Zły przelew - co dalej? |
Autor |
Wiadomość |
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...

Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 4:37 pm
|
|
|
Pobiegłam do banku - bo strachliwa jestem i spać bym nie mogła . |
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
oggi
Poczatkujacy oggi
|
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 4:56 pm
|
|
|
a ja mam jezcze lepiej. svb "przeslalo" pieniadze na moj rachunek, ktory jak sie okazalo juz nie istnieje, wiec podalem im inne konto. ostatnio dzwonie zeby sie dowiedziec, a tu pewna pani mowi mi ze pieniadze sa na koncie (tym ktore nie istnieje) wiec jej tlumacze, stwierdzila ze w takim razie musza poczekac az pieniadze zostana odeslane z banku i wtedy przeleja na drugie konto. pomyslalem ok, i dzwonie do banku zeby spytac jak dlugo taka operacja trwa. wyjasniam kolesiowi o co chodzi, on mnie prosi o numer starego rachunku - oczywiscie juz zamkniete. po czym stwierdza ze to nie mozliwe zeby taki przelew moglbyc zrealizowany poniewarz konta fizycznie nie ma. wiec w tym momencie jestem glupi, bo z jednej strony dokonano przelewu (pieniadze juz sa na koncie wg. svb) a z drugiej przelewu nie bylo. ot i cala Holandia |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 6:41 pm
|
|
|
Pani sprawdziła pewnie, że pieniądze "wyszły" z svb z ich konta. Niema takiej możliwości, aby mogła potwierdzić, że na takie i takie konto pieniądze już wpłynęły (to nie bank). Za jakiś czas pieniądze wrócą do svb i wtedy przeleją na poprawne konto. Proponuję zadzwonić za kilka dni i spytać o status pieniążków |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|