NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
marktplaats.nl jak zamieścić ogłoszenie
Autor Wiadomość
radhol 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 4:48 pm   marktplaats.nl jak zamieścić ogłoszenie

witam, chciałbym zamieścić ofertę sprzedaży na stronie internetowej marktplaats. jak to zrobić, za info bardzo dziękuję.

doronio 
Super gaduła
->OPOLE.ZWM<-

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 6:21 pm   

na głównej stronie masz w lewym gornym rogu "Plaats advertentie" i masz pokoleji "grupe" gdzie ma sie znajdować ogłoszenie, pozniej masz rubryke czyli podrozdział też do lokalizacji, typ ogloszenia, i swoj adres e-mail dajesz OK i idziesz juz do pisania ogloszenia. czyli wszystko o sobie na gorze, tytuł, ew. zdjecia, treść ogloszenia. wszystko to potwierddzasz i na e-mail wczesniej podany przychodzi Ci potwierdzenie poprzez klikniecie w link zamiszczony w nim potwierdzasz i ogloszenie sie ukazje,lub jesli ogloszenie jest w rubrykach platynych wybierasz forme platnosci.
Nie trzeba być zalogowanym by umieszczac/odpowiadać na ogłoszenia, lecz oczywiscie mozna być.
Pozdrawiam :039:

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 6:22 pm   

http://www.marktplaats.nl/
U gory masz : Maak wachtwoord aan - klikasz -potem wpisujesz adres mailowy ,haslo i jeszcze raz haslo(Nogmaals uw nieuwe wachtwoord).Zaznaczasz :
Ja, ik accepteer de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid. U wordt tevens op de hoogte gehouden van informatie, nieuws, promoties en productwijzigingen van Marktplaats.nl.
Potem - verstuur.Reszta przychodzi na maila.
Nastepnie potwierdzasz klikajac na linka(otrzymanego w mailu) i dodajesz ogloszenie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez alicja2911 Nie Lip 12, 2009 6:23 pm, w całości zmieniany 1 raz  

radhol 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 13, 2009 6:56 am   

dziękuję

gosik 
Gaduła

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 10:43 pm   

a ja mam takie pytanko- niektórzy nie mają zdjęć typowo domowych tylko takie jakby z jakiejś strony ściągane- chodzi mi głównie o ikeę. jak oni to robią?? i skąd biorą te zdjęcia? wie ktoś? to jak dodać swoje zdjęcie to wiem ale jak dodać to "inne"? pozdrowienia

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 10:50 pm   

Na mp udzielaja sie rowniez firmy/przedsiebiorcy, niekoniecznie osoby prywatne. Czasem male przedsiebiorstwa sprzedaja wlasne produkty na mp, wiec zgaduje, ze robia specjalne zjdecia : ) Stad ten profesjonalizm.

gosik 
Gaduła

Wysłany: Pon Maj 17, 2010 11:02 am   

to też. ale jak popatrzeć na zdjęcia rzeczy z ikei to niektórzy mają takie na białym tle...- może je z katalogu skanują albo jest tez jakaś specjalna strona?? prostu się nad tym zastanawiałam- skąd oni to biorą. :119:

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 11:49 am   

Po prostu biorą je ze strony internetowej IKEI. Co za wielka filozofia i jakie dochodzenie...

http://www.ikea.com/PIAim...PE227092_S3.JPG
Ostatnio zmieniony przez calendargirl288 Pon Maj 17, 2010 11:51 am, w całości zmieniany 1 raz  

gosik 
Gaduła

Wysłany: Pon Maj 17, 2010 5:50 pm   

dziękuję ci za odpowiedź. nie dochodzenie ale tylko zwykła ciekawość...faktycznie żadna filozofia :037:

rafjen 
Poczatkujacy
Raf

Wysłany: Śro Lis 17, 2010 1:25 pm   

uwaga na oszustow. Jesli odezwie sie ktos niby z Nigerii !! czy jeszcze dalej to wiedzcie ze to oszusci. Bardzo duzo zreszta o tym na necie. ja takim sposobem pozbylem sie PSP ktore dalem na Marktplaats.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Lis 17, 2010 1:32 pm   

odemnie chcieli tak kupic auto ;) - jak napisalem gotowka do reki i auto twoje to sie skonczylo

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Lis 17, 2010 1:41 pm   

tak w ogole to jest jeszcze jedno wydanie nigeryjskiego przekretu:

Cytat:
Polscy internauci mogli dostać e-mail od Światowej Organizacji Własności Intelektualnej, która chce od nich 500 euro odszkodowania za pobieranie pirackich programów. Część osób nawet się przestraszyła, dlatego warto wspomnieć o tym, że jest to próba oszustwa przygotowana całkiem nieźle.

zrodlo: http://di.com.pl/news/345...nigeryjski.html

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

rafjen 
Poczatkujacy
Raf

Wysłany: Śro Lis 17, 2010 1:46 pm   

ja jestem "tylko " 300 euro w plecy ale sa osoby ktore daly sie tak na pare tysiakow wykrecic. Z innej strony to madrze to gnoje wymyslili. Jest to tak wiarygodnie zrobione ze da sie nabrac.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Lis 17, 2010 2:22 pm   

rafjen, a ile ci obiecali?

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

rafjen 
Poczatkujacy
Raf

Wysłany: Śro Lis 17, 2010 2:27 pm   

tyle ile sobie zazyczylem czyli 300E. Tyle ze ten oszust nic nie dostal bo polagalo to na tym ze mialem wyslac poczta przedmiot na adres gdzies w Nigerii, (pewnie nawet taki adres nie istnial) a potem dostalem fikcyjnego maila od American Bank ze sa jakies problemy ze zrobieniem przelewu na moje konto i musze przez Western Union przeslac ta kwote 300 E na konto tego kupujacego i wtedy dostane podwojnie. Paranoja. Jednak bylo juz za pozno bo przedmiot juz polecial poczta i nie do odzyskania.. Pech...

Odpowiedz do tematu