POMOCY - internet bezprzewodowy |
Autor |
Wiadomość |
MartaAmsterdam
Gaduła
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Paź 2007 Posty: 102 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 6:46 pm
|
|
|
Super dzieki! Sprawdze na stronie Vodafone.
Ok, sprawdzilam. Jutro pojde do Vodafone. Poki co moge zadac pare pytan Tobie?
Kupuje karte, wkladam do fona i uaktywniam ten serwis, tak? I gdzie mam potem tego fona podlaczyc? Przez blue tootha?
Po miesiacu trzeba nowa karte? Czy doladowac i znowu uaktynic usluge?
Jejku, dzieki za info jak to prawda i z Adamu jestes to masz u mnie flache
O! Kolezanka sie juz wylogowala ale i tak daje plusa za pomoc |
Ostatnio zmieniony przez MartaAmsterdam Nie Lis 30, 2008 7:14 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
schatje
Poczatkujacy schatje
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 27 Sie 2008 Posty: 11
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 7:14 pm
|
|
|
Musi to byc telefon nowszej generacji, ktory dziala tez jako modem, podlaczasz go przez usb do komputera.Ja mam specjalny modem z vodafone, teraz kosztuje ok. 100e, taka mala, biala rzecz, tylko na tej karcie sim, ktora jest tam dolaczona nie da sie uaktywnic bloxa, wiec trzeba nabyc normalna karte sim jak do telefonu, doladowac konto, uaktywnic tego bloxa i masz internet. Aha, jeszcze kwestia czy masz viste czy xp. Na xp dziala od razu, a na viscie moga byc problemy, jak u mnie to bylo. Jesli masz viste to potrzebujesz jeszcze program MOBILE PARTNER, mysle ze mozna to z neta sciagnac. Ja poszlam z tym problemem na Beverwijk i za 20e mi to zrobili.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
ghambit
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 7:21 pm
|
|
|
Typowa kobieta? Jesli mowisz o karcie T-mobile to najlepszy legalny zestaw na rynku, jest jeszcze vodafone ale on nie ma bezlimotowego transferu dziennego, tylko placi sie za kazde MB. A jesli chodzi o karte sieciowa to wlasnie po to pisze zeby sie dowiedziec, nie zauwazyles tak przypadkiem?[/quote]
Nie mówię o żadnych rozwiązaniach opartych o gprs/umts bo powszechnie wiadomo że wolniej działającego neta od tego nie znajdziesz, a o ściąganiu filmów czy muzyki możesz zapomnieć. Jeżeli chodzi o kartę bezprzewodową to piszesz bo chcesz znaleźć osobę która pomoże Ci w przestępstwie którym jest nieupoważniony dostęp do cudzej sieci wifi. To tak jak samochód sąsiada, po to go zamyka żeby nikt nieupoważniony do niego nie wszedł, aczkolwiek zawsze znajdzie się amator cudzej własności. Pamiętaj iż bezprzewodowo nie oznacza nie do znalezienia. Praktycznie podałem Ci gotowe rozwiązanie, aczkolwiek z adapterem usb wifi o mocy nadajniku 10mW i nie możliwością wycelowania w konkretne miejsca możesz zapomnieć o hot spotacha w Amsterdamie istnieje przynajmniej 50 sieci ogólnego dostępu część z nich nie ogranicza klientów w transferach. |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 7:26 pm
|
|
|
Kurcze, ale jaja! Wczoraj mialam kupic wlasnie ten modem z vodafone ale powiedzieli w sklepie ze za kazde MB sie placi wiec wzialam T-mobile, tez za 100e ale to nic jestem taka happy ze zaraz mnie rozniesie w ogole to jakas rewolucja jest, tak mysle o tym ze to takie malo znane jest, pytalam w 10 sklepach o mobliny internet ale nikt mi o tym nie powiedzial. Nawet najtanszu abonament mobile internet kosztuje cos kolo 15 euro 1mb/s a tu jest pondad 3! Teraz z t-mobile mam do 2 max. za 7 na dzien a tu za 9,50 onbeprkt!!!
Schatje Pozdrawiam rozwniez
A tak mysle czy na tym t-mobile modemie, skoro zaplacilam juz za niego te 100 euro, to nie da sie jakas simlocka sciagnac? Ciekawe czy sie da ... |
Ostatnio zmieniony przez MartaAmsterdam Nie Lis 30, 2008 7:31 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
schatje
Poczatkujacy schatje
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 7:30 pm
|
|
|
w media markt taki mily pan mi doradzil, tylko jak juz pisalam trzeba kupic normalna karte sim jak do telefonu i jest ok
[ Dodano: Nie Lis 30, 2008 7:38 pm ]
Pewnie sie da sciagnac tego simlocka, mi go sciagneli na Beverwijk z tego modemu vodafone i teraz korzystam z niego nawet w Pl, aczkolwiek tam drogo wychodzi, nie maja jeszcze takiej super oferty jak tutaj |
Ostatnio zmieniony przez schatje Nie Lis 30, 2008 7:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 7:59 pm
|
|
|
W ktorym miejscu w Beverwijk? |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 8:50 pm
|
|
|
MartaAmsterdam napisał/a: | W ktorym miejscu w Beverwijk? |
na bazarze |
|
|
|
|
schatje
Poczatkujacy schatje
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 8:56 pm
|
|
|
Na oosterse markt, w tym dlugim budynku, nie pamietam ktore wejscie, ale od razu przy drzwiach po prawej stronie jest stoisko z telefonami, kartami sim, nawigacjami itp. W weekendy stoi tam chlopak, sredniego wzrostu, ciemniejsza karnacja ok 25 lat, bardzo aardig i to on mi pomogl, mowia ze specjalista z niego |
|
|
|
|
dziobek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 1:00 pm
|
|
|
ja to moze nie znam sie na internecie ale z mezem mamy internet wziety z kpn bez limitu za 35 euro na miesiac nie sa to az tak wielkie pieniadze tym bardziej ze jest to internet bezprzewodowy dzwonie za darmo to wychodzi mi prawie to samo jak kupowalam karte co tydzien za 10 moze pomysl o tym a nie zeby ciagnac od sasiadow poniewaz potem bedziesz miala jeden dzien dobry zasieg a drugiego dnia wcale moze lepiej placic 35 i miec do bólu i spokuj |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 3:38 pm
|
|
|
A wie kto moze jaka nazwa tego sklepu jest? Albo ktos telefon ma do nich? Bo nie chce tak w ciemno jechac, szukalam w google ale nic nie wyszlo |
|
|
|
|
MiniSmurfin

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 3:41 pm
|
|
|
Kpn to sklepy Primafoon, te powinnas znales bez problemu |
Ostatnio zmieniony przez MiniSmurfin Wto Gru 02, 2008 3:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 3:55 pm
|
|
|
Nie nie, chodzi mi o ten na bazarze w Beverwijk z postu schatje
Pytalam w kilku sklepach u turkow w Amsterdamie, jendak nikt nie moze tego sciagnac wiec pojade do Beverwijk tam gdzie schatje sciagali tylko nie chce mi sie w ciemno jechac |
Ostatnio zmieniony przez MartaAmsterdam Wto Gru 02, 2008 3:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MiniSmurfin

|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 3:57 pm
|
|
|
Sorry |
|
|
|
|
jule
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 8:03 pm
|
|
|
Witam,
problem mam z tym ze chcialam zamowic bezprzewodowy internet w KPN-taki ktory nie wymaga lini telefonicznej,ale nie moge nic znalezc na stronie KPN-u.Moze ktos z Was lepiej kuma holenderski?
Pozdrawiam Jule
[ Dodano: Wto Gru 16, 2008 8:58 pm ]
Koledzy to jeszcze raz ja.
Wiec chodzi o ten internet bezprzewodowy,bez koniecznosci posiadania lini telefonicznej.Duzo czytalam na forach o tym,ale nie badzo rozumiem.Czy to czego ja szukam to mobilny internet?Szukalam na stronie z KPN-u ale widze tam tylko bezprzewodowemodemy,a do tych trzeba niec tel.Wiec ja juz sama nie wiem gdzie szukac.
Pozdrowienia |
|
|
|
|
sopel
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 6:51 pm
|
|
|
Witam!
Podpisałem umowę na mobilny internet w T-Mobile w opcji Laptop Executive.
Płacę miesięcznie 60 € i nie mam żadnych limitów na ściąganie.
Do tej pory wszystko było ok, net chodził jak burza a i ściąganie szło na przyzwoitym poziomie.
Niestety musiałem się przeprowadzić do Kaatsheuvel (wcześniej Tilburg) i teraz jest tragedia!
Strony otwierają się bardzo powoli a o ściąganiu mogę zapomnieć.
Byłem z tym w salonie T-Mobile i dowiedziałem się że pod moim adresem powinien być super sygnał.
W związku z tym mam pytanie:
czy mogę rozwiązać umowę skoro internet nie działa jak powinien?
Może ktoś się orientuje jak to jest z tego typu umowami w Holandii? |
|
|
|
|
|