POCZĄTEK-BSN/SOFI I MELDUNEK |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 10:41 pm
|
|
|
Zglaszasz Ty a nie pracodawca... W Holandii obowiazek ubezpiecznia spoczywa na pracowniku a nie pracodawcy |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pon Kwi 06, 2009 10:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kadewu788
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 8:45 pm
|
|
|
teraz tak jestem umowiony w belastingu juz i niby wszystko git tylko teraz zamiast meldunku tutaj beda chcieli niby ode mnie adres z polski *tak slyszalem* ...musze miec go na dowodzie ? czy moge podac poprostu swoj adres korespondencyjny poniewaz w moim dowodzie tam gdzie powinien byc adres jest puste miejsce bo nie mam meldunku w polsce
[ Dodano: Wto Lip 17, 2012 8:47 pm ]
PODKRESLAM !W POLSCE ! NIE W HOLANDII !! |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 12:12 pm
|
|
|
Dosc nietypowe pytanie mam, bo i sytuacja dziwna. Mieszkam tu juz ponad 4 lata a z czyms takim sie nie spotkalam.
Jestem obecnie w trakcie szukania pracy i zostalam ostatnio zproszona na rozmowe. Musialam wdziac oczywiscie dowod, coby sobie kopie mogli zrobic. Ale jako ze dowod mam polski, nie widnieje na nim BSN numer. No i po raz pierwszy spotkalam sie z tym, ze moze to byc problem. Facet chce ode mnie oryginalnego dokumentu, na ktorym widnieje moj BSN. Ok zanioslam mu wyciag z GBA, a on na to, ze to jest dokument z 2008 roku, ze mozliwe ze sie okaze, ze jest on za stary.
Macie jakis pomysl, o co ewentualnie wystapic w gemeente zeby zasokoic jego dziwaczne zachcianki ? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 12:20 pm
|
|
|
moze sprobuj z karta ubezpieczenia zdrowotnego. tam tez masz bsn. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 12:34 pm
|
|
|
No proponowalam ale tez mial jakies opory :/ |
|
|
|
|
TenTyp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 1:45 pm
|
|
|
Dziwne to wszystko... co inne miasto to inne zasady.
Ja otrzymalem BSN nie majac meldunku - okazalem paszport a adres podalem firmy w NL (w ktorej pracuje)bez jakiegokolwiek dowodu na to.
We wszystkich urzedach gdzie kiedykolwiek pytano mnie o nr BSN to podawalem go "z glowy" - nawet nie wiem gdzie mam oryginal jego przyznania - i nigdy nie bylo problemow (meldunek, ubezpieczenie...).
Podobnie konto w banku - otworzylem nie majac meldunku.
Dlatego czasem warto sprobowac w innym miejscu - co konsultant to inna opinia
///
Suska szukaj innej pracy |
Ostatnio zmieniony przez TenTyp Pon Sie 06, 2012 1:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mikkel
Poczatkujacy Mikkel
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 10:06 am
|
|
|
Witam serdecznie,
Obecnie pracuję w Polsce, ale w najbliższej przyszłości chcę wyjechać do pracy do Holandii w okolice Hoorn, ponieważ mam tam znajomego. Chciałbym szukać zatrudnienia bezpośrednio u holenderskiego pracodawcy (najlepiej w Centrum Dystrybucyjnym Lidla w Zwaag w Hoorn) z tym, że pragnę przebywać w Polsce (bo mam tutaj pracę) do czasu znalezienia czegoś w Holandii. Wiem, że muszę wyrobić nr BSN. Z wcześniejszych postów wynika, że jeśli nie mam zameldowania w Holandii to ww. numerek wyrabia się w holenderskim urzędzie skarbowym (nie gminnym). Chciałbym się dowiedzieć czy na wizytę w ww. urzędzie w celu uzyskania BSN muszę się wcześniej telefonicznie umówić? Czy raczej można z biegu to załatwić? Pytam bo w niedługim czasie będę w Holandii na okres 3 dni i chciałbym mieć tą formalność z głowy a szkoda byłoby przyjechać, tracić urlop i pieniądze, nic nie załatwiając. Poza tym chciałbym się dowiedzieć czy BSN jest przyznawany w tym samym dniu, w którym złożę wizytę w urzędzie? Jeśli nie, to czy można podać holenderski adres do korespondencji pocztowej (w moim przypadku padałbym adres kolegi), na który BSN zostanie wysłany czy też muszę np. za parę dni odebrać go osobiście bo jest urzędowo wymagany podpis potwierdzający odbiór?
Za wszelką pomoc z góry dziękuję
MB |
|
|
|
|
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 12:55 pm
|
|
|
Mikkel, Jak juz wiele osob na tym forum pisalo, sprawa trwa 15minut i wychodzisz z bsn-em w rece. Na spotkanie trzeba sie wczesniej umowic |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 4:32 pm
|
|
|