NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak starać sie o umorzenie??
Autor Wiadomość
rubi 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lis 08, 2012 3:23 pm   Jak starać sie o umorzenie??

jak w temacie czy wogóle jest możliwośc umorzenie długów w Belastingu,chodzi o zwroty za dodatki zorgtoslagen itd.I odrazu mówie ze gdybym była w stanie spłacić zrobiłabym to,ale nie jestem nawet raty mnie nie ratują
Ostatnio zmieniony przez rubi Czw Lis 08, 2012 3:24 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 4:43 pm   

Nie ma takiej mozliwosci. Powinnas sie z nimi skontaktowac i poprosic o mozliwosc splacania dlugu na raty.

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 6:54 pm   

rubi,

Powinnas zrobic tak jak Bronka pisze i to za wszelka cene .
Z Belastingiem nie ma zartow jesli nie bedziesz w stanie splacac rat przez nich ustalonych to po wczesniejszych upomnieniach listownych
wysla w koncu do ciebie Belastingdeurwaarder - Komornika z ktorym juz nie ma zartow
zabiora ci z domu wszystko co przedstawia jakas wartosc .Nie wiem jak wysokie masz to zadluzenie ale jesli jestes posiadaczka auta ,to tez go ''skasuja '' na poczet dlugow.

rubi 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lis 08, 2012 7:05 pm   

Jestem w Polsce/mam chore dziecko które wychowuje sama,mieszkam z rodzicami i nie mam nic wartosciowego,nie pracuje bo musze sie zajmowac chorym dzieckiem i nie stac mnie na spłcanie najmniejszych rat na jakie mi już rozłożyli,ciekawie nie jest i nie wiem co robić,nie znam holelenderskiego,jedynie angielski ale wiem że po angielsku nie chcą rozmawiać.Czyli zostaje mi czekać aż dług narośnie i jezeli kiedykolwiek pójde do pracy to to będą mnie skubac na poczet długu??Może ktoś był w takiej sytuacji??Poprostu myślałam ze mozna napisać jakeś podanie(formularze z prośbą o umorzenie podatku są dostępne na ich stronie)Prosze o porade,może jest jakiś sposób??
Ostatnio zmieniony przez rubi Czw Lis 08, 2012 7:20 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 7:24 pm   

rubi,

Nie wiem jak jest w Polsce jesli chodzi o taka sytuacje ,czyli stale rosnacy dlug w Holandii i nie spalcanie go...czy trzeba go splacac ,czy nie trzeba ??

Kurcze no ,to nie sa mile wiadomosci i wspolczuje Ci z calego serca
Ale wydaje mi sie ze jezeli wrocisz do Holandii i podejmiesz prace to na pewno z chwila kiedy Cie '' namierza'' nie popuszcza i bedziesz musiala to splacac

pozdrawiam

rubi 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lis 08, 2012 7:45 pm   

gdybym miała taką możliwośc to wróciłabym tylko po to żeby spłacić ten dług.Będąc w Holandii dobrze mi się powodziło ale życie zmusiło mnie do powrotu do Polski,a rachunki zaczęły przychodzić juz po roku pobytu w Polsce.z tego co widze jestem w sytuacji bez wyjscia.Dziękuje za odpowiedż i uświadomienie mnie :073:

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 8:42 pm   

szkoda,ze tak pozno sie tym zainteresowalas.
Lepiej znalezc wyjscie z sytuacji, placic cokolwiek regularnia, bo jak Belasting nalozy swoja kwote a potem zacznie doliczac kary,odsetki , suma sie szybko kilkukrotnie powiekszy.

kasienka_lady 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 9:27 pm   

Mam pytanie odnosnie tego dlugu do belastingu... co dalej, jesli dostalam juz pismo od komornika, ze probowali wejsc mi na wyplate. Ale ja juz jestem w pl i nie zamierzam wracac do nl. W nl mam dom pod hipoteke, w ktorym mieszka moj byly maz. Ja jestem tam wymeldowana ale jestem wspolwlascicielem. Zaznaczam ze zwrot jest na moje danei to do mnie przychodza niebotyczne rachunki... a ja tak naprawde nie widzialam anicenta z tych pieniedzy, gdyz przychodzily na konto mojego bylego meza....czy moge zalozyc mu sprawe? To on powinien to zwrocic prawda?

doktorlecker 
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 10:40 am   

Żałuje że polacy łatwo biora pieniażki z Holandii, nie dowiadując sie wystarczająco , kiedy sie nalezy a kiedy nie... A co Do Balestingu, to tak jak wcześniej napisała kobieta, że nie ma możliwości anulowania długu, bo koleżanka tez pisała pismi i przyszło odmownie

kasienka_lady 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 11:16 am   

przeciez napisalam wyraznie, ze ani centa z tych pieniedzy nie widzialam! przychodzily na konto mojego bylego meza! nawet nie wiedzialam ze on bierze taki dodatek...

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Pią Kwi 04, 2014 12:49 pm   

kasienka_lady,

No na tym niestety polega malzenstwo, ze tez sie dzieli dlugami.

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Sob Kwi 05, 2014 2:50 pm   

kasienka_lady napisał/a:
przeciez napisalam wyraznie, ze ani centa z tych pieniedzy nie widzialam! przychodzily na konto mojego bylego meza! nawet nie wiedzialam ze on bierze taki dodatek...

Udaj sie do prawnika przedstaw mu swoj problem moze on cos zaradzi
na forum to raczej nikt ci jednoznacznej ,ani tym bardziej pocieszajacej odpowiedzi nie udzieli kazda taka sprawa jest inna i potrzebuje indywidualnego podejscia

Odpowiedz do tematu