Pociąg Euro-night Warszawa- Holandia |
Autor |
Wiadomość |
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 10:34 pm Pociąg Euro-night Warszawa- Holandia
|
|
|
Mam pytanie odnośnie tego połączenia. Czy może ktoś praktykował? Czy bezpiecznie jest w tym pociągu?
Chyba nie zostaje mi nic innego jak wybrać to połączenie z Poznania do Holandii, tylko obawiam się trochę bo sama będę jechać. Wiem że to pociąg sypialny no i kuszetki są podzielone , tzn. przedziały z kuszetkami- na damskie i męskie Nie ma mieszanych z tego co wiem.
Wypowedzcie się proszę jeśli ktoś już jechał tym pociągiem.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Meliloti
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Kwi 2007 Posty: 128 Skąd: Leiden
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 1:41 pm Re: Pociąg Euro-night Warszawa- Holandia
|
|
|
Jechalam z mezem i wydaje mi sie ze bylo bylo bezpiecznie. Do Warszawy mielismy miejsca siedziace, w wagonie, bez podzialu na przedzialy. Super wygodne miejsca, wyspalam sie Niemieccy kontukorzy bez przerwy sie krecili po wagonie. Jeden koles troche za duzo wypil i sie im stawial, od razu zadzownili po policje i koles musial wysiasc na stacji w Niemczech. Do Holandii wracalismy w kuszetkach, w przedziale byly same kobiety plus moj maz. Wiec nie wiem do konca jak to jest, albo robia wyjatki, albo sa tez przedzialy mieszane. Konduktor zabral bilety od razu i potem budzil ludzi na ich stacjach. Teraz na Swieta bede sama jechala w kusztkach i jak zamawialam bilety powiedzieli mi ze mama miejsce w damskim przedziale. |
|
|
|
|
Maja
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 5:21 pm ??
|
|
|
a moge wiedziec ile kosztuje taka podroz? w zl? czy w euro?
Utrecht - Warszawa |
|
|
|
|
nastika
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 5:25 pm
|
|
|
ja tez jechalam i bardzo sobie chwale tym bardziej ze w nocy i mozna sie wyspac.cena z dnia na dzien mnie kosztowal bilet 120e dzisiaj pytalalm o bilet na sobote i np. kosztuje 140zl tylko trzeba trafic na promocje a i puki co bilet na okres po 13 grudnia sa wstrzymane bo bedzie zmieniany rozklad jazdy takich info mi udzielila pani |
|
|
|
|
ghambit
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 8:39 pm
|
|
|
Może mi ktoś podać stronę internetową tych połączeń? Pozdrawiam |
|
|
|
|
nastika
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 9:14 pm
|
|
|
www.pkp.pl .......ale ceny tam nie ma ale chyba jest jeszcze inna stonka ale ja nie wiem |
|
|
|
|
Ewa P

|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 9:19 pm
|
|
|
Ceny biletów są od 120 euro wzwyż, w zależności od tego jaką kuszetkę wybierzesz, czym więcej łóżek w jednym pomieszczeniu, tym taniej będzie.
Można dokładnie sprawdzić na www.db.de nawet zmienić język na polski na tej stronie |
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Nie Lis 09, 2008 9:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maja
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 9:27 pm dzieki Ewa P.
|
|
|
chyba jestes poznanianka!! |
|
|
|
|
Ewa P

|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 11:22 pm Re: dzieki Ewa P.
|
|
|
Maja napisał/a: | chyba jestes poznanianka!! |
Absolutnie nie jestem poznanianka i wrecz Poznan nie bardzo lubie choc mieszkalam tam. A napisałam ze czy wiecej łózek w kabinie tym taniej- bo tak rzeczywiście jest. Ja akurat tym się nie sugeruję przy wyborze biletów, ale wiem że są osoby które biorą to pod uwagę- dlatego zaznaczyłam. |
|
|
|
|
cudna_lisse
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 5:16 pm
|
|
|
mam rozumiec, ze cena jest za bilet w jedna strone tylko ??!! |
|
|
|
|
nastika
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 6:57 pm
|
|
|
a co ma do tego poznanianka ja jestem i co z tego nie rozumiem........ale sa bilety w promocji i mozna nabyc go taniej niz za 120e........120e placisz z dnia na dzien lub jesli nie ejst objety promocja za bilet w wagonienie sypialnianym ale sa tak wygodne siedzenia ze tez mozna sie wyspac.... |
|
|
|
|
Ewa P

|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 10:44 pm
|
|
|
nastika napisał/a: | a co ma do tego poznanianka ja jestem i co z tego nie rozumiem........ale sa bilety w promocji i mozna nabyc go taniej niz za 120e........120e placisz z dnia na dzien lub jesli nie ejst objety promocja za bilet w wagonienie sypialnianym ale sa tak wygodne siedzenia ze tez mozna sie wyspac.... |
Mysle ze autorce tego z Poznanianka chodzilo o to, ze raczej Poznaniacy sa bardzo oszczedni i licza grosz do grosza, takze w przypadku biletów- bo ja napisałam że sa takze tańsze miejsca (czym wiecej ludzi w przedziale). Mniejsza o to, kazdy interpretuje jak chce. Ja nie przeliczam kasy na wygode, poprostu biorę najlepszą wersję dla siebie- taką na którą mnie stać i spełniającą moje oczekiwania.
A apropos biletó to cena od 116 euro w jedna strone w gorę, ja nie spotkałam się z żadnymi promocjami na tej trasie, a jak się wybiera nocny pociąg tylko z miejscami do leżenia i spania- to raczej biletów nikt nie kupuje z dnia na dzień |
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Wto Lis 11, 2008 10:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
dex
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 11:38 pm
|
|
|
Pociagi nie sa tanie jakby się wydawało, że zbiorowo to taniej a wręcz cena wychodzi tak samo jak za jazde samochodem. Nawet autem w pojedynke bedzie podobnie czy taniej.
Inna zaleta to ze można spać czy napić się oranżady lub piwa..Jechałem na południe Niemiec Bamberg z Hagi, 143 euro, 6 przesiadek- masakra.Chyba 10 godzin ok 700km, gdybym nie stracił jednego pociągu było by 7 czy 8 wg rozkładu. |
|
|
|
|
Meliloti
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Kwi 2007 Posty: 128 Skąd: Leiden
|
Wysłany: Śro Lis 12, 2008 1:25 pm
|
|
|
Na temat promocji, udalo mi sie zamowic bilet za 60 E w jedna strone na kuszetki, wlasnie w promocji na trasie Ams-Warszawa |
|
|
|
|
cudna_lisse
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 12, 2008 6:40 pm
|
|
|
Meliloti napisał/a: | Na temat promocji, udalo mi sie zamowic bilet za 60 E w jedna strone na kuszetki, wlasnie w promocji na trasie Ams-Warszawa |
a gdzie szukac takiej promocji ? |
|
|
|
|
|