NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Do której części Holandii wyjechać?
Autor Wiadomość
bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 4:16 pm   Re: 20 euro

wredna_rudzinka napisał/a:
filip1500 napisał/a:
a w polsce to te rzeczy gratis były???nawet jak dostałas je od kogos to za darmo nie były wiec nie pisz ze za 20 euro da sie przezyc bo to bzdura

Czy ty ułomny jesteś czy za takiego sie podajesz?! czytaj ze zrozumieniem!! napisałam że tygodniowo w Holandii da sie przeżyć za 20 E!!! i nic nie pisałam o kosztach przygotowawczych!!!

z twojego postu ktos mogl mylne wrazenie odniesc ze za 20e tygodniowo przezyje co jest nie prawda

7e dawalas za pranie to prawie polowa tego co dawalas sobie na jedzenie tygodniowo ;) lol

no i te 300e w rece i wyjazd... tak to latwo skonczyc pod mostem z twoimi radami

wredna_rudzinka 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 4:30 pm   Re: 20 euro

bejupi napisał/a:
z twojego postu ktos mogl mylne wrazenie odniesc ze za 20e tygodniowo przezyje co jest nie prawda

7e dawalas za pranie to prawie polowa tego co dawalas sobie na jedzenie tygodniowo ;) lol

no i te 300e w rece i wyjazd... tak to latwo skonczyc pod mostem z twoimi radami

Ok, wy nie dacie rady ja dałam. Jak widać można :D poza tym... chodziło mi tylko o jedzenie i o nic więcej. A wy głupi rozpisujecie się o jakiś pastach i nie wiadomo jeszcze czym...
Tak mieliśmy na 2 tylko 300 euro ale szybko znaleźliśmy prace i byliśmy szczęśliwi. Będąc pod namiotem zaoszczędziliśmy dużo pieniędzy.
No cóż jak ktoś sie boi zaryzykować, to jego sprawa. My sie nie baliśmy i nasza decyzja zaowocowała. Jesteśmy dumni że bez pomocy znikąd i bez znajomości kraju oraz całkowitego wyjazdu w ciemno przesiedzieliśmy tam tyle czasu. i gdyby nie sprawy osobiste wcale byśmy się stamtąd nie ruszali. nie ważne wyszło jak wyszło. Ale wole jechać do obcego kraju niż siedzieć w Polsce i być bez pracy na czyimś utrzymaniu. No przepraszam bardzo.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 4:38 pm   

no dobra koczymy przepychanke slowna bo temat jest inny

Do której części Holandii wyjechać?

:039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

wredna_rudzinka 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 4:43 pm   

Więc jak w temacie, proponuję okolice Amsterdamu, Bredy i w sumie czemu by nie nad morze w okolicach Zaandvort. przy granicyc niemieckiej nie ma zbyt dużo pracy, nawet dla obcokrajowca który zna holenderski. Co do Hagi... jak z pracą to nie mam pojęcia, ale słyszałam że jest tam dużo tureckich biur w których oszukują i wykorzystują Polaków. Poza tym w Hadze jest brud i syf..a noca to strach wyjść. Ale to tylko moje zdanie.

filip1500 
Poczatkujacy
spawacz

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 5:35 pm   20 euro

sama sobie odpowiedziałas,napisałas ze da sie utrzymac za 20 euro a teraz ze nie napisałas o kosztach przygotowawczych.Wiec da sie czy sie nie da bo juz zaczyna byc to smieszne.Mieszkam tu juz prawie 3 lata,z rodzina 1,5 roku a ty wypisujesz tu takie bzdury i wprowadzasz w błąd innych.Za 20 euro nie da sie tu przezyc chyba ze bedziesz sie głodzic,miłego dnia zycze

bagniaczka 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 6:18 pm   

wredna_rudzinka :038: Gratuluje odwagi i pomyslu. I jak najbardziej sie zgadzam, ze za 20 e da sie przezyc wcale nie glodujac. Powodzenia :039:

wredna_rudzinka 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 7:34 pm   

bagniaczka napisał/a:
wredna_rudzinka :038: Gratuluje odwagi i pomyslu. I jak najbardziej sie zgadzam, ze za 20 e da sie przezyc wcale nie glodujac. Powodzenia :039:

Dziękuję bardzo :)
mnie cały czas chodziło tylko i wyłącznie o wyżywienie na miejscu, a nie kupywaniu środków higienicznych na miejscu.
Poza tym zależy kto ma jakie potrzeby żywieniowe. ale 20 E to min za jakie się da przezyć kiedy sie chce oszczędzać. ja już na ten temat się więcej nie wypowiadam. Pojechałam tam pierwszy raz i robiłam wszystko kosztem czegoś by tam zostać. Oceniajcie to jak chcecie wisi mi to.Nadal będę robić swoje bo ja się nie patrze na to ile wy zarabiacie i czy macie wygodne chałupki z kwestią co dziś jecie na obiad.
Poza tym co do kwestii pieczywa to chleb z AH można jeśc przez kilka dni bo nie czerstwieje, a bochenka dziennie nie da się przejeść. Sorry nie jestem świnią by moje życie opierało się na smacznym i w dużej ilości jedzonku.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 7:40 pm   

Ja sie rowniez zgodze z opinia, ze w AH najtansze zakupy mozna zrobic. Kiedys jak jeszcze moglam robic tam tygodniowe zakupy, to wychodzilam po ok 50- 70 euro tygodniowo na 2 osoby.

filip1500 
Poczatkujacy
spawacz

Wysłany: Nie Cze 10, 2012 7:59 pm   20 euro

widzisz ja robie zakupy w LIDLU za 85-100 euro na tydzien na 4 osoby(2dorosłe i 2 dzieci)i uwierz mi ze nie oszczedzamy a koszyk jest zapełniony

bagniaczka 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 4:29 pm   

Ja sie nie zgodze z opinia, ze AH jest najtanszy. Roznica w moich codziennych zakupach (takich do 20e) pomiedzy AH a Nettorama wynosi jakies 2-3 e.

aknairam 
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Cze 11, 2012 5:04 pm   

wredna-rudzinka (ale fajnie :033: czemu wredna ???)
Da sie przezyc da !!!Jak sie dobrze rozplanuje menu to wystarczy. Ja to nie bardzo tak umie ,bo zawsze mnie łapy swędzą zeby cos z półki jeszcze złapac !! Ale jak się spręże to i zaoszczędze !! :033:

Don Pedro 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Cze 14, 2012 12:00 pm   wredna_rudzinka

najlepiej to zostań w polsce bo holandia to chory kraj!!!

Zozunia
Poczatkujacy
bumszakalaka

Wysłany: Czw Cze 14, 2012 12:10 pm   

No właśnie po co te przepychanki-w każdej części Hol jest to samo .Jak chcesz pracować zawsze się coś znajdzie ,język ten sam (no może dialekt inny hahah) Pogoda tez ta sama -zawsze wieje. Tłok też wszędzie taki sam .To już lepiej zadaj sobie pytanie czy chcesz na wsi mieszkać czy w mieście :039: Pozdrawiam
Zozunia

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Cze 14, 2012 3:35 pm   

Zozunia, Don Pedro,

nie masz czasem rozdwojenia jazni ? po co uzywasz dwoch roznych nickow w tym temacie ?

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Zozunia
Poczatkujacy
bumszakalaka

Wysłany: Czw Cze 14, 2012 3:57 pm   

"Uderz w stół a nożyce się odezwą"w/w post przypomniał mi nasze staropolskie czasami zapominane przysłowie.Droga Moderatorko Gochna H. Życie czasami płata nam figle, a jakie a takie ,że Don Pedro i Ja to 2 różne osoby ( czyt. użytkownicy owego forum) Don Pedro i ja jako małżeństwo mieszkamy pod wspólnym dachem (bo widzisz czasami tak bywa ,że małżeństwa tak mają) Wyjawię,też publicznie (skoro mnie do tego zmusiłaś) ,że posiadamy 2 komp (co za burżujstwo nieprawdaż?) Dodam ,że żadne z nas nie ma schizofrenii :082:
Pisząc swój post sugerujesz mi ,ze mam się wypowiadać pod nickiem męża (to chyba przestępstwo -nie?)Co prawda jesteśmy" jednością"ale ja także jestem jednostką indywidualną i mam swój rozumek (chyba haha)
Nie wiem co mi radzisz? Nie pisać na forum ? nie kontaktować się ze światem ? ograniczać moje prawa wypowiadania się ? a może przeprowadzić się do innego lokum czy też powrócić do Ojczyzny?
Zanim sprawdzisz ponownie IP pomyśl czasem nie oceniaj nie wyrokuj. Sprawdź styl pisania etc.Pozdrawiam i do poczytania i popisania :081:
Zozunia

Odpowiedz do tematu