NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pociąg Euro-night Warszawa- Holandia
Autor Wiadomość
Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 10:34 pm   Pociąg Euro-night Warszawa- Holandia

Mam pytanie odnośnie tego połączenia. Czy może ktoś praktykował? Czy bezpiecznie jest w tym pociągu?
Chyba nie zostaje mi nic innego jak wybrać to połączenie z Poznania do Holandii, tylko obawiam się trochę bo sama będę jechać. Wiem że to pociąg sypialny no i kuszetki są podzielone , tzn. przedziały z kuszetkami- na damskie i męskie Nie ma mieszanych z tego co wiem.
Wypowedzcie się proszę jeśli ktoś już jechał tym pociągiem.
Pozdrawiam :039:

Meliloti 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 1:41 pm   Re: Pociąg Euro-night Warszawa- Holandia

Jechalam z mezem i wydaje mi sie ze bylo bylo bezpiecznie. Do Warszawy mielismy miejsca siedziace, w wagonie, bez podzialu na przedzialy. Super wygodne miejsca, wyspalam sie :) Niemieccy kontukorzy bez przerwy sie krecili po wagonie. Jeden koles troche za duzo wypil i sie im stawial, od razu zadzownili po policje i koles musial wysiasc na stacji w Niemczech. Do Holandii wracalismy w kuszetkach, w przedziale byly same kobiety plus moj maz. Wiec nie wiem do konca jak to jest, albo robia wyjatki, albo sa tez przedzialy mieszane. Konduktor zabral bilety od razu i potem budzil ludzi na ich stacjach. Teraz na Swieta bede sama jechala w kusztkach i jak zamawialam bilety powiedzieli mi ze mama miejsce w damskim przedziale.

Maja 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 5:21 pm   ??

a moge wiedziec ile kosztuje taka podroz? w zl? czy w euro?
Utrecht - Warszawa

nastika
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 5:25 pm   

ja tez jechalam i bardzo sobie chwale tym bardziej ze w nocy i mozna sie wyspac.cena z dnia na dzien mnie kosztowal bilet 120e dzisiaj pytalalm o bilet na sobote i np. kosztuje 140zl tylko trzeba trafic na promocje a i puki co bilet na okres po 13 grudnia sa wstrzymane bo bedzie zmieniany rozklad jazdy takich info mi udzielila pani

ghambit 
Gaduła

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 8:39 pm   

Może mi ktoś podać stronę internetową tych połączeń? Pozdrawiam

nastika
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 9:14 pm   

www.pkp.pl .......ale ceny tam nie ma ale chyba jest jeszcze inna stonka ale ja nie wiem

Ewa P 

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 9:19 pm   

Ceny biletów są od 120 euro wzwyż, w zależności od tego jaką kuszetkę wybierzesz, czym więcej łóżek w jednym pomieszczeniu, tym taniej będzie.
Można dokładnie sprawdzić na www.db.de nawet zmienić język na polski na tej stronie
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Nie Lis 09, 2008 9:20 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Maja 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 9:27 pm   dzieki Ewa P.

chyba jestes poznanianka!!

Ewa P 

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 11:22 pm   Re: dzieki Ewa P.

Maja napisał/a:
chyba jestes poznanianka!!

Absolutnie nie jestem poznanianka i wrecz Poznan nie bardzo lubie choc mieszkalam tam. A napisałam ze czy wiecej łózek w kabinie tym taniej- bo tak rzeczywiście jest. Ja akurat tym się nie sugeruję przy wyborze biletów, ale wiem że są osoby które biorą to pod uwagę- dlatego zaznaczyłam.

cudna_lisse
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 5:16 pm   

mam rozumiec, ze cena jest za bilet w jedna strone tylko ??!!

nastika
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 6:57 pm   

a co ma do tego poznanianka ja jestem i co z tego nie rozumiem........ale sa bilety w promocji i mozna nabyc go taniej niz za 120e........120e placisz z dnia na dzien lub jesli nie ejst objety promocja za bilet w wagonienie sypialnianym ale sa tak wygodne siedzenia ze tez mozna sie wyspac....

Ewa P 

Wysłany: Wto Lis 11, 2008 10:44 pm   

nastika napisał/a:
a co ma do tego poznanianka ja jestem i co z tego nie rozumiem........ale sa bilety w promocji i mozna nabyc go taniej niz za 120e........120e placisz z dnia na dzien lub jesli nie ejst objety promocja za bilet w wagonienie sypialnianym ale sa tak wygodne siedzenia ze tez mozna sie wyspac....

Mysle ze autorce tego z Poznanianka chodzilo o to, ze raczej Poznaniacy sa bardzo oszczedni i licza grosz do grosza, takze w przypadku biletów- bo ja napisałam że sa takze tańsze miejsca (czym wiecej ludzi w przedziale). Mniejsza o to, kazdy interpretuje jak chce. Ja nie przeliczam kasy na wygode, poprostu biorę najlepszą wersję dla siebie- taką na którą mnie stać i spełniającą moje oczekiwania.

A apropos biletó to cena od 116 euro w jedna strone w gorę, ja nie spotkałam się z żadnymi promocjami na tej trasie, a jak się wybiera nocny pociąg tylko z miejscami do leżenia i spania- to raczej biletów nikt nie kupuje z dnia na dzień
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Wto Lis 11, 2008 10:46 pm, w całości zmieniany 1 raz  

dex 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lis 11, 2008 11:38 pm   

Pociagi nie sa tanie jakby się wydawało, że zbiorowo to taniej a wręcz cena wychodzi tak samo jak za jazde samochodem. Nawet autem w pojedynke bedzie podobnie czy taniej.

Inna zaleta to ze można spać czy napić się oranżady lub piwa..Jechałem na południe Niemiec Bamberg z Hagi, 143 euro, 6 przesiadek- masakra.Chyba 10 godzin ok 700km, gdybym nie stracił jednego pociągu było by 7 czy 8 wg rozkładu.

Meliloti 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Śro Lis 12, 2008 1:25 pm   

Na temat promocji, udalo mi sie zamowic bilet za 60 E w jedna strone na kuszetki, wlasnie w promocji na trasie Ams-Warszawa

cudna_lisse
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 12, 2008 6:40 pm   

Meliloti napisał/a:
Na temat promocji, udalo mi sie zamowic bilet za 60 E w jedna strone na kuszetki, wlasnie w promocji na trasie Ams-Warszawa

a gdzie szukac takiej promocji ?

Odpowiedz do tematu