NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Administrator2
Śro Lis 04, 2009 9:02 am
Procedura APK
Autor Wiadomość
techno_rock 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Cze 23, 2010 6:31 am   

z j.polskiego pala z mechaniki samochodowej w szkole mialem 5 wiec nie czepiaj sie szczegolow

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Cze 24, 2010 9:42 am   

techno_rock napisał/a:
z j.polskiego pala z mechaniki samochodowej w szkole mialem 5 wiec nie czepiaj sie szczegolow

chlopaki spokojnie....

techno_rock ma racje, nie chodzi o rdze z postoju auta...dzieki za wytlumacznie!.

Baileys, przeczytam zapewne dzis wieczorem jak bede mial czas:)

Generalnie juz rozwiazalem sprawe i rzecz sie miala tak:wkurzylem sie i sobie zdjalem tarcze samemu..od strony wew. byly ok tylko wlansie wystawal rant i go przeczyscilem. pojechalem na APK to Seata i przeszedlem spokojnie i mi powiedzieli,ze poprostu chcieli mnie w drugim salonie (nie mowilem im,ze to byl salon..mysleli,ze u jakies marokanczyka probowalem przeglad robic) na koszty wciagnac. Pojechalem do pierwszego dealera..poszedlem prosto do managera salonu i dyplomatycznie zrobilem im "jesien sredniowiecza" (mysleli moze ze jestem niekumatym obcokrajowcem - polaczkiem). W koncu okazalo sie,ze nie potrafili powiedziec o jaka rdze im chodzi itd i na koniec oddali mi kase, zabrali paragon a holender na koniec rzucil (w tlumaczeniu)"zapomnijmy o wszystkim". Mieli promocje APK za 18 euro dla kazdego auta ale widac proboja ludzi naciac na innych rzeczach....

Mar4cin ma racje,ze takie "niby" osniedziale tarcze sie czyszcza same jak sie pohamuje pare razy ale to powierzchowna sprawa - ale mowa o tym jak autko postalo sobie pare dni/tydzien - krotki okres czasu

Podsumowujac trzeba bardzo uwazac bo widac nie kazdy jest uczciwy!

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Czw Cze 24, 2010 9:45 am, w całości zmieniany 3 razy  

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 7:12 pm   

Jakie dokumenty trzeba zabrac na APK? Pismo z RDW o konczacym sie przegladzie a moze dowod rejestracyjny?

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 8:16 pm   

robilem APK w listopadzie i nic nie chcieli, nawet dowodu rejestracyjnego bo podobno juz jest nie potrzebny od zeszlego roki

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Lis 19, 2014 9:20 pm   

bojar napisał/a:
Witam.
Otóż mam taki problem. Byłem w warsztacie zrobić APK, ale wóz go nie przeszedł. Naprawa auta jest kompletnie nie opłacalna, a mam na nią 7 dni. Zabrali mi dowód rejestracyjny.
I teraz pytania:
Co mogą mi zrobić policjanci przy zatrzymaniu, oprócz wystawienia mandatu?
Co będzie jeśli po tych 7 dniach nie wyremontuję auta?
Czy mogę zrobić przegląd u innego mechanika?
W jaki sposób mogę odzyskać dowód rejestracyjny, nie licząc naprawy auta?
I ogólnie czy macie jakieś informacje, które mogą mi się przydać.
Mam zamiar kupić jakieś inne auto za 3-4 miesiące jak coś odłożę, ale do tego czasu muszę jakoś dojeżdżać do roboty.

Cytat:
zapłaciłem za apk, ale wzięli mój dowód rejestracyjny, usterek nie usunę raczej na chwilę, bo po pierwsze zupełnie się to nie opłaca, a nwet gdybym chciał to nie jestem w stanie tyle wyłożyć, bo za tą kwotę kupiłbym lepsze auto, ale czy mogą mi oddać dowód i czy mogę zrobić apk w innym miejscu? Albo w jaki inny sposób mogę odzyskać dowód rejestracyjny?

ps. powiem jeszcze, że w momencie zakupu auto straciło przegląd 3 miesiące wcześniej
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 19, 2014 9:22 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Lis 19, 2014 9:21 pm   

stroopwafel napisał/a:
Nie ma obowiazku kontynuowania naprawy w tym warsztacie. Wystarczy zaplacic za apk 30-40 i podziekowac. Wrocic do tygodnia z usunietymi usterkami do nich i musza wystawic nowe apk.
Brak apk to 130 euro. Mandat przychodzi po okolo 5 tygodniach (ja tak kiedys mialem).

stroopwafel napisał/a:
Nie maja prawa prawa przetrzymywac twojego dowodu rejestracyjnego. Zawsze jak robie apk nigdy on nie byl im potrzebny. Dziwna sytuacja. Idz i powiedz ze nie chcesz by to oni usuwali usterki i musza oddac!
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 19, 2014 9:23 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu