NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Do której części Holandii wyjechać?
Autor Wiadomość
Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro Lut 29, 2012 4:20 pm   

A to dobre:
Mariusz2 napisał/a:
Nie zniechecacje chlopaka,
(...)
-Ciezko znalesc normalna prace na normalne pieniadze....
:043: :043: :043:
Jutro będzie lepszy dzień

rohan 
Gaduła
rohan

Wysłany: Czw Mar 01, 2012 9:27 am   

dobre ?

wlasnie przykre, ze czesc osob pracuje ponizej swoich kwalifikacji

aknairam 
Gaduła nad gadułami :-)
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 3:33 pm   

Mariusz 2 Po pierwsze to jak juz piszesz to skup sie na tym , nie spiesz sie i przeczytaj co napisałes . Przez taka pisownie ,ktos moze bardzo żle ocenic Twoja osobe .
(chyba wiesz o co mi chodzi )
Po drugie to takie koszty wyszukałes :119: !! Trzeba zacząc skromnie zeby stanac na nogi, a nie od razu Krakow.......,, :033: Nie bedzie wisiał na telefonie ,bo nie bedzie miał czasu , musi szukac pracy ( jedno zaoszczedzone) Nie musi miec extra mieszkania ,na poczatek wystarczy pokoj za m/w 400e (drugie zaoszczedz...) Na jedzenie na tydzien 150e !? zje za 70 i uwierz mi nie bedzie głodny ! ( zaoszczedzi po raz trzy :033: )
Powtarzam wciąz to samo i kazdemu ! Nie jest łatwo ale nie niemozliwe ! :039:

Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 10:00 pm   

rohan napisał/a:
dobre ?

wlasnie przykre, ze czesc osob pracuje ponizej swoich kwalifikacji

To się nazywa czytanie bez zrozumienia...
najpierw pisze, żeby nie zniechęcać człowieka a później że trudno znaleźć normalną prace za normalne pieniądze.....
Jutro będzie lepszy dzień

Microfast
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Mar 05, 2012 5:52 pm   

okolice hagi, eindhoven, rotterdam tam polecam najbardziej sie teraz wybrać (najwiecej pracy tam jest)

wredna_rudzinka 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 2:07 pm   

Na ten temat mogę powiedzieć tyle : nie zniechęcajcie chłopaka.
Pojechałam z chłopakiem rok temu w okolice Enschede. Mieliśmy jedynie 300 euro w kieszeni. Z góry załozyliśmy że nie będziemy szukać mieszkania tylko wbijemy sie na pole namiotowe. Nadmieniam że pojechaliśmy w ciemno. Udało nam się załatwić Sofi i nr konta w banku. Pracy też długo nie szukaliśmy (co jak się okazało było cudem w tym regionie) i udało nam się zachaczyć w fabryce Timberland. Udało nam się z czasem znaleźć pokój do wynajęcia u Polaka(nigdy, ale to NIGDY nie wynajmujcie czegokolwiek od rodaka!!!! zostaniecie oszukani!!!) niestety praca w fabryce dobiegła końca bo nie było więcej zamówień i postanowiliśmy przenieść się w inny rejon Holandii. Niestety, ale to prawda że bez pracy w mieście w którym chcecie żyć nie znajdziecie mieszkania. nikt nie wynajmie mieszkania czy pokoju bezrobotnemu!!!
Co do samego życia w tym kraju... najlepsze i najtańsze produkty moim zdaniem dostaniecie w Albert Hein-ie. Osobiście wydawałam na siebie ok 20 euro tygodniowo.. więc wyżywienie nie jest drogie.
W przyszłym tygodniu wybieram się pod namiot do Amsterdamu :) mam nadzieję że sie wszystko uda:) a i prace bez problemu tam znajdę :D

filip1500 
Poczatkujacy
spawacz

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 2:27 pm   ???

"najlepsze i najtańsze produkty moim zdaniem dostaniecie w Albert Hein-ie."chyba najdrozsze produkty i ten drugi wpis ze 20 euro na tydz????hahaha to co ty jesz????chleb kosztuje 1 euro,najtansza wedlinka 60 centow jesz tylko to ,to moze ale do zycia potrzeba nabiału,miesa,warzyw.Jak chcesz tanio to do lidla czy aldi a na pewno nie do Alberta

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 2:30 pm   

to pewnie w pare tygodni schudlas 50kg jak sie za 20e zywilas na tydzien

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 2:48 pm   

filip1500,

wbrew obiegowej opinii sa w AH tez tanie produkty, czasem nawet tansze niz w ALDI czy lidlu ,
wystarczy kupowac wszystkie produkty Euro Shopper

http://www.ah.nl/euroshopper

ale za 20 euro na tydzien ...? moze jakis suchy prowiant, makarony ,ryz, zupki w proszku?

( ͡° ͜ʖ ͡°).

filip1500 
Poczatkujacy
spawacz

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 2:56 pm   20 euro

jak dla mnie szok!!!!a potem sie dziwia ludzie ze choruja.Na jedzeniu sie nie oszczedza,tym bardziej pracujac fizycznie

wredna_rudzinka 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 3:27 pm   

Oj ludzie ludzie.... jak zalezy wam na luksusach to powodzenia. Fakt schudłam i jestem dumna z tego powodu... choć to dodatek a raczej prezent od życia w Holandii:D a co jadłam za te 20 E? :
- warzywa
- owoce
- nabiał
- płatki
- chlebek ryżowy
więc nie mówcie że w AH jest tak kosmicznie drogo...
co do lidla i aldika... to dziękuję za tą jakość jaką tam mają
poza tym dziennie do pracy(w obie strony) jezdziłam roweram ponad 40km. Oj zaraz ktoś będzie mi mówił że jestem nienormalna. Do pracy? rowerem? i pół roku pod namiotem?? straszne... ale przynajmniej nie jechałam przez te wszystkie agencje z PL które wyzyskują i dają zakwaterowanie w nieludzkich warunkach wraz z jakimś marginesem społecznym.
Tak wole być pod namiotem i mieć spokój i na spokojnie sie dorabiać, niż oczekiwać nie wiadomo czego i na gwałt szukać mieszkań i pokoi(zresztą to już odpada)a i jeszcze kupić samochód bo rower uwłacza mojej godności i każdego polaka jadącego za granicę.
dajcie mi takie same rady jak Polonia w Timberlandzie... musisz jechać do Niemiec i tam szukać chaty, no i oczywiście auto bo bez tego ani rusz. Pytanie: czy taniej mnie wyjdzie życie w Holandii, czy może wyjazd do Niemiec, godziny w korkach, nie daj boże zepsute auto, PALIWO!! i kilka innych czynników. Powodzenia z takim myśleniem!
A jak namiot mi sie znudzi to kupie sobie przyczepę i będzę mniej płacić za nią płacić niż wy za swoje luksusy i turasem za ścianą POWODZENIA POLACZKI!!!

filip1500 
Poczatkujacy
spawacz

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 3:31 pm   polaczki???

same jabłka kosztuja ok.2 euro za 1,5 kilo to napewno sie najadłas owoców warzyw i nabiału za te 20 euro.Kłam dalej,powodzenia

[ Dodano: Nie Cze 10, 2012 3:40 pm ]
mieso na promocji ok.5 euro za kilo,cukier,kawa,herbata,pasta do zebow,proszek do prania.Wyzywaj od polaczkow dalej kłamczucho

wredna_rudzinka 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 3:44 pm   

Nie wierz, nie musisz. Nie jestem od tego by cie przekonywać

[ Dodano: Nie Cze 10, 2012 3:47 pm ]
Cytat:

mieso na promocji ok.5 euro za kilo,cukier,kawa,herbata,pasta do zebow,proszek do prania.Wyzywaj od polaczkow dalej kłamczucho

Mięsa nie jadałam i dobrze na tym wyszłam. cukru nie używam... kawa, herbata - piłam w pracy. proszek - na polu namiotowym za pranie i suszenie + proszek -7E
reszte rzeczy jak kosmetyki przywiozłam z PL. Ale co ja Ci głuptasku będę mówić, niech Ci będzie jestem kłamczuchą :D

filip1500 
Poczatkujacy
spawacz

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 3:59 pm   20 euro

a w polsce to te rzeczy gratis były???nawet jak dostałas je od kogos to za darmo nie były wiec nie pisz ze za 20 euro da sie przezyc bo to bzdura

wredna_rudzinka 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 4:04 pm   Re: 20 euro

filip1500 napisał/a:
a w polsce to te rzeczy gratis były???nawet jak dostałas je od kogos to za darmo nie były wiec nie pisz ze za 20 euro da sie przezyc bo to bzdura

Czy ty ułomny jesteś czy za takiego sie podajesz?! czytaj ze zrozumieniem!! napisałam że tygodniowo w Holandii da sie przeżyć za 20 E!!! i nic nie pisałam o kosztach przygotowawczych!!!

Odpowiedz do tematu