SZUKAM POMOCY -OSZUKANY PRZEZ PRACODAWCE |
Autor |
Wiadomość |
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 9:24 pm
|
|
|
bertolina, Cytat: | aaa i jeszcze dodam ze kazdemu moze sie noga powinac. |
jak najbardziej ,ale to nie swiadczy o tym, ze jak sie noga powinie ,to ktos sie wywinie od placenia za szkody ... chyba sobie nawet sprawy nie zdajesz ile kosztuje laweta
Cytat: | samochod ma kilka wgniecien ale dalej jest na chodzie |
do tego pewnie szef juz wycenil te wgniecenia i o ile zdecyduje sie na naprawe wyjdzie za calosc duzo wiecej niz 2x 800 euro
zawsze mozesz wystapic na droge sadowa
na forum byly juz kilkakrotnie podawane linki do biur adwokackich jak znajde to tu wkleje
prosze, link
http://www.niedziela.nl/i...d=21&Itemid=107 |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lip 08, 2011 11:01 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 9:55 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | chyba sobie nawet sprawy nie zdajesz ile kosztuje laweta |
A ja właśnie sobie zdaje laweta kosztuje 150 euro i auto jest dostarczane do najbliższego warsztatu , a druga sprawa to czemu szef nie przedstawi faktury za naprawę jak nie ma nic do ukrycia ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 11:13 pm
|
|
|
Kazdy samochod ma chyba ubezpieczenie, wiec jak to jest, ze kierowca ma pokrywac koszta wypadku. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 2:47 am
|
|
|
Pod warunkiem posiadania all-risk (Czyli dobrowolnego ubezpiecznia) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
bertolina
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 6:57 am
|
|
|
dziekuje!!! no wlasnie co szef ma do ukrycia?? a tym bardziej ze auto jest zarejestrowane na firme i musi miec ubezpieczenie!!! ja sie nie uchylam od pokrycia kosztow tylko pytanie gdzie sa faktury i ile trzeba faktycznie zaplacic?? sam ten caly "'szef'" wycenil auto na 500eu na dwie osoby to jest po 250eu koszt lawety 150eu na dwie 75eu to czyli jest 325eu na osobe a gdzie reszta pieniedzy z 800eu? takze z gory dziekuje za porady i linki ktore mi przeslecie. pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez bertolina Pią Lip 08, 2011 10:42 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 11:16 am
|
|
|
bertolina,
za kazdym razem podajesz inne kwoty zaczelas od 800 euro od osoby ...
gdzie sa faktury...? wybacz ale nikt z nas nie zna na to odpowiedzi i chyba nikt na to nie odpowie
i jeszcze cos , znamy sprawe tylko z twojej relacji ...a co sie wydarzylo i jak bylo naprawde ,tego nie wiemy i chyba sie nie dowiemy ...
skoro masz mocne atuty w rece, idz z tym do adwokata, byc moze w ten sposob, dasz wycisk szefowi ( link podalam w poscie wyzej )
pozdrawiam i zycze pomyslnego zakonczenia |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lip 08, 2011 11:18 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 11:50 am
|
|
|
może pracodawca miał ubezpieczenie all-risk, które pokryło koszty holowania i zapłaciło z góry za koszty naprawy (do której nie doszło). W takiej sytuacji pracodawca mógłby nawet nie dostać żadnej faktury, ponieważ wszystko poszłoby bezpośrednio do ubezpieczyciela. Zacząłbym od wysłania listu poleconego z żądaniem wypłacenia Ci zaległych 800e z Twojej pensji lub pisemnego uzasadnienia zatrzymania takiej kwoty z podanymi fakturami za usługi na tę kwotę. |
_________________ Dumny Polak |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Mar 05, 2015 2:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 1:12 pm
|
|
|
bertolina napisał/a: | dziekuje!!! no wlasnie co szef ma do ukrycia?? a tym bardziej ze auto jest zarejestrowane na firme i musi miec ubezpieczenie!!! |
musi miec WA (ktore w takim przypadku nie dziala!) a nie musi miec all-risk! |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
|