NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SZUKAM POMOCY -OSZUKANY PRZEZ PRACODAWCE
Autor Wiadomość
madzia budny 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 4:22 pm   

post edytowany w calosci nie dotyczy tematu
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Kwi 01, 2011 12:45 pm, w całości zmieniany 1 raz  

bobikpl 
Super gaduła
:)

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 4:41 pm   infolinia

Cytat:

na portalu Niedziela.nl była podawana informacja

Od dzisiaj, 5 czerwca 2009, Polacy mogą we własnym języku zgłaszać wszelkie naruszenia praw, np przez nieuczciwych pośredników pracy, pod specjalnym darmowym numerem: 0800-7008.

elka41 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 5:20 pm   

ale ten nr nie odpowiada nie ma takiego nr mowia bo ja tez probowalam dzwonic w sprawie odzyskania pieniedzy przez firme!!pozdrawiam!!
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lis 05, 2010 11:18 pm, w całości zmieniany 1 raz  

mikolaj_hol 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 8:29 pm   

NIE POLECAM FIRMY !
Przykład z ostatniego tygodnia :
Przeprowadzka z mieszkania z JOB VISION do innego firmowego. Porada kordynatora na zapytanie o pomoc w przeprowadzce : wynajmijcie sobie samochód do przeprowadzki sami ;) PARANOJA...

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 9:53 pm   

A za co on ma Ci jeszcze zaplacic O_O? Moze powinien Ci dodomu przychodzic i kible myc? To ze mieszkanie jest sluzbowe nie znaczy, ze Cie bede we wszstkim wyreczac.

pieckin 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:46 pm   

mikolaj_hol napisał/a:
NIE POLECAM FIRMY !
Przykład z ostatniego tygodnia :
Przeprowadzka z mieszkania z JOB VISION do innego firmowego. Porada kordynatora na zapytanie o pomoc w przeprowadzce : wynajmijcie sobie samochód do przeprowadzki sami ;) PARANOJA...

I pewnie piwa w lodówce schłodzonego też nie zapewniają , co by sobie po pracy strzelić . Miałem coś jeszcze napisać ale ... brak słów .
Pozdrawiam .

kurczak19 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 9:44 am   

Ludzie tu siedza po pare lat i nie potrafia prostych spraw sami zalatwic po holendersku

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 11:09 am   

kurczak19, ale poco po holendersku sie maja meczyc maja polskie biura , polskie sklepy, fryzjerow , lekarzy .............oni tu maja polske wiec niech wiatraki - tumany ucza sie polskiego
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Lut 05, 2010 11:10 am, w całości zmieniany 1 raz  

joshua 
Poczatkujacy
kropla wody

Wysłany: Wto Sie 03, 2010 10:08 pm   

szukam pomocy prawnej, chce wytoczyć proces nieuczciwemu uitzendbureau

jestem od dwoch lat oszukiwany,poddawany ciaglemu stresowi itd. nie chce sie za bardzo tu rozwodzic nad całą moja sytuacją

Prosze o jakis kontakt do osoby mogacej mi pomóc. Mieszkam niedaleko Groningen. Szukam prawnika,tłumacza etc.
Z góry dziękuję

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Śro Sie 04, 2010 6:32 am   

W Het Juridisch Loket otrzymasz darmowa pomoc prawna. Umow sie najpierw tam, oni na pewno powiedza Ci jakiesz masz opcje.
http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Sie 04, 2010 11:00 am   

najlepiej umiescic post i czekac z zalozonymi rekami ,az ktos udzieli odpowiedzi
joshua, nawet nie zadal sobie trudu by poczytac ten temat ,a na poprzedniej stronie sa juz informacje ,o ktore przeciez pyta

( ͡° ͜ʖ ͡°).

wielkiwodzu 
Poczatkujacy
oj baker oj baker

Wysłany: Pią Lis 05, 2010 10:58 pm   

witam wszystkich organizuje pozew zbiorowy przeciwko firmie bakker i polnet http://www.niedziela.nl/f.../smiles/075.gif oszuści z czestochowy obiecuja nam godziny a oszustki ze zwagu daja je wlasnej rodzinie i znajomym a my normalni ludzie pracujemy tylko na zarobek bakera i polnet zeby im domki posplacac zeby mogli je sprzedac tak jak nasze godziny ..... piszcie na [email protected] jesli mieliscie choc jedna godzine mniej niz wam bylo obiecane ... lub jesli zjechaliscie przed data zakonczenia kontraktu .. domki ,jazde busami, obiady, regulaminy sprzatan przed hotelami, itd tez poruszymy [email protected]
[email protected]

bertolina 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 7:33 pm   Re: SZUKAM POMOCY -OSZUKANY PRZEZ PRACODAWCE

witam!!! potrzebuje pomocy!! jak mam odzyskac swoje pieniadze? sytuacja jest nastepujaca: wpadlam firmowym autem do rowu, samochod ma kilka wgniecien ale dalej jest na chodzie i figuruje dalej na firme ale problem jest w tym ze szef zarzadal ode mnie kosztow lawety ktora wyciagala ten samochod to stalo sie trzy miesiace temu a ja do tej pory nie widzialam faktur za ta pomoc drogowa a wstrzymano mi prawie 800eu. do kogo moge sie zglosic jeszcze oprocz SNCU bo tam juz skarge zlozylam. drugi problem jest taki ze to biuro FID FLEX po trzech miesiacach zerwalo ze mna umowe nie podajac konkretnej przyczyny (automatycznie stracilam dobra prace) stwierdzajac ze jestem dla nich duzym problemem....troche chore...czy macie moze jakies namiary na kancelarie prawne ktore moglyby mi pomoc??

MAARIT 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 8:12 pm   

Chore nie jest ,wjechac do rowu...........Niestety pomoc drogowa jest bardzo droga ,a naprawa wgiec ,to nic nie kosztuje?Na takich pracownikow czeka sie z otwartymi rekami.

bertolina 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 8:58 pm   

tylko ze do naprawy tego samochodu nie doszlo;-) i w tym jest caly sek!!!! ja mam pokryc tylko koszty lawety a na pewno to nie kosztuje 800eu plus dodam nastepne 800eu od osoby ktora zezwolila mi jechac tym samochodem czyli 1600eu. takze...????

[ Dodano: Czw Lip 07, 2011 9:07 pm ]
aaa i jeszcze dodam ze kazdemu moze sie noga powinac.....nikt tego nie planowal....a w tej pracy ktora stracilam, bez zadnej przyczyny, bylam chwalona nikt inny do mnie nie mial zastrzezen tylko FIDFLEX bo ja chce odzyskac swoje pieniadze
Ostatnio zmieniony przez bertolina Czw Lip 07, 2011 9:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu