Problem z laptopem |
Autor |
Wiadomość |
oliwek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 6:30 pm
|
|
|
AnLee napisał/a: | dobry jest tez darmowy program : Spybot - Search & Destroy |
Tylko ze to nie jest antywirus tylko antyszpieg...., ale warto go miec |
_________________ pozdrawiam, oliwek |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

Pomógł: 11 razy Wiek: 36 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 8:15 pm
|
|
|
Tylko lepiej wcześniej poczytać o tych programach co potrafią zrobic z rejestrem. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
oliwek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 9:22 pm
|
|
|
zawsze przed czyszczeniem rejestru można zrobić backup i jak coś pójdzie nie tak to go (rejestr) odtworzyć.
Trzeba tego typu programów używać z głową. |
_________________ pozdrawiam, oliwek |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 9:26 pm
|
|
|
Jeśli chodzi o czyszczenie rejestru to mam program Glary Utilities, i dla mnie jest ok. |
|
|
|
|
slotwek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 10:20 am
|
|
|
A ja zaproponuje cos niestandardowego - zainstaluj sobie Linux Ubuntu, albo Mint. To sa dwie najprostsze dystrybucje linux. Zadnych antywirusow, antydialerow, anty-spybot'ow i czego sobie tylko wymyslisz. W ubuntu przy stanadardowej instalacji bedziesz musiala doinstalowac pare kodekow i bedzie smigac az milo. W Linux Mint (nie testowalem) podobno jest wszystko w systemie, wiec powinno dzialac od razu.
PS. Ja zrobilem przesiadke z Windows XP na Linux rok temu i teraz Windows widze tylko w pracy Oczywiscie bedziesz sie musiala przyzwyczaic - czesc programow nie istnieje pod tym systemem jak np. MS Office. Oczywiscie mozna sie bawic programem wine i powinno dac sie to odpalic (jak i mase innych programow). Osobiscie wole OpenOffice.org, wiec mi to nie przeszkadza. Zamiast Internet Explorer bedzie Firefox, itd.
Warto wspomniec, ze nie musisz za nic placic (no chyba, ze cena plyty CD i za prad, ktory bedzie potrzebny, zeby sciagnac plyte i ja wypalic). Nie potrzebujesz zadnych crackow, bo system jest darmowy. |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 4:54 pm
|
|
|
Dziękuje za rozwiązanie ale niestety bardzo nie lubię Linuxa. Kiedyś pracowałam na tym systemie w pracy i stwarzał mi okropne trudności .Mam oryginalnego windowsa i to mi n arazie wystarczy
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|