Kosz na śmieci |
Autor |
Wiadomość |
fufu1979
Nieśmiały użytkownik Ello
Pomogła: 1 raz Wiek: 45 Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 72 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Pon Lis 12, 2012 10:31 pm Smieci
|
|
|
No wlasnie na czarnym kontenerze u nas sa nalepki z adresem ale w tym jest problem ze na zielonym koszu mielismy nalepke tyle ze ktos sobie go zabral a swoj pozostawil,szukalismy go ale nie ma wiec po to zadalam pytanko bo moze w inny sposob znajdziemy go po numerach jesli takowe istnieja.Na czarnym koszu mamy nalepke.Wiec nie wiem juz.Po prostu zadzwonie do gemente i zapytam a po za tym mamy zaplacic za smieci a juz nam nie zabieraja kosza.Czekalam az moj partner to zalatwi i do czekac sie nie moge .Jak zwykle sama wszystko zalatwiac ciezki los kobiety . |
_________________ fatima |
|
|
|
|
Damdaradej!
Poczatkujacy Born to get busy!
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2015 4:27 pm
|
|
|
Witam !
Właśnie kupiliśmy z żoną dom i zaczynamy przygodę z sortowaniem śmieci ! Mniej więcej zasady znamy ale mam tak czy inaczej pytania są Mamy mały zielony na odpady kuchenne ale wrzucać je tam można luzem czy jest na to jakiś osobny worek ?! Tak samo z dużym granatowym na plastikowe butelki woreczki itd. wrzucamy je tam luzem czy też jest na to jakiś specjalny worek ?! Widziałem po sklepach że są różne worki w sprzedaży ze znaczkiem gminy do jakiego rodzaju śmieci się ich używa?!
Z góry Dzięki za opd. |
_________________ "Passion, music, hip-hop" |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2015 1:42 pm
|
|
|
Damdaradej!,
Nie ma przymusu wrzucania w woreczkach , mozna luzem ,wszystko zalezy od zasobnosci portfela.
Ja jednak stwierdzilam, ze praktyczniej jest gdy wloze worki pasujace do kontenerow,
po to by nie brudzic ich wnetrza , bo potem taki oblepiony smierdzi - zwlaszcza latem
W kontenerze w cieple dni moga zalegnac sie robaki i z tego powodu kontener myjemy zwlaszcza latem srodkami odkazajacymi... ale nie zadnym kosztownym i wymyslnym ,
zwyklym - Bleek .
Doskonale , do tego celu nadaje sie tez rozrobiony z woda srodek do mycia wc.
Sortowanie smieci wlaciwie zaczyna sie juz w domu , stad pomysl na uzywanie woreczkow ''eko'' - do resztek jedzenia, tak zapakowane potem moge wrzucac do kontenera z odpadkami ogrodniczymi .
Pozdrawiam |
|
|
|
|
pimpek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2015 4:48 pm Re: Kosz na śmieci
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Kwi 26, 2015 5:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Damdaradej!
Poczatkujacy Born to get busy!
|
Wysłany: Czw Maj 28, 2015 2:50 pm
|
|
|
Witam ! Przygotowuje się remontu i powstaje pytanko jaki kontener puin container czy bouw en sloop avfal container ?! Jest w stanie mi ktoś pomoc bo różnica w opisie zastosowania jest bardzo cienka moje odpady to bedą głownie płytki ze ścian trochę cegieł znając życie i metalowe futryny |
_________________ "Passion, music, hip-hop" |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2015 1:06 pm
|
|
|
My wywoziliśmy sami na wysypisko, w specjalnych workach... wtedy nie trzeba placic za kontener. A co do samego rodzaju, to mi sie wydaje ze bouw... |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|