NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kinderbijslag
Autor Wiadomość
mario007 
Super gaduła

Wysłany: Wto Sty 31, 2012 9:55 pm   

stroopwafel napisał/a:
w SVB juz mam napisane na profilu 5 kwietnia wyplata na 2 dzieci

wiec sie zgadza. za dziecko urodzone w czwartym kwartale 2011 roku dodatek nie przysluguje. dopiero za pierwszy kwartal 2012 dostaniesz pieniadze na twoje drugie dziecko. zdaje mi sie ze juz kiedys o to pytales. poczytaj na stronie SVB

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Śro Lut 01, 2012 10:09 am   

OK ale mi chodzi o ten budget z belasting, nie o rodzinne

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Lut 01, 2012 10:25 am   

stroopwafel,

Kindgebonden budget uzalezniony jest od zarobku moze twoje dochody wzrosly

a do bealstingu zwraclaes sie chocby telefonicznie i pytales co sie dzieje ?

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Lut 01, 2012 7:52 pm   

stroopwafel,
Kindgebondenbudget otrzymujesz jeden ,a nie osobny na kazde dziecko.Ale jest on uzalezniony m.in. od ilosci dzieci.

Malina i M
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lut 03, 2012 8:54 pm   

Witam,
otrzymałam decyzję z SVB o przyznaniu kinderbijslag 18.01.2012. Jestem samotną matką, mam 1 dziecko. Pracuję w holandii od 2010 roku, moje dziecko mieszka z moimi rodzicami. Mam pytanie: Czy przysługuje mi kindgebonden? (wiem, że jest on uzależniony od dochodu również). W piśmie odnośnie decyzji otrzymałam oprócz uzasadnienia przyznania decyzji zasiłku na dziecko następujący tekst :

post czesciowo edytowany, skopiowalam i przenioslam do odpowiedniego dzialu i tematu

tu >>> http://www.niedziela.nl/f...p=257725#257725

czy mógłby mi ktoś przybliżyć treść ?
Z góry dziękuję

[ Dodano: Sob Lut 04, 2012 4:30 pm ]
Przepraszam, że trochę nabałaganiłam :(
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lut 04, 2012 12:53 am, w całości zmieniany 1 raz  

martahappy 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 13, 2012 3:12 pm   problem z zasiłkiem rodzinnym

Witam serdecznie. Postanowiłam podpiąć się pod temat. Mam mały problem z zasiłkiem. Otóż na początku kwietnia tego roku dostaliśmy decyzję( staraliśmy się o zasiłek od 28 marca 2011 roku) że zasiłek jest przyznany. Ucieszyłam się bo powinniśmy dostać(do chwili obecnej) pieniądze za 4 kwartały łącznie. Jakie było moje zdziwienie kiedy parę dni później na konto wpłynął zasiłek za 4 kwartał 2010 roku i 1 kwartał 2011 roku-przecież nie staraliśmy się za ten okres( męża nawet w Holandii nie było)! No i przyszedł też za 1 kwartał 2012 roku( to się zgadza) Dlaczego nie wysłali pieniędzy za okres kiedy mąż faktycznie tam przebywał tylko za okres kiedy był w Polsce. Wiem też , że te pieniądze trzeba będzie zwrócić. Czy ktoś mógłby mi pomóc dlaczego tak dziwnie wypłacili? Napisałabym do nich ale nie znam języka, więc dalej jestem w kropce.Mam też 2 pytanie. Mąż ma umowę w tym roku od 2 kwietnia(1 kwietnia to była niedziela)Czy za ten kwartał należy mu się zasiłek czy już nie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Jagoda97 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 9:17 pm   

Najlepiej niech maz poprosi kogos kto zna jezyk aby zadzwonil do SVB i wszystko wyjasnil.
Jezeli maz ma kontrakt przed 15-tym kwietnia to zasilek rodzinny za II-gi kwartal bedzie sie nalezal.

martahappy 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 8:45 am   :)

Bardzo dziękuję za odpowiedź. No właśnie z tym językiem jest problem niestety a firma która załatwiała rodzinne stwierdziła że trzeba czekać :-/ no cóż, będziemy kombinować :) pozdrawiam

Odpowiedz do tematu