marktplaats.nl jak zamieścić ogłoszenie |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lis 17, 2010 2:51 pm
|
|
|
czyli pusciles PSP bez wplyniecia kasy na konto? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
rafjen
Poczatkujacy Raf
Wiek: 44 Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 35 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Lis 17, 2010 3:16 pm
|
|
|
niestety. Mialem sie zastosowac do wskazowek banku. I tak tez zrobilem. Jakbys dostal maila, po ktorym nie wyglada ze jest to jakis kit to tez bys lyknal. Mialem wyslac poczta na adres wskazany przez bank !!! i przeslac im zeskanowany dowod wysylki dopiero wtedy wysla pieniadze. Wedlug nich jest/byla to najbezpieczniejsza forma dla obu stron. No i dalem ciala , niestety. Dlatego ostrzezenie na przyszlosci dla tych ktorzy korzystaja czy z Marktplaats czy z podobnych stron. Tak na marginesie gdybym nie wiedzial to trafilbym znowu na taki trik przy zakupie iPoda przez Marktplaats tylko wtedy byla juz Rumunia a nie Nigeria hehe |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lis 17, 2010 3:45 pm
|
|
|
Nie, nie lyknalbym bym czegos takiego.
Kasa na koncie = wysylka lub wysylka za pobraniem. |
|
|
|
|
rafjen
Poczatkujacy Raf
Wiek: 44 Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 35 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Lis 17, 2010 4:07 pm
|
|
|
oj lyknalbys. Gdy dostajesz mail z banku i nie masz doswiadczenia w wysylaniu czegokolwiek na inny kontynent to wierz mi ze lyknalbys a gosciu tak sprytnie zrobil stronke internetowa z Bank Of America ze naprawde nie przypuszczalem ze to moze byc falsz. Jak jabym mial kupic cos za wieksza kwote i wiem ze istnieje taka forma zaplaty za pomoca banku to tez bym chcial zeby to sie tak rozegralo
[ Dodano: Sro Lis 17, 2010 4:09 pm ]
a zreszta Marktplaats = shit. Niestety nie dziala to jak nasze allegro. Tam nie masz podgladu do danych z kim ubijasz interes. Co z tego ze zglosilem to na policje. Bylo im tylko przykro A to jak szukanie "igly w stogu siana" |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lis 17, 2010 7:01 pm
|
|
|
Wierz mi - nie lyknalbym.
Za duzo naczytalem sie o nigeryjskim szwindlu |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Śro Lis 17, 2010 8:10 pm
|
|
|
A ja o tym czytałam troszkę ale nie jakoś dużo, lecz tak na chłopski rozum... no nie wysłałabym... W końcu wiem że jak coś kupuję to nikt nie wyśle do mnie towaru dopóki kasa nie znajdzie się na koncie kupującego, wprawdzie nie kupuję z innych kontynentów ale mam porównanie z aukcjami z Polski, Niemiec i Holandii (mieszkając w różnych tych krajach, np. teraz dużo z Niemiec zamawiam).
Ale są ludzie którzy uczą się na błędach, niestety swoich. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 1:40 pm
|
|
|
Z Nigerii, Senegalu, Rumuni czy z Nowej Zelandii - samo to, że to jest marktplaats.NL czyli holenderska strona ogłoszeniowa - to skąd niby klienci z innych kontynetów? Kiedy umieściłem ogłoszenie, że szukam mieszaknia - znalazł sie chętny z dalekiej afryki.. Amsterdam Noord - dwa pokoje - pięknie umeblowane 400e inc. sam od dawna mieszka na czarnym lądzie, a konto bankowe w US. To mi wystarczyło, żeby nie odpisać.
[ Dodano: Nie Gru 05, 2010 1:43 pm ]
alicja2911 napisał/a: | http://www.marktplaats.nl/
U gory masz : Maak wachtwoord aan - |
można też bez logowania umieścić ogłoszenie - mniej wygodne, lecz możliwe |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
Ostatnio zmieniony przez doronio Nie Gru 05, 2010 1:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|