie wiemy |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 6:04 pm
|
|
|
a moze to jakis rumuński obywatel ?dlaczego zaraz polak ?
albo nawet ktos z USA ? |
|
|
|
|
majuga
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 362
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 6:05 pm
|
|
|
a moze byli to przedstawiciele indonezyjsko-surinamskiej mafii wyspecjalizowanej w przemycie narkotykow z krajow latynoamerykanskich, ktorej to ojciec chrzesty filipinskiej odnogi, sam pochodzenia kamerunsko-chinsko-zydawskiej, zbiera tablice rejestracyjne, zeby udowaodnic swej portugalsko-eskimoskiej narzyczonej, ze nie jest pracoholikiem?
przeciez mieszkamy a nl |
|
|
|
|
Catarzyna
Gaduła
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 6:55 pm
|
|
|
Majuga - to był najfajniejszy post jaki ostatnio przeczytałam na prawdę
pozdrawiam |
|
|
|
|
Tymek
Gaduła
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 8:28 pm
|
|
|
Powinien być temat "Najlepsze teksty 4 Ever" I tam powinien pojawić się
tekst majugi |
|
|
|
|
kindzal
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 8:31 pm
|
|
|
Porównajcie sobie zgranie Marokan, Turków i Cyganów do zachowań naszych rodaków i odpowiedzcie sobie sami na powyższe pytanie ... |
_________________ " Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszlości, nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani prawa do przyszlości. " Józef Piłsudski. |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Paź 2007 Posty: 102 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 10:04 pm
|
|
|
To chcecie byc jak Marokanczycy Cyganie i Turkawie ? Hahaha
Czy moze po prostu ludzmi? Sa bardziej przyjazne osoby i mniej Po prostu |
|
|
|
|
kindzal
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 10:16 pm
|
|
|
Wcale nie musimy być takimi jak oni, ale w pewnych kwestiach możemy się od nich uczyć... |
_________________ " Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszlości, nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani prawa do przyszlości. " Józef Piłsudski. |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Paź 2007 Posty: 102 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 12:07 am
|
|
|
To cale "polak polakowi wilkiem" to jakies nie wiadomo co. Jakby w Polsce wszyscy byli ci przyjazni i pomagali...
Duzo zalezy od pytajacego o pomoc. Ma ktos pomagac tylko z tego powodu ze jeden i drugi jest polakiem? Jakos nie widze zwiazku wystarczajacego |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 10:20 am
|
|
|
Swiete slowa MartaAmsterdam. Zgadzam sie w 100 % Jakos nie pamietam Polski jako przemilego i pomocnego kraju, a ludzie wszedzie sa i dobrzy i zli i nie ma znaczenia z jakiego kraju pochodzimy, ten caly topic to ma na celu chyba tworzenie stereotypow a raczej podtrzymanie ich. No bo po co ktos sie wyrzala bezpodstawnie, ze krajan krajanowi? Ale w sumie to mam pytanie do autora tego tematu, czego od nas oczekujesz? Mamy ci odkupic tablice bo jestesmy z Polski ? Ja to bym ci nawet wyslala z 50 centow |
|
|
|
|
Catarzyna
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 18, 2009 10:23 am
|
|
|
pani_puchatkowa racja z pytaniem o co dokładnie chodzi w tym poście, bo dla mnie to gorzkie żale i obwinianie rodaków bez dowodów na to |
|
|
|
|
|