NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie można zgłosić najemcę, który nie oddał borgu?
Autor Wiadomość
doktorlecker 
Gaduła

Wysłany: Czw Lip 10, 2014 9:39 pm   

federalni napisał/a:
No nie usunie, nie usunie. Ja używałam jakiś środków chemicznych, specjalnych gruntów ale to tylko działało na 2 miesiące, potem było to samo.

Ja doskonale wiedziałm na jaki dom się wprowadzam i nie potrzebne mi są komentarze typu,że wiedziałam na co się pisałam za taką cenę.
Mnie nie chodzi o tego grzyba tylko o zwrot mojej kasy. Jak dla mnie to jest jawne wyłudzenie! Tym bardziej,że nie dostałam żadnego raportu zdawczo-odbiorczego!

Czy jest możliwość założenia jej sprawy w sądzie bez konieczności zatrudniania adwokata? Ja bym sobie sama dała z nią radę i mediator raczej mi się nie przyda!

Może i faktycznie powinnam do niej pojechać i zmusić ją do oddania pieniędzy!
Powiem ci tak... nie masz dowodu że dałaś jej kase < wyciąg z konta lub cos takiego>, to nikłe sanse. A jeszcze ona ci może zrobić koło dupy za wyłudzenie pieniędzy. Pamiętaj, musisz mieć dowód, bo na słowo to troszke za mało, a w sądzie to chyba polakom za bardzo nie wierzą , bo wiesz jakie zdanie mają wiekszość holendrów o polakach.....

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw Lip 10, 2014 9:51 pm   

federalni : a dlaczego do sadu ?
nie umiesz juz tego polubownie zalatwic ?
jak juz pisalam wczesniej jak masz dowody jak mowisz to pisz do niej list zalacz dowody na to ze jest inaczej i zazadaj zwrotu borgu .
A co do sadu bez adwokata , to pewnie ze mozesz ale tu w sadzie mowisz w tubylczym jezyku i to na dobrym poziomie , jezeli jednak nie znasz NL jezyka to niestety nie ominie ciebie tlumacz i to przysiegly ktory bieze tez za godzine a w sadzie na pewno bedzie pytanie o dowody i niezaleznych swiadkow . Za zalozenie sprawy musisz tez uiscic oplate wypelniac pozew itd , znac swoje prawa i obowiazki w NL np prawo meldunkowe itd . czy jestes pewna ze dasz sobie rade z tym wszystkim ?
czy naprawde nie umiesz tego zalatwic polubownie ?
tu jest NL nie polska ze z kazdym gownem sie biegnie odrazu do sadu .

federalni
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 10, 2014 11:23 pm   

[/quote] Powiem ci tak... nie masz dowodu że dałaś jej kase < wyciąg z konta lub cos takiego>, to nikłe sanse. A jeszcze ona ci może zrobić koło dupy za wyłudzenie pieniędzy. Pamiętaj, musisz mieć dowód, bo na słowo to troszke za mało, a w sądzie to chyba polakom za bardzo nie wierzą , bo wiesz jakie zdanie mają wiekszość holendrów o polakach.....[/quote]

Do udowodnienia jest tylko 600 euro do którego się przyznała w korespondencji mailowej ze mną. Wszystkie wychodzące i przychodzące ( te ważne) maile zawsze zostawiam.
Musiałabym odszukać parki ( też polacy) którzy mieszkali przed moimi znajomymi, bo oni jej wpłacili na konto. Wtedy sprawa bylaby jasna i musiałaby oddać całość czyli 1200 euro.

I właśnie o to myślenie o Polakach się rozchodzi. Holendrzy czują się bezkarni bo bazują na naszej nieznajomości prawa.
Z tym, że ja swoje prawa znam tylko drogo by mnie kosztowało udowodnienie jej błędów.

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Lip 11, 2014 4:53 pm   

federalni - ciekawe czy właścicielka odprowadzała podatek za wynajem mieszkania. Ja bym trochę ja przycisnął prawnikiem, ewentualnie skarbówką.

Odpowiedz do tematu