NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Administrator2
Śro Lis 04, 2009 9:02 am
Procedura APK
Autor Wiadomość
kurczak19 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 11:44 am   Procedura APK

Szukalem na forum ale opisanej procedury postepowania nikt tam nie podal.

Chcialbym sie dowiedziec co mam zrobic by dostac przeglad APK na kolejny rok. Otrzymalem pismo z APK(rdw?) ze za miesiac wygasa mi stare i musze sie o to zatroszczyc. Fajnie, bylem na stronce apk.nl posluchalem pana, sciaglem broszurke ale na niej nie wyglada to wszystko przejrzyscie. Sa wogole serwisy apk czy musze szukac warsztatu samochodowego z mozliwoscia apk. Wolalbym jechac do jakiegos rzadowego APK niz do kwik-pika w ktorym ponoc czepiaja sie kazdej czesci.

Ile czeka sie po np. zadzwonieniu i rejestracji na ta kontrole? co jesli im cos nie pasuje? (odprawiaja cie, ty jedziesz do warsztatu i znow sie musisz umawiac z nimi na wizyte itd? a dni leca). jak znalezc rzadawy serwis apk (okolice bredy).

Pozdrawiam

pawel1979 
Mega gaduła

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 12:23 pm   

większości warsztatów samochodowych i Autoryzowanych Stacji Obsługi wykonuje badania APK, jeśli masz coś do naprawy to po uprzednim telefonie do Ciebie wykonują taką czynność, a o rządowych serwisach APK nie słyszałem :P

r'dam girl 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 1:36 pm   

Jesli musisz cos w samochodzie wymienic/naprawic to mozesz to rowniez zrobic samemu lub w innym warsztacie niz ten ktory robi ci apk. Ale najpierw zaplacisz za apk, a jak juz naprawisz samochod to znowu sie do nich zglosisz oni sprawdza czy naprawy dokonano i wtedy dostaniesz popierek o zatwierdzonym apk.

ejani 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 2:49 pm   APK

Jeżeli potrzebujesz pomocy przy APK,zapraszam do serwisu w którym pracuję,mieści sie on w Rotterdamie,jezli przyjedzies do mnie,pomogę ci zrobic APK,jezeli bedzies zmiała problem w porozumieniu się ze specjalista od APK,procedura wygląda w skrócie tak,iż po sprawdzeniu auta przez specjalistę w serwisie,jezeli masz jakieś usterki masz 7 dni na usunięcie ich,po usunieciu usterek,mozna je zrobic u nas w serwisie,APK zostanie zaakceptowane,jezeli nie wyrobisz się w tym czasie,musisz ponownie zapłacić za APK,u nas kosztuje za samochód z silnikiem benzynowym 37,50 €, za diesel 70 €,możesz do mnie zadzwonic i umówic termin,zwykle jest to na drugi dzień.

Zapraszam

Rotterdam. tel 0619 088 298

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 2:51 pm   Re: APK

ejani napisał/a:
Jza diesel 70 €,możesz do mnie zadzwonic i umówic termin,zwykle jest to na drugi dzień.

APK w ASO Peugeot za diesla €54...

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pon Lis 02, 2009 2:57 pm, w całości zmieniany 1 raz  

kurczak19 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 6:25 pm   

ok, dziekuje wszystkim zostal mi jeszcze miesiac wiec musze sie tym zajac

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 7:23 pm   

Ja jak dawalem auto na wymiane oleju i sprawdzenie stanu zostawilem auto z lista rzeczy do zrobienia + z poleceniem APK, wszystko u mechanika, z ktorego uslug zawsze korzystam. Wtedy sprawdzaja auto, naprawiaja co trzeba i daja APK, a jakby cos bylo nie tak, to tez naprawia co trzeba i APK wlepia. Nie jest to tak jak w Polsce, ze musisz jechac gdzies w inne miejsce na badania techniczne. Wszystko odbywa sie wyjatkowo latwo.

ejani 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 10:10 pm   APL

nie pisz ze jest tak łatwo z APK i że wlepia APK ot tak sobie,bo zależy co masz do naprawy,jak masz w ogóle i czym jeździsz kolego,koszta napraw zawsze w zależności od rodzaju posiadanego samochodu,wiesz, że nie jest tutaj tanio z naprawami.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 10:11 pm   

Wszystko rozbija sie o stan techniczny auta... Jesli jest OK to z APK nie bedzie problemu...

APK robilem ze 2 tyg temu - zostawilem auto odebralem po 3 czy 4h z nowym APK. Jedynie co jestem pewien ze sprawdzali to czy wszystkie pasy dzialaja bo jak przyszedlem do auta to wszystkie byly pozapinane ;)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pon Lis 02, 2009 10:14 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 10:18 pm   

Jak cos jest w samochodzie zepsute, to i tak trzeba naprawic. Mozna wiec zostawic z przykazaniem doprowadzenia do takiego stanu, zeby APK przechodzilo, i wlepienia APK. Ja tak robie i mam pewnosc, ze odbiore auto z uaktualnionym przegladem.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 10:29 pm   

Kiedys kolega tak powiedzial ;) I dostal rachunek €800 ;)

darkis 
Super gaduła

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 11:32 pm   

WItam, ja robilem APK w kwikficie.
Mieli jakis korting za 19.00 eur (gaz)..
Zostawilem auto, po kilku godzinach zadzwonili ze jest walniety stabilizator ..
A pozatym wszytsko OK,..powiedzieli ze jak wymienie ten stabilizator (u nich-) to dostane apk..
wiec zaplacilem za apk 19 eur plus 70 za stabilizator ...i APK przeszlo

Z tego co sie orietuje to teraz APK w kwikficie kosztuje 29/.....ale nie jestem pewiem

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Lis 03, 2009 8:26 am   

Cena zalezy od auta ;)
O ile benzyniaka mozna zrobic przy promocji za 20 to diesla ciezko ponizej 50

kurczak19 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Lis 03, 2009 9:09 am   

ok ale nie wysylacie tych broszurek ze strony apk tylko jedziecie/dzwonicie i normalnie umawiacie sie na wizyte? no i jak wracacie do domu bez auta, hehe, chyba rower bym musial zabrac

superdziki 
Gaduła

Wysłany: Wto Lis 03, 2009 9:15 am   

kurczak19, dzwonisz umawiasz sie i jedziesz, w zaleznosci jak sie umowisz i ilosci twojego wolnego czasu mozesz poczekac a oni ci zrobia od reki. Ja sie tak umawialem zeby mi od reki zrobili bo mi samochod potrzebny. Poczekalem godzinke i mialem samochod z apk. Tylko ja bylem pewny ze mam samochod sprawny, ze nie bedzie nic do roboty i ze tylko na przeglad jade.

Odpowiedz do tematu