SZUKAM POMOCY -OSZUKANY PRZEZ PRACODAWCE |
Autor |
Wiadomość |
madzia budny
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 4:22 pm
|
|
|
post edytowany w calosci nie dotyczy tematu |
_________________ madzia |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Kwi 01, 2011 12:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 4:41 pm infolinia
|
|
|
Cytat: |
na portalu Niedziela.nl była podawana informacja
Od dzisiaj, 5 czerwca 2009, Polacy mogą we własnym języku zgłaszać wszelkie naruszenia praw, np przez nieuczciwych pośredników pracy, pod specjalnym darmowym numerem: 0800-7008.
|
|
|
|
|
|
elka41
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 5:20 pm
|
|
|
ale ten nr nie odpowiada nie ma takiego nr mowia bo ja tez probowalam dzwonic w sprawie odzyskania pieniedzy przez firme!!pozdrawiam!! |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lis 05, 2010 11:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mikolaj_hol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 8:29 pm
|
|
|
NIE POLECAM FIRMY !
Przykład z ostatniego tygodnia :
Przeprowadzka z mieszkania z JOB VISION do innego firmowego. Porada kordynatora na zapytanie o pomoc w przeprowadzce : wynajmijcie sobie samochód do przeprowadzki sami PARANOJA... |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 9:53 pm
|
|
|
A za co on ma Ci jeszcze zaplacic O_O? Moze powinien Ci dodomu przychodzic i kible myc? To ze mieszkanie jest sluzbowe nie znaczy, ze Cie bede we wszstkim wyreczac. |
|
|
|
|
pieckin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:46 pm
|
|
|
mikolaj_hol napisał/a: | NIE POLECAM FIRMY !
Przykład z ostatniego tygodnia :
Przeprowadzka z mieszkania z JOB VISION do innego firmowego. Porada kordynatora na zapytanie o pomoc w przeprowadzce : wynajmijcie sobie samochód do przeprowadzki sami PARANOJA... |
I pewnie piwa w lodówce schłodzonego też nie zapewniają , co by sobie po pracy strzelić . Miałem coś jeszcze napisać ale ... brak słów .
Pozdrawiam . |
|
|
|
|
kurczak19
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 9:44 am
|
|
|
Ludzie tu siedza po pare lat i nie potrafia prostych spraw sami zalatwic po holendersku |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 11:09 am
|
|
|
kurczak19, ale poco po holendersku sie maja meczyc maja polskie biura , polskie sklepy, fryzjerow , lekarzy .............oni tu maja polske wiec niech wiatraki - tumany ucza sie polskiego |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pią Lut 05, 2010 11:10 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
joshua
Poczatkujacy kropla wody
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 10:08 pm
|
|
|
szukam pomocy prawnej, chce wytoczyć proces nieuczciwemu uitzendbureau
jestem od dwoch lat oszukiwany,poddawany ciaglemu stresowi itd. nie chce sie za bardzo tu rozwodzic nad całą moja sytuacją
Prosze o jakis kontakt do osoby mogacej mi pomóc. Mieszkam niedaleko Groningen. Szukam prawnika,tłumacza etc.
Z góry dziękuję |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Sie 04, 2010 6:32 am
|
|
|
W Het Juridisch Loket otrzymasz darmowa pomoc prawna. Umow sie najpierw tam, oni na pewno powiedza Ci jakiesz masz opcje.
http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sie 04, 2010 11:00 am
|
|
|
najlepiej umiescic post i czekac z zalozonymi rekami ,az ktos udzieli odpowiedzi
joshua, nawet nie zadal sobie trudu by poczytac ten temat ,a na poprzedniej stronie sa juz informacje ,o ktore przeciez pyta |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
wielkiwodzu
Poczatkujacy oj baker oj baker
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 10:58 pm
|
|
|
witam wszystkich organizuje pozew zbiorowy przeciwko firmie bakker i polnet http://www.niedziela.nl/f.../smiles/075.gif oszuści z czestochowy obiecuja nam godziny a oszustki ze zwagu daja je wlasnej rodzinie i znajomym a my normalni ludzie pracujemy tylko na zarobek bakera i polnet zeby im domki posplacac zeby mogli je sprzedac tak jak nasze godziny ..... piszcie na [email protected] jesli mieliscie choc jedna godzine mniej niz wam bylo obiecane ... lub jesli zjechaliscie przed data zakonczenia kontraktu .. domki ,jazde busami, obiady, regulaminy sprzatan przed hotelami, itd tez poruszymy [email protected]
[email protected]
|
|
|
bertolina
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 7:33 pm Re: SZUKAM POMOCY -OSZUKANY PRZEZ PRACODAWCE
|
|
|
witam!!! potrzebuje pomocy!! jak mam odzyskac swoje pieniadze? sytuacja jest nastepujaca: wpadlam firmowym autem do rowu, samochod ma kilka wgniecien ale dalej jest na chodzie i figuruje dalej na firme ale problem jest w tym ze szef zarzadal ode mnie kosztow lawety ktora wyciagala ten samochod to stalo sie trzy miesiace temu a ja do tej pory nie widzialam faktur za ta pomoc drogowa a wstrzymano mi prawie 800eu. do kogo moge sie zglosic jeszcze oprocz SNCU bo tam juz skarge zlozylam. drugi problem jest taki ze to biuro FID FLEX po trzech miesiacach zerwalo ze mna umowe nie podajac konkretnej przyczyny (automatycznie stracilam dobra prace) stwierdzajac ze jestem dla nich duzym problemem....troche chore...czy macie moze jakies namiary na kancelarie prawne ktore moglyby mi pomoc?? |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 8:12 pm
|
|
|
Chore nie jest ,wjechac do rowu...........Niestety pomoc drogowa jest bardzo droga ,a naprawa wgiec ,to nic nie kosztuje?Na takich pracownikow czeka sie z otwartymi rekami. |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
bertolina
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 8:58 pm
|
|
|
tylko ze do naprawy tego samochodu nie doszlo;-) i w tym jest caly sek!!!! ja mam pokryc tylko koszty lawety a na pewno to nie kosztuje 800eu plus dodam nastepne 800eu od osoby ktora zezwolila mi jechac tym samochodem czyli 1600eu. takze...????
[ Dodano: Czw Lip 07, 2011 9:07 pm ]
aaa i jeszcze dodam ze kazdemu moze sie noga powinac.....nikt tego nie planowal....a w tej pracy ktora stracilam, bez zadnej przyczyny, bylam chwalona nikt inny do mnie nie mial zastrzezen tylko FIDFLEX bo ja chce odzyskac swoje pieniadze |
Ostatnio zmieniony przez bertolina Czw Lip 07, 2011 9:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|