NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Czw Wrz 02, 2010 12:15 am
poruszanie sie polskim skuterem w holandii
Autor Wiadomość
zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 5:49 pm   

LeGolasik, czyli mniej wiecej wyglada to tak jak napisalem (nie podawalem terminow, bo ich nie pamietalem) :)

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Jopasek 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 12, 2010 1:27 am   

Do pracy przyjeżdżają na skuterach znajomi z polskimi blachami... policja już ich nieraz kontrolowała, zero problemów mieli. Jeden ma prawko kat.b drugi legitymował się dowodem - w jednym i drugim przypadku zero problemów! :026:

karen222 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lut 08, 2013 4:08 pm   no dobra...

Dajmy na to kupuje skuter w NL (chce go ubezpieczyć od kradzieży) więc kupuje nowy.

Mam prawo jazdy Polskie. Moje pytania brzmią:

1. Jakie blachy wybrać żółte czy niebieskie (-/+)
2. Gdzie się przejść aby zmienić prawko polskie na NL (polskie prawko po 5 latach pobytu traci ważność). koszt przypuszczalnie to ok. 30e. (gemennte)?
3. jakie są koszty tablic i ubezpieczenia

Liczę na konkrety!

pozd.
Dorota

feel_x 
Super gaduła
feel_x

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 8:32 am   

Jakie blachy wybrac to zalezy jaki skuter kupisz. niebieskie sa do tych pierdzikow co moga jechac max 25km/h a zolte do tych co jada 45km/h. Przepisy dla niebieskich sa inne niz zoltych. Prawko jest wazne 10 lat od daty jego wydania i nie ma pobyt nic do tego. Jezeli masz dokument wydany w 2005 to do 2015 jest wazny i albo zmieniasz na nowy w polsce i znow jest tu wazny 10 lat albo wymieniasz na nl.
Ostatnio zmieniony przez feel_x Sob Lut 09, 2013 8:33 am, w całości zmieniany 1 raz  

natalia8724 
Poczatkujacy
natalia8724

Wysłany: Śro Lut 27, 2013 9:54 am   wyrejestrowanie skutera

Witam
Chcialam zaciagnąc troche informacjii na temaat wyrejestrowania skutera w Holandii a mianowicie czy musze zalatwiac to wszystko w RDW czy zrobia mi to w GWK. Mam kupca na skuter tutaj w holandii ale musze wpierw wyrejestrowac go wiec czy jak go wezme wyrejestruje na export to czy tez bedzie ok, czy przyszly wlasciciel nie bedzie mial problemow z zarejestrowaniem.Prosze o jakiekolwiek informacje w tej sprawie
Z gory dziekuje:)

dajmano
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 18, 2014 12:19 am   

Witam.
Dosyć długo przeszukiwałem forum i nie znalazłem treściwych informacji, pomożecie?
A więc jak to teraz wygląda z skuterami z Polski? Można jeździć na polskich blachach czy nie? Przyjmując że nie można, to co w takim wypadku. Kupuje dajmy na to nowy skuter w PL, tłumaczę papiery na język holenderski( co dokładnie? ktoś to robił?podkreślam skuter jet nowy ;) Skuter dociera do Holandii z papierami i tłumaczeniem i co dalej? Gdzie się udać? Jakie związane są z tym koszty? Dodam, że zależy mi aby był na holenderskich tablicach, nie chcę się rzucać w oczy

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Sob Sty 18, 2014 11:41 am   

dajmano,

Jesli masz sie tu nim poruszac to na pewno bedzie potrzebne ubezpieczenie skutera zobacz tu http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=8209

adamek88
Gaduła

Wysłany: Nie Sty 26, 2014 9:47 pm   

dajmano, ja bym to jeszcze raz przeliczyl. Roznica w cenie raczej nie bedzie az tak znaczna zeby bawiec sie w zalatwianie tych wszystkich papierow.

Odpowiedz do tematu