Jak starać sie o umorzenie?? |
Autor |
Wiadomość |
rubi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 3:23 pm Jak starać sie o umorzenie??
|
|
|
jak w temacie czy wogóle jest możliwośc umorzenie długów w Belastingu,chodzi o zwroty za dodatki zorgtoslagen itd.I odrazu mówie ze gdybym była w stanie spłacić zrobiłabym to,ale nie jestem nawet raty mnie nie ratują |
Ostatnio zmieniony przez rubi Czw Lis 08, 2012 3:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 4:43 pm
|
|
|
Nie ma takiej mozliwosci. Powinnas sie z nimi skontaktowac i poprosic o mozliwosc splacania dlugu na raty. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 6:54 pm
|
|
|
rubi,
Powinnas zrobic tak jak Bronka pisze i to za wszelka cene .
Z Belastingiem nie ma zartow jesli nie bedziesz w stanie splacac rat przez nich ustalonych to po wczesniejszych upomnieniach listownych
wysla w koncu do ciebie Belastingdeurwaarder - Komornika z ktorym juz nie ma zartow
zabiora ci z domu wszystko co przedstawia jakas wartosc .Nie wiem jak wysokie masz to zadluzenie ale jesli jestes posiadaczka auta ,to tez go ''skasuja '' na poczet dlugow. |
|
|
|
|
rubi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 7:05 pm
|
|
|
Jestem w Polsce/mam chore dziecko które wychowuje sama,mieszkam z rodzicami i nie mam nic wartosciowego,nie pracuje bo musze sie zajmowac chorym dzieckiem i nie stac mnie na spłcanie najmniejszych rat na jakie mi już rozłożyli,ciekawie nie jest i nie wiem co robić,nie znam holelenderskiego,jedynie angielski ale wiem że po angielsku nie chcą rozmawiać.Czyli zostaje mi czekać aż dług narośnie i jezeli kiedykolwiek pójde do pracy to to będą mnie skubac na poczet długu??Może ktoś był w takiej sytuacji??Poprostu myślałam ze mozna napisać jakeś podanie(formularze z prośbą o umorzenie podatku są dostępne na ich stronie)Prosze o porade,może jest jakiś sposób?? |
Ostatnio zmieniony przez rubi Czw Lis 08, 2012 7:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 7:24 pm
|
|
|
rubi,
Nie wiem jak jest w Polsce jesli chodzi o taka sytuacje ,czyli stale rosnacy dlug w Holandii i nie spalcanie go...czy trzeba go splacac ,czy nie trzeba ??
Kurcze no ,to nie sa mile wiadomosci i wspolczuje Ci z calego serca
Ale wydaje mi sie ze jezeli wrocisz do Holandii i podejmiesz prace to na pewno z chwila kiedy Cie '' namierza'' nie popuszcza i bedziesz musiala to splacac
pozdrawiam |
|
|
|
|
rubi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 7:45 pm
|
|
|
gdybym miała taką możliwośc to wróciłabym tylko po to żeby spłacić ten dług.Będąc w Holandii dobrze mi się powodziło ale życie zmusiło mnie do powrotu do Polski,a rachunki zaczęły przychodzić juz po roku pobytu w Polsce.z tego co widze jestem w sytuacji bez wyjscia.Dziękuje za odpowiedż i uświadomienie mnie |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 8:42 pm
|
|
|
szkoda,ze tak pozno sie tym zainteresowalas.
Lepiej znalezc wyjscie z sytuacji, placic cokolwiek regularnia, bo jak Belasting nalozy swoja kwote a potem zacznie doliczac kary,odsetki , suma sie szybko kilkukrotnie powiekszy. |
|
|
|
|
kasienka_lady
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 9:27 pm
|
|
|
Mam pytanie odnosnie tego dlugu do belastingu... co dalej, jesli dostalam juz pismo od komornika, ze probowali wejsc mi na wyplate. Ale ja juz jestem w pl i nie zamierzam wracac do nl. W nl mam dom pod hipoteke, w ktorym mieszka moj byly maz. Ja jestem tam wymeldowana ale jestem wspolwlascicielem. Zaznaczam ze zwrot jest na moje danei to do mnie przychodza niebotyczne rachunki... a ja tak naprawde nie widzialam anicenta z tych pieniedzy, gdyz przychodzily na konto mojego bylego meza....czy moge zalozyc mu sprawe? To on powinien to zwrocic prawda? |
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła
Wiek: 43 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 126 Skąd: s-Hertegonbosch
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 10:40 am
|
|
|
Żałuje że polacy łatwo biora pieniażki z Holandii, nie dowiadując sie wystarczająco , kiedy sie nalezy a kiedy nie... A co Do Balestingu, to tak jak wcześniej napisała kobieta, że nie ma możliwości anulowania długu, bo koleżanka tez pisała pismi i przyszło odmownie |
_________________ Jak dobrze zrozumieć wreszcie, że życie nabiera dopiero wtedy sensu i znaczenia, gdy toczy się zgodnie z własnymi potrzebami, rytmem własnego oddechu, a przede wszystkim własnym wyobrażeniem |
|
|
|
|
kasienka_lady
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 11:16 am
|
|
|
przeciez napisalam wyraznie, ze ani centa z tych pieniedzy nie widzialam! przychodzily na konto mojego bylego meza! nawet nie wiedzialam ze on bierze taki dodatek... |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 12:49 pm
|
|
|
kasienka_lady,
No na tym niestety polega malzenstwo, ze tez sie dzieli dlugami. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2014 2:50 pm
|
|
|
kasienka_lady napisał/a: | przeciez napisalam wyraznie, ze ani centa z tych pieniedzy nie widzialam! przychodzily na konto mojego bylego meza! nawet nie wiedzialam ze on bierze taki dodatek... |
Udaj sie do prawnika przedstaw mu swoj problem moze on cos zaradzi
na forum to raczej nikt ci jednoznacznej ,ani tym bardziej pocieszajacej odpowiedzi nie udzieli kazda taka sprawa jest inna i potrzebuje indywidualnego podejscia |
|
|
|
|
|