NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Nie Lis 14, 2010 12:18 pm
Zameldowanie w Holandii
Autor Wiadomość
Mucha_75 
Gaduła nad gadułami :-)
Mucha

Wysłany: Czw Lis 11, 2010 10:15 pm   

Szkoła dla dzieciaka raczej tak, dla żony z Gemeente, bez meldunku nie ma szans.
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Czw Lis 11, 2010 10:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Lis 12, 2010 9:31 am   

jedrzej2225 napisał/a:
Gochna a ja myśle że należałoby najpierw przyjechać,znaleść pracę a potem myslec o meldowaniu się. A na pewno nie zaczynac od meldunku pod adresem w którym sie nie mieszka.To fikcja i niczemu dobremu nie słuzy.

ale moze ona chce wybadac grunt aby wiedziec jak taka sytuacje rozwiac gdyby na przyklad pozniej musiala szybko to zalatwic. Moze ona ma wlasnie taki plan aby tutaj przyjechac, ale co ja chwali to to,ze robi rozeznanie..ja tez tak robilem jak przyjezdzalem aby wiedziec jak dostac SOFI, gdzie konto owtorzyc najlepiej itd - to chyba normalna sprawa ze czy jedziesz na wakacje czy do pracy robisz rozeznanie aby wiedziec co i jak - bo o wojku i zwiadzie to juz nie wspomne;)

angie25 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 12, 2010 4:04 pm   

dzięki za miłe słowa :) , no dobra, to jak nie musze mieć meldunku, to co?adres zamieszkania podaje Pw PL?Wypłatę też mi przelewają na konto w PL?A jak z ubepieczeniem zdrowotnym wtedy?

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Lis 12, 2010 6:33 pm   

angie25 napisał/a:
dzięki za miłe słowa :) , no dobra, to jak nie musze mieć meldunku, to co?adres zamieszkania podaje Pw PL?Wypłatę też mi przelewają na konto w PL?A jak z ubepieczeniem zdrowotnym wtedy?
Podajesz adres pod którym będziesz mieszkała,bo przecież z Polski do pracy nie bedziesz dojeżdzała.Konto takze załatwisz w NL bez zameldowania (niestety nie w kazdym banku),to samo z ubezpieczeniem zdrowotnym itd.Kilkadziesiąt tysięcy naszych rodaków pracuje bez zameldowania i maja ubezpieczenie,konto w banku i nie mają żadnych problemów.Jeśli nie masz mozliwości zameldować sie pod adresem w którym będziesz przebywała to po co kombinować (a tym bardziej za tą fikcję płacić).Pracodawcy podajesz adres w którym przebywasz,nikogo nie interesuje czy to mieszkanie czy hotel,ważne żeby poczta miała gdzie dotrzeć.
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Pią Lis 12, 2010 6:36 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Lis 12, 2010 8:43 pm   

Gochna H napisał/a:
Beny.rac
Cytat:
Może i myśli ale chyba nie zna realiów w NL

pozwole sobie zapytac a Ty znales relalia od samej podszewki ,przyjezdzajac do tego k/raju ?

widac ze dziewczyna nie robi niczego na sile, najpierw bada grunt ... a to juz swiadczy tylko o tym ,ze jest przezorna, wiecej takich ludzi i nie bedzie na forum pytan w stylu ''co myslicie o jezdzie w ciemno ....??

pozdrawiam :039:

Gocha nie chcę sie spierać i robić of topica z tego tematu ...;)

Dobrze że bada oby takich więcej Polaków w NL ... :033:

Tak jak już ktoś napisał podajesz adres do korespondencji i tam dochodzi cała poczta np z banku itp
Pozdrawiam Serdecznie :036:

angie25 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lis 13, 2010 1:46 pm   

tylko nie wiem, czy tak mogę, bo jak pisałam to mieszkanie firmowe mojego chłopaka i nie wiem czy to nie ma nic do rzeczy, jeśli będzie chodzić tylko o korespondencję, czy automatycznie nie robi się z tego meldunek.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Sob Lis 13, 2010 2:06 pm   

angie25 napisał/a:
tylko nie wiem, czy tak mogę, bo jak pisałam to mieszkanie firmowe mojego chłopaka i nie wiem czy to nie ma nic do rzeczy, jeśli będzie chodzić tylko o korespondencję, czy automatycznie nie robi się z tego meldunek.

Wiekszość Pośredników "wciska" taki "kit" dla nowych pracowników że są zameldowani ale niestety są to tylko "bajki"

Jedno nie ma nic wspólnego z drugim ... :036:

angie25 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 14, 2010 9:52 am   

ok, dziękuję Wszystkim za odpowiedzi, jak już będę w NL to dam znać :-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi