połączenie internetowe, laptop HP 550 |
Autor |
Wiadomość |
wilku794
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 1:02 pm
|
|
|
Nie ma sprawy, jestem informatykiem i twój problem mnie zainteresował, uparłem się żeby go rozwiązać, cieszę się że się udało
I jeszcze jedno jeśli chcesz odzyskać hasło do wifi to ten program który ci podałem musisz zainstalować na tym starszym komputerze, na którym już wcześniej korzystałeś wifi, nie na nowym z którego po raz pierwszy chcesz się połączyć przez wifi |
Ostatnio zmieniony przez wilku794 Wto Sie 24, 2010 1:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
xgrzegx
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 1:25 pm
|
|
|
no i już pisze ze swojego laptopa
ale tu jest właśnie ten problem z tym programem, ponieważ ten stary laptop to ten w którym wymieniłem dysk na nowy, bo tamten padł, a nowy (mniej więcej tydzień) nie miał okazji być podłączony pod tą sieć... do teraz używałem kabelka i teraz też go mam podłączony... więc, istnieje jakiś inny sposób na to żeby sie jakoś dostać do tego hasła? |
|
|
|
|
wilku794
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 1:55 pm
|
|
|
W takim przypadku nie ma żadnej możliwości na odzyskanie hasła, hasło jest zapisywane i zakodowane w systemie kiedy łączysz się przez wifi, jeżeli wymieniłeś dysk to nie ma już żadnego fizycznego śladu po haśle, musisz zapytać się o hasło człowieka który konfigurował ci router, teraz kiedy masz połączenie kablem z ruterem teoretyczne mógłbyś skonfigurować ruter od nowa i przypisać swoje własne hasło ale tego nie rób bo właściwą konfigurację rutera zna tylko twój dostawca internetu, tak czy inaczej bez kontaktu ze swoim dostawcą nie ma już żadnych szans na odzyskanie hasła. |
|
|
|
|
xgrzegx
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 2:18 pm
|
|
|
no robić nie będe bo i tak nie wiem jak to zrobić ^^ ... ale cóż, dzięki za dotychczasową pomoc sam bym tego nie zrobił.
teraz do pracy czas iść, a później to sie przejade do KPNu i zapytam co i jak.
a więc! Dzięki !
jak coś będzie nie tak to będe pisał w temacie albo pm .
pozdrawiam! |
|
|
|
|
r2d2
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 6:49 pm
|
|
|
witam
jaki to router, podejrzewam że jakiś speedtouch ?
Jesli tak to wpisujemy adres router-a w przeglądarkę(standardowo dla speedtouch jest 192.168.1.254 lub odczytujemy adres z właściwości połączenia do sieci)
Wchodzimy w zakładkę home network, klikamy na wlan, klikamy na configure i tam widoczne jest hasło sieci. |
Ostatnio zmieniony przez r2d2 Wto Sie 24, 2010 6:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
xgrzegx
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 9:59 pm
|
|
|
dobra... miałem problem z znalezieniem "konfiguracji" ale udało mi sie
dzięki wielkie |
Ostatnio zmieniony przez xgrzegx Wto Sie 24, 2010 10:18 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|