ciąża- zapytanie |
Autor |
Wiadomość |
enjoy
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sty 15, 2014 11:12 pm
|
|
|
A to szkoda, bo to kurcze wazne badanie wg mnie.
[ Dodano: Pon Mar 03, 2014 10:24 pm ]
A miala moze, ktoras z Was znieczulenie podczas porodu tj pompka z remifentanilem? Bo wlasnie godzina 'zero' zbliza sie wielkimi krokami i zastanawiam sie co wybrac? |
_________________ Jezeli czegos nie wolno, a bardzo sie chce, to mozna. |
|
|
|
|
AnetaDK
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 43 Dołączyła: 20 Lis 2012 Posty: 34 Skąd: Zuid Holland
|
|
|
|
|
SAlgizz
Poczatkujacy SAlgizz
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2015 10:17 am
|
|
|
Hej,
Mam takie pytanie, 23ciego czerwca dostałam Skierowanie na badanie krwi (wykrycie ciąży) lecz nie poszłam na badanie. Wczoraj i dziś zrobiłam testy wyszły pozytywne (4testy, z czego dwa innej firmy). Teraz zastanawiam sie ile są ważne skierowania, czy to działa na tej samej zasadzie co w Polsce, czy jest ważne miesiąc?
I jeszcze jedno, jak ginekolodzy podchodzą do osób wege? W Polsce bywa z tym bardzo dziwnie.
Co prawda byłam już u ginekolog P. Małgorzaty Szylar-Braun ale o tym z nią nie rozmawiałam. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2015 1:44 pm
|
|
|
SAlgizz napisał/a: | Teraz zastanawiam sie ile są ważne skierowania, czy to działa na tej samej zasadzie co w Polsce, czy jest ważne miesiąc? |
Ten system dziala inaczej niz w Polsce
ze skierowaniem wydanym przez lekarza , czy asystenta lekarza , mozesz udac sie do lab. nawet po trzech miesiacach chyba, ze na skierowaniu jest dopisek z wyszczegolnionym terminem |
|
|
|
|
SAlgizz
Poczatkujacy SAlgizz
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2015 6:09 pm
|
|
|
Dziękuję za odpowiedz
Teraz czekam na wizytę do Pani Szylar ponieważ krew wyszła dodatnia bardzo nas to cieszy! Jednocześnie strasznie się martwię bo pojawiły mi się upławy, to nie jest krew lecz brązowy plamienie. To juz jest 3 dzień, martwię się o to czy to ciąża pozamaciczna. Jednak nie mam innych objawów. Już raz poroniłam i boje się tego, że ta ciąża będzie do usunięcia bo np, jest nie w tym miejscu co trzeba...
Czy Doktor Szylar wykonuję USG na miejscu w gabinecie? |
|
|
|
|
|