depresja mysli samobojcze |
Autor |
Wiadomość |
aga_2710
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 09, 2012 3:50 pm
|
|
|
Witajcie,
rok upłynął ale w końcu dojrzałam do tego żeby zgłosić się do psychologa.
Skierowanie było potrzebne,zgłosiłam się do poradni w Amsterdamie ale na terapię jeżdżę do Zoetermeer.Diagnoza-depresja,biorę leki antydepresyjne,raz jest lepiej raz gorzej ale ogólnie i tak mam mętlik w głowie i już nie wiem co mam robić żeby wyjść z problemów.
Przerosło mnie życie i znalazłam się w martwym punkcie,mam nadzieję że moja terapeutka mi pomoże... |
|
|
|
|
Marrek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2016 1:04 pm
|
|
|
Mam nadzieję, że autorka wpisu znalazła już swoje szczęście, ale obawiam się trochę, że tu, na emigracji, jest więcej takich osób... bardzo im współczuję, bo sam też swoje przeszedłem. Rozstanie z dziewczyną, brak pracy, chwilowy brak mieszkania i jeszcze konflikty w rodzinie... Byłem w podobnym dołku. Zawsze mi się wydawało że z psychologa korzystają wariaci, ale w takiej sytuacji zobaczyłem jak może być komuś źle i sam wylądowałem na strona interntowa do psychologa Mailowałem z psychologiem przed dobre pół roku i to była jedyna rzecz, jaka podtrzymywała mnie na duchu. Jeśli ktoś z Was zmaga się z problemami, które doprowadzają aż do myśli samobójczych, to znak, że trzeba wołać, krzyczeć o pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pon Cze 13, 2016 3:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tomczita
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2016 8:37 pm
|
|
|
Depresja...lepiej brzmi złe samopoczucie. Większość emigrantów spotyka się z tymi bolączkami życia.Ja proponuje uzupełnić dietę w kwasy omega 3 (orzechy,siemie lniane-mielone świeże). Dziś w dobie internetu jest wiele możliwości skorzystania z psychologów-ekspertów.Są bezpłatne grupy terapeutyczne,tylko poszukać.Dobra jest również medytacja,trening jacobsona i szeroko rozumiany rozwój osobisty.Tyle ja pozdrawiam wszystkich. |
_________________ Holendrzy,Anglicy,Niemcy gardzą Watykanem.
Lechici kiedy NASZA kolej?
Niegdyś Europa i Azja była NASZA.Dziś PAMIĘĆ wymazana.
Brat na brata słowem wojuje...idea KRZYŻA triumfuje.
WYŁĄCZ WIARĘ WŁĄCZ MYŚLENIE.IGNORANCJA ZASZKODZI TAK MNIE JAK I CIEBIE. |
|
|
|
|
Ona sie wacha
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2016 9:53 pm
|
|
|
edytowane w calosci
przestan spamowac forum, co ten wpis ma wspolnego z tym tematem |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Nie Wrz 04, 2016 10:31 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
simona34
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 17, 2018 7:12 pm
|
|
|
Często się niestety zdarza, że wyjazd za granicę kończy się depresją. Jeśli czujemy, że coś jest nie tak, a nie mamy możliwości zjechać do Polski, to trzeba szukać alternatywnych rozwiązań, aby nie zwariować i sięgnąć po używki. Na pewno dobrym rozwiązaniem są wideokonsultacje z polskim psychologiem. Coś takiego oferuje np. Klinika Psychomedic. Ceny są polskie, więc nie wydamy na to majątku, a może się lepiej poczuć. Najlepiej pogadać już kiedy widzimy u siebie pierwsze objawy, nawet gdy nie wydaje nam się, że coś jest nie tak, ale np. mamy obniżony nastrój. |
|
|
|
|
Kama69
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 09, 2019 8:47 am
|
|
|
Też tak miałam. Odnalazłam siłę w Bogu. Zaczęłam się modlić i zaczęłam chodzić do kościoła. Rano i wieczorem odmawiałam Litanie do Najśw.Marii Panny z moją intencją. Skupiałam się na słowach, które czytałam. Modliłam się zawsze przy białej zapalonej śiecy bo ona oczyszcza. To pomaga. Po tygodniu szczerej modlitwy napisz jak się czujesz.pozdrawiam sedecznie Katarzyna. |
|
|
|
|
jasika1
|
Wysłany: Nie Maj 12, 2019 7:01 pm :)
|
|
|
Witam. Depresja to nie łatwy orzech do zgryzienia. Szukaj pomocy u lekarza, rodziny.. |
|
|
|
|
PinaColada
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 08, 2019 9:36 am
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pią Lis 08, 2019 3:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|