Podroz z kotkiem |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Cze 30, 2010 11:14 pm
|
|
|
CultClub napisał/a: | samochodem ale czytałam ze najlepiej nie dawać kotu nic jeść na 8 godzin przed podróżom w w czasie tylko wodę |
ja tak robie i do tej pory dziala oba koty jezdza w specjalnym transporterze ("namiocie") na tylnej kanapie. jest na tyle duzy, ze blokuje sie miedzy oparciami i w razie wypadku, koty nie beda latac po samochodzie. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
cela
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 10:05 am
|
|
|
a moj kotek pierwszy raz jechal z nami do polski,trawalo to 16 godzin ,starsznie plakal a poczatku,potem sie troszke uspokoil ale nie chcial wogole spac tylko patrzyl ciagle na prawo i lewo co sie dzieje.Potem kolejna podroz do wloch i tu juz nawet nie plakal ale bylo mu bardzo cieplo ,polewalam go woda i na stacjach jak sie dalo wyciagalam z transporterka,jakos przezyl,ale mi go zal bylo |
|
|
|
|
zaq

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 10:14 am
|
|
|
zauwazylem, ze koty sie uspokajaja jak nie widza co sie dzieje |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia

Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 3:50 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | zauwazylem, ze koty sie uspokajaja jak nie widza co sie dzieje :) |
... zalezy jak prowadzisz :) |
|
|
|
|
CultClub
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 3:52 pm
|
|
|
ale najgorszy stres jest przed tym ze on tam ucieknie i tudno bedzie mu sie dostosowac bo ma juz 7 lat albo zachoruje a o weterynarzach nic nie wiemy bo zawsze zwierzęta zostawały w domu |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 3:52 pm
|
|
|
Reed napisał/a: | zaq napisał/a: | zauwazylem, ze koty sie uspokajaja jak nie widza co sie dzieje |
... zalezy jak prowadzisz |
moje sie odzywaja jak jest zbyt wolno |
Ostatnio zmieniony przez zaq Czw Lip 01, 2010 3:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 5:42 pm
|
|
|
Cytat: |
moje sie odzywaja jak jest zbyt wolno
|
|
|
Neela
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 12:52 pm
|
|
|
Witam,
czy jechał ktoś może niedawno z kotem/psem do PL? Czy zdarzają się kontrole aut przez policję/douane? Czy może przed świętami kontrolują częściej samochody?
Pytam, bo mam zamiar zabrać koty na święta i nowy rok. Mają paszporty, szczepienia ogólne, ale zastanawiam się nad szczepieniem na wściekliznę czy robić?
Powody są 3 - są to koty nie wychodzące; nie chce ich męczyć niepotrzebnie szczepieniem; niestety koty mogą po szczepieniach dostać mięsaka poszczepiennego (raka).
Wiem że lecąc samolotem nie uniknę takich szczepień (wymagane na wściekliznę), ale nigdy mi się jeszcze nie zdarzyła kontrola samochodu więc chciałabym zaryzykować.
Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Co wy robicie ze swoimi zwierzakami przed podróżą do PL - szczepicie czy nie?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 1:43 pm
|
|
|
Neela nie obawiaj sie kontroli ,bo jezeli nawet takowa bedzie to nie bedą az tak wnikliwie sprawdzac Masz paszport ,masz jakies szczepionki (powiedzmy przeciwgrzybicze)
To wystarczy. Oczywiscie dobrze byłoby przeciwwscieliznie zaszczepic tak dla pewnosci ,ale mozesz to zrobic bedąc w PL np . Ja mialam raz kontrole samochodu (w niemczech kotek siedział na kolanach i nikt na niego nawet uwagi nie zwrocił (a taki piękny kotecek ) Szukali cigaret !! bo nie mogli uwierzyc ,ze jedziemy takim duzym samochodem i nawet jednego papierosa nie wieziemy ( nawet nie mialam pojecia o co im biega cigaret i tyle !! )
miłej podrozy . |
|
|
|
|
Neela
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 11:34 am
|
|
|
Dzięki za informacje aknairam chyba zaryzykuje z kotami i nie będę szczepić, a jak się ktoś doczepi to coś się wymyśli na miejscu
btw. co do kontroli - kilka tygodni temu wracałam z bratem z PL w niedzielę wcześnie rano, na dawnym przejściu granicznym w Jędrzychowicach, stało 5 auto niemieckiej douane, 3 kontrolowały już autka przed nami (bardzo dokładnie), nam się tylko przyjrzeli i pojechali zatrzymać auto za nami... pewnie za mało wypakowany samochód mieliśmy
pozdrawiam |
|
|
|
|
mimi1982
Nieśmiały użytkownik Razi mnie fałsz
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 11:33 pm
|
|
|
Moje się już przyzwyczaiły
Najgorsza była pierwsza podróż-koncert zrobiły,że nie dało się spokojnie jechać
A teraz zawsze śpią na tylnim siedzeniu w kłębuszkach i mają wszystko generalnie gdzieś |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 12:06 am
|
|
|
u mnie bylo na odwrot. Pierwsza podroz - koty cicho, ale z kazda kolejna sa coraz glosiejsze. |
|
|
|
|
|