NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
hands to work
Autor Wiadomość
kindzal 
Super gaduła

Wysłany: Śro Lut 02, 2011 5:57 pm   

Estamos napisał/a:
Taka mala konkluzja, dopoki bedziemy chodzic do kosciola i glosowac na PO czy SLD zawsze bedziemy pakowac miecho czy zrywac jablka Holandrom.

Heh, czyli jak zaglosuje na PSL to bede zrywal gruszki u Niemca, a jak na PJN to bede pakowal ciastka zamiast miecha ? A zamiast do kosciola to gdzie mam chodzic ? Do meczetu, a moze do boznicy ? :082:
Ostatnio zmieniony przez kindzal Śro Lut 02, 2011 5:59 pm, w całości zmieniany 1 raz  

koniecpolski 
Poczatkujacy
Zen

Wysłany: Pon Lut 14, 2011 2:49 pm   

hands to work to fantastyczna firma organizacja jest porownywalna z organizacja zabaw w przedszkolach
koordynatorzy sa najlepszym dowodem na to ze nieszczescia chodza parami (mariusz i mistrz zenon) nie zapominajmy o pani agnieszce ktorej wali z japy
praca w obozach pracy jest chyba nieco lepsza niz przez htw
na kazde zadane pytanie odpowiedz jest niezwykle uniwersalna "nie wiem"
no i najlepsza sprawa grafik a wlasciwie jego brak to bardzo duuuzy pllus wspaniale dzialajacej agencji zatrudniajacych polskich niewolnikow w firmach w ktorych trzeba" pracowac ciezko, pocic sie i usmiechac" chyba tylko ze swojej glupoty
zarobki w firmie istna rewelacja zyc nie umierac od 100-150 euro/tydzien :
szczegolne podziekowania dla pani joanny kepkowskiej z biura w opolu za rewelacyjna oferte pracy najlepsza w historii nowoczesnrgo niewolnictwa :041:

post czesciowo edytowany ikonki usuniete

nie umieszczaj w jednym poscie az tylu ikonek
przeciez nie da sie potem tego normalnie przeczytac
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lut 14, 2011 5:22 pm, w całości zmieniany 1 raz  

dorinek10 
Poczatkujacy
dorinek10

Wysłany: Śro Lut 16, 2011 10:25 pm   

Dobre :038:
Cos wiem o tej firmie...żalosne...

Traken 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 10:32 am   

----- HANDS TO WORK ----Totalna żenada . :072:

Dabrowski 
Poczatkujacy
Dabrowski

Wysłany: Nie Lut 20, 2011 5:57 pm   

Mam pytanie do osób, które pracowały przez Hands to Work.
Czy jest możliwość zakwaterowania we własnym zakresie? I czy da się na pracodawcy wymóc gwarancję zatrudnienia na cały etat a nie powiedzmy 20-30 godzin tygodniowo?

Z góry dzięki

robson6668 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 5:08 pm   

witam..........PRAWDA/CAŁA PRAWDA O HTW/właśnie dzisiaj wróciłem z Beebrone(park i zarazem cyrk) i zgadzam się o komentarzach na temat wariatów z biura,brak godzin,lodówki na 1 metr wysokości i wogóle wszystkiego.......szkoda komentować co tam się dzieje........POMYŁKA,POMYŁKA I 1 RAZ POMYŁÓKA TA CAŁA AGENTURA..............zero kasy,zero godzin !!!!!!!debile,debile i debile............zero pomocy o strony HTW...........wręcz typowy kop ale nie martwie sie/jestem happy ze podjąłem taka decyzje............współczuje innym
tyle

henrik22 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 8:12 pm   

Witam, miałem wyjezdzac na te sery do holandii w sobote ale zrezygnowałem. Blondyneczka w rzeszowie opowiada o tej pracy w samych superlatywach, ze teraz duzo godzin, ze z takim angielskim jak moj moge nawet brygadzista zostac, ze dawno tak dobrej oferty nie mieli itp...Ale ja klade na nią lache!! Jakoś bardziej wierze w te wpisy na forum niż jej.

robson6668 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 9:54 am   

niewierz nikomu/z tymi serami tez kapa...........ludzie nie chca tam jezdzic/rygor,brak godzin bo biuro planowania rozdziela godziny tak aby kazdy mial po te 20/30..............a wiesz ze leworecznych nie biora tam?????
pzdr

henrik22 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 10:52 am   

Cos mi blondi mowiła że praworeczny jestem to nie bede miał problemów, ale no skreśliłem już to biuro

robson6668 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 11:22 am   

to jest tak..........na poczatku jak wpadniesz na np:BEEBRONNE to witaja cie haslem;JAK CI SIE NIE PODOBA TO 1500 JENCOW czeka w polsce na przyjazd do HTW.Nikt ci nie wyjasnie,gdzie bedziesz pracowal,wogole zero informacji do czasu jak nie pojdziesz wieczorkiem kuknac na liste.Jakbys byl l-reczny,pomimo to wpadasz na sery a tam SUPRISE;ktos widzi ze jestes l-reczny i kaze ci robic wypad z zakladu na osrodek!!!!!!!!!!!!ta liczba 1500 maleje/straca kontrachentow w postaci pracodawcow,straca nas-jencow i bydlaki na wys.stolkach padna na ryj..............TEGO IM ZYCZE!!!!!!! :038: :038: :039:
2GA sprawa:sa ludzie ktorzy pozytywy wala na temat HTW,ale to ludzie:jak przyslowiowe pieski na tylniej szybie samochodu-kiwaja zawsze TAK,TAK,TAK..........sa ludzie ktorzy musza tam siedzie z roznych powodow???znam dziewcze co w GEODIS(magazyn zabawek) dostala porzadny zjobek od jednej z tzw.nadzorcow pracy(polka ale inna bo ma zone...hahaha-sporo ich tam łacznie z szefowa-niemra/tez ma zone i corke co sie ozenila z kobietka) po tym zjobie przy wszystkich zaczela plakac ale juz pracowala w tempie niemozliwym dla wszystkich/normalnie biegala NA TEJ TZW.LINNI.........zapytalem jej sie dlaczego nic nie odpowiedziala tej?????nie przytocze???!!!i uslyszalem:JAKBYS MIAL 2 DZIECI BEZ MEZA TEZ BYS NIC NIE ZROBIL?!!!!!!!!!!hm.............moze tak,moze nie-ale nie dziwie sie jej naprawde bo zalezy jej na godzinach i wysylce kasy dla dzieci!!!!!!!BRAVO!!!!Dlatego ludzi piszacy tutaj dziela sie na :z jajem i bez,z honorem i bez,kapusie,pieski i ludzie bez przyszlosci............ja zrobilem swoje ale brne dalej i opisze to wsjo wyzej i dam znaka kiedy sie ukaze.........bo tak nie moze byc............podobno byl kiedys tam dziennikarz ale nie zostal wpuszczony bo ktos zakapowal wczesniej i jakas ochrona go usunela stamtad.........jadac tam 3ba uwazac z kim sie rozmawia..........JA TAKI NIE JESTEM I NIE BEDE WRECZ GLOSNO ROZMAWIAM BO SIE NIE BOJE A DUPKOM PRZYTAKIWAL NIE BEDE BO MAM HONOR I ODWAGE................nie ta to inna robota-biedny nie jestem-dam sobie rade.............ale postaram sie pomoc paru znajomym a moze wiekszosci................narka/pisz jak co i inni tez ..........

Dodano: Pią Mar 11, 2011 11:28 am
acha..............chcialem 1szcze odpisac gostkowi co pisze na str.1,ze jesli ktos jest pokrzywdzony to tylko przez jakies kary itp.itd...............JESTES DLA MNIE OSIOL.......................co ty tu wciskasz za kit..........okna mamy lastikowe bez dodatku kitu.........100% byles tym pieskiem na tylniej szybce fury............100%.............

Dagson 
Poczatkujacy
dagson

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 9:37 pm   

a moze ktoświe czy tylko do mieszkania te kempingi proponuja czy maja domki mw miasteczkach jakich kolwiek bo z tego co tu widzw wszyscy lądują w jakims lesie ?jak ktos wie to prosze napiszcie:)

bafana 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 10:42 pm   

Wszystko pewnie loteria jeden ci powie ,że dobre warunki a drugi przeciwnie, tak to jest wszędzie.

eyelashes 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 18, 2011 10:17 am   

Wiele krytycznych opinii na temat firmy ma niepodważalną rację bytu.

1) Faktem jest, że pracy często bywa na styk dla ludzi już zakwaterowanych, niemniej jednak firma napiera aby obsadzić ludźmi wszystkie domki, wszystkie wolne miejsca w pokojach, więc nawet gdy tej pracy miałoby nie być dla nowo przyjezdnych to i tak będą ludzi ściągać żeby mieć komplet. Rzucą ich do pracy dwa razy w tygodniu na 10-15 godzin, tak aby mogli zarobić na domek i coś do jedzenia. Reszta jest nieważna.

2) Wyzysk jest przeokrutny. Będąc tam pracowałem w małej szklarni, dobrze znałem szefa, często do nas przychodził w czasie pracy, przynosił napoje, coś do jedzenia - taki poczciwy starszy Pan. W którejś z kolei rozmowie dowiedziałem się, że za każdego pracownika płaci HTW ... (uwaga!) 17 euro, z czego na rękę każdy dostaje 6,25. Ponad 10 euro przebicia. Trochę dużo ;]

3) Większość osób, które poznałem czuły się traktowane jak bydło przez pracowników biura. Jednymi z nielicznych z którymi można było porozmawiać i którzy interesowali się problemami ludzi byli kierowcy: Pan Zygmunt i Michał.

tomasz18dom 
Poczatkujacy
tomasz18dom

Wysłany: Pon Cze 27, 2011 12:23 am   

Niestety wszystko to co złe o tej agencji jest napisane to niestety prawda. Do mnie pani z biura dzwoniła że znaleźli mi pracę na stanowisku pracownik produkcji serów. Jak przyjechałem na do biura HTW okazało jak przeczytałem umowę że będę tam 'pracownikiem produkcyjnym w branży logistyczno ogrodniczej'. Co ma ogrodnictwo z produkcją serów wspólnego ?? Obiecywali cuda, że będzie praca na ok. 37 godz/ tyg. Zaraz po podpisaniu umowy do biura HTW weszło 3 wściekłych chłopaków. Wyzywali panią z biura że są oszustami, mówili że jak byli na miejscu wogóle nie było dla nich pracy. Mówili że tam żeby pracować trzeba mieć układy z koordynatorami (stawiać im alkohol i ćpanie i razem z nimi pić i palić trawkę bo inaczej nie ma szans na to by wogóle pracować). Ci chłopacy mówili też m.in. że w mieszkaniach w których mieszkali w ogóle nie było zamków w drzwiach a jak po przyjeździe weszli do własnego pokoju to przywitał ich jeden wielki syf- na podłodze leżało pełno zużytych prezerwatyw i nieposprzątanych śmieci. Jak pogadałem osobiście z tym chłopakiem mówił że był w tej samej miejscowości w do której ja miałem jechać i pracować miał rzekomo na tym samym stanowisku co ja. Ten biedny chłopak który przyjechał do nich do biura prosto z Holandii był bardzo wściekły tym że biuro HandsToWork go oszukało. Opowiadał m.in. też że w parku w którym mieszkał było pełno prostytutek i punków. Mówił że koordynatorzy wogóle nie interesują się przyjezdnymi polakami i w niczym nie chcą im pomagać. Mówił że jest tam jeden wielki syf, ćpańsko, pijańsko i BRAK pracy. Nie rozumiem dlaczego firma HTW wysyła ludzi do pracy do Holandii skoro na miejscu okazuje się że W OGÓLE nie ma dla nich pracy ?????? Czy to normalne żeby pracować trzeba polskich koordynatorów w Holandii przekupywać narkotykami i alkoholem ? Wstyd ,wstyd i jeszcze raz wstyd. Dobrze że jak poadałem z tymi chłopakami zaraz po podpisaniu umowy zerwałem tę umowe. Na szczescie umowa byla tak skonstruowana ze za jej zerwanie nie mialem zadnych konsekwencji. I cale szczescie ze pani z agencji HTW oddala mi pieniadze za bilet ktory juz kupilem a za ktory zaplacilem cale 310 zł !! Przestrzegam wszystkich przed tą agencją. Jeśli ,jesteś ćpunem bądź alkoholikiem i nie masz w sobie żadnych zasad moralnych możesz wyjeżdżać do Holandii przez tę agencję. W przeciwnym razie imijaj ja szerokim łukiem !! Dzięki Bogu że zaraz po podpisaniu umowy natrafiłem w agencji HTW na tych oszukanych chłopaków którzy wrócili prosto z Holandii do ich biura. Bo tak pojechałbym straciłbym mnóstwo pieniędzy za bilet i jeszcze więcej nerwów. Nie pisze tego bo jestem z konkurencji. Pisze by przestrzec uczciwych porządnych mających poukładane w głowie ludzi którzy chca wyjechac przez HTW do Holandii. Omijajcie te biuro szerokim lukiem. Czy ktos moglby zrobic porzadek z ta nieuczciwa agencja? Tak pieknie sie reklamuja ze maja czysciutkie domki, ze koordynatorzy sie interesuja przyjezdnymi... a wszystko to jedna wielka sciema. Tu chodzi tylko o to by polacy oplacali te ich przepelnione domki i na nich zarabiali... Prosze niech wiecej oszukanych ludzi wypowiada sie na forum jakimi oszustami jest agencja HTW by przestrzec innych przed nia. Nie bojcie sie ludzie mowic prawdy. Moze jak wiecej ludzi sie zgada i zgra zlikwiduja te bande oszustow albo przynajmniej zrobia z nia porzadek by nie oszukiwali wiecej biednych bezrobotnych polakow ktorych niestety u nas nie brakuje :( ((

[ Dodano: Pon Cze 27, 2011 12:34 am ]
wracając do mego poprzedniego postu - stawiasz koordynatorą trawe i alkohol masz prace, jeśli nie stawiasz wogóle nie masz pracy - żenada i wstyd !!!! To wszystko chyba wina koordynatorów którzy w ogóle nie trzymają porządku i rygoru w Holandii !!!!!!!!!! U mego brata w agencji jest tak że jak ktoś u nich np. zostawi w zlewie brudny talerz cały domek i wszyscy jego mieszkańcy płacą po 50 euro kary. Kiedyś ktoś u brata w domku zostawił na stole spleśniałe mleko, koordynator to dostrzegł i wszyscy musieli płacić 50 e kary za syf !! Tak jest w PORZĄDNEJ agencji ale nie w HTW. U brata w agencji jak tylko koordynatorzy zobaczyli że na cały domek jest za mało miejsca w lodówce za godzine przywozili dodatkowa lodowke bo takie sa holenderskie normy. Takie i podobne zasady panuja w porzadnych agencjach. Jest w nich porzadek i dyscyplina ktorej nie ma za grosz w syfie zorganizowanym przez HTW !!!!!!!!

paradisoperduto 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 27, 2011 4:44 pm   praca kontrolera jakosci HTW

hej, a wiecie moze jak sie nazywa zaklad/firma w Venlo, ......

post edytowany ,co to ma byc zakamuflowane ogloszenie ?
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 27, 2011 4:51 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu