POMOCY - internet bezprzewodowy |
Autor |
Wiadomość |
MartaAmsterdam
Gaduła
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Paź 2007 Posty: 102 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 10:42 pm POMOCY - internet bezprzewodowy
|
|
|
Czesc!
Mam niezla jazde z netem. Nie moge wziac zadnego abonamentu tam gdzie mieszkam ani zadnych umow, nie pytajcie dlaczego, ale sedno w tym ze wpadlam na pomysl GPRS internetu i mam juz modemik z t-mobile i wlasnie chodzi o to ze wychodzi za to 210 euro miesiecznie, bo doladowanie jest bexz limitowe za 7 euro na dzien.
Wiec poszlam kupilam tez USB flash, wykrylo dwoch otwartych gosci ale nie laczy. Wykrylo zasieg na 100 procent. I co teraz? W ogole tego nie kumam, jak to podlaczyc? A karta radiowo sieciowa, moze ktos cos wie wiecej na ten temat. HELP! Mieszkam w Amsterdamie.
Pozdrawiam
jak cos piszta na gg 13173370 |
|
|
|
|
r2d2
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 9:21 am
|
|
|
pewnie mają włączone filtrowanie adresów mac, nie podłączysz się |
|
|
|
|
PapaSmerf82
Nieśmiały użytkownik Szukam Smerfetki:)
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 10:38 am
|
|
|
Co sie nie podlaczysz Kolego jesli masz o tym pojecie to nawet wep i wap zlamiesz :)Jak ktos ma pytania dotyczace sieci wifi to na pw lub gg 7645904 |
|
|
|
|
r2d2
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 2:05 pm
|
|
|
mów to początkującemu i nie ma to jak kogoś okradać,nie?! |
|
|
|
|
ghambit
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 2:13 pm Re: POMOCY - internet bezprzewodowy
|
|
|
MartaAmsterdam napisał/a: | Czesc!
Mam niezla jazde z netem. Nie moge wziac zadnego abonamentu tam gdzie mieszkam ani zadnych umow, nie pytajcie dlaczego, ale sedno w tym ze wpadlam na pomysl GPRS internetu i mam juz modemik z t-mobile i wlasnie chodzi o to ze wychodzi za to 210 euro miesiecznie, bo doladowanie jest bexz limitowe za 7 euro na dzien.
Wiec poszlam kupilam tez USB flash, wykrylo dwoch otwartych gosci ale nie laczy. Wykrylo zasieg na 100 procent. I co teraz? W ogole tego nie kumam, jak to podlaczyc? A karta radiowo sieciowa, moze ktos cos wie wiecej na ten temat. HELP! Mieszkam w Amsterdamie.
Pozdrawiam
jak cos piszta na gg 13173370 |
Typowa kobieta poszła i kupiła najgorszą kartę jaką mogła. Dla porównania z dobrą kartą na PCI bądź pcie/pcmcia w zależności od tego czy masz laptopa czy desktopa znalazła by tych sieci o wiele więcej. Problem w tym że to o co nas prosisz to nic innego jak pomoc w kradzieży. PapaSmerf82 super że jesteś kozakiem co łamie wszystkie zabezpieczenia aczkolwiek pomoc tej kobiecie to nic innego jak pomoc złodziejowi.
Większość z nas tutaj na forum wydaje czasem grube pieniądze na internet bo tak to po prostu działa, płacisz i masz.
Jedyna możliwość to korzystanie z darmowych hot spotów, na stronie swojego gemeente powinnaś znaleźć potrzebne Ci informacje. |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 4:47 pm
|
|
|
Tak wlasnie, no tak. Bede placic 200 euro za neta. Moze. Jeszcze nad tym pomysle. Poki co jak macie jakies namiary na hackerow/crakerow to sie nie krepujcie
Typowa kobieta? Jesli mowisz o karcie T-mobile to najlepszy legalny zestaw na rynku, jest jeszcze vodafone ale on nie ma bezlimotowego transferu dziennego, tylko placi sie za kazde MB. A jesli chodzi o karte sieciowa to wlasnie po to pisze zeby sie dowiedziec, nie zauwazyles tak przypadkiem? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 4:55 pm
|
|
|
Marta ja jakos nie wierze w cua ze u ciebie nie da sie zlaozyc zwyklego neta za pare euro.
Wejdz na net i poszukaj tel+ internet napewno znajdzesz
nap tele 2 alice itd
wiele takich . Internet i dzwonisz za darmo na stale tel w nl za 20 -40 euro na miesiac . Szybciej sobie podpiszesz umowe z takim dostawca jak sie komus podepniesz pod neta .wiec powodzenia w szukaniu a nie wykradaniu. |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 4:58 pm
|
|
|
Czytalas wyzej? Nie ma na razie takiej opcji zeby podpisac umowe o neta, ani ja ani wlascicel nie mozemy tego zrobic na razie. Nie ma to znaczenia czemu. Przeciez wiem o necie tele2, upc, etc. Teraz nie moge z tego korzystac, zadnych umow. Tylko pre-paid za 210euro miesiecznie albo internet z antenki/karty czy czegos tam innego. |
|
|
|
|
sammakko
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Paź 2008 Posty: 17 Skąd: Krk/Wr
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 5:09 pm
|
|
|
a abonament na mobilny net? albo razem z abonamentem na komórkę? ja tak mam. w t-mobile do abonamentu za 6e dopłacam 14,50 czy tak jakoś i mam internet do 1 Mbps z limitem do 2 GB. się to nazywa web'n'walk. problem polega na tym, że mieszkam na zadupiu, gdzie 3g nie dociera i jadę na gprsie (jakieś 30-40 kbps). gdybym pomyślała wcześniej to zamiast za 14,50 bym wzięła tańszy, wolniejszy i bez limitu transferu.
vodafona nie polecam. bo w vodafonie jak przekroczysz limit to Ci naliczają 1e za megabajt transferu czy tak jakoś. niezłe złodziejstwo.
w kpnie internet mobilny na abonamet też może być, ale droższe opcje bez limitu transferu mają tzw. fair use policy, co w rezultacie oznacza, że masz 2,8 GB na miesiąc, a jak przekroczysz ten limit 3 razy z rzędu to rozwiązują z Tobą umowę. |
_________________ http://www.agneskerk.org/ |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 5:10 pm
|
|
|
Marta to [pozostaja ci kafeiki internetowe . Przeciez nie jest obowiazkiem miec neta w domu .
Pozostaje jeszcze inna mozliwosc isc do sasiada który ma neta zapytac czy mozesz za odplata sie do niego na jakis kródki czas sie podpiac. |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Lis 30, 2008 5:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 5:15 pm
|
|
|
Wiekszosc z was nie czyta widze postow od gory? Nie ma opcji umowy a abonament to umowa! A kafejki generalnie to cenowo miesiecznie wychodzi podobnie co t-mobile pre-paid. Godzina kosztuje 2euro, plus bilecik na tramwaj, wyjdzie kolo 7 euro a w takiej cenie to mam neta w domku. A obowiazek jest, wtedy kiedy sie na necie pracuje, i odpowiada ciagle na maile |
|
|
|
|
sammakko
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Paź 2008 Posty: 17 Skąd: Krk/Wr
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 5:27 pm
|
|
|
spoko luz. przeoczyłam "żadnych umów". może faktycznie zapytaj sąsiada czy Ci kawałek łącza nie odstąpi. |
_________________ http://www.agneskerk.org/ |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 5:38 pm
|
|
|
A hetnet.nl? |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
arti076
Poczatkujacy arti
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 5:57 pm
|
|
|
sammakko, nie zgodzę się z Tobą w vodafone mam internet mobilny bez limitu finansowego w taryfie veste kosten po wyczerpaniu 400mb prędkość z768mb spada na 128 . |
_________________ pozdrawiam gorąco |
|
|
|
|
schatje
Poczatkujacy schatje
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 27 Sie 2008 Posty: 11
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 6:39 pm
|
|
|
a Vodafone blox internet? Ja korzystam juz pol roku i nie narzekam. koszt 9.50 na 30 dni.Potrzebny jest modem,moze nim tez byc telefon, i karta sim vodafone prepaid.Uaktualniasz internet blox, sciaga ci to z konta 9.50e i przez 30 dni masz internet. Proste, tanie i bez abonamentu. |
|
|
|
|
|