fotoradary na autostradach w NL ? |
Autor |
Wiadomość |
racjonalista
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Paź 25, 2012 11:59 pm fotoradary na autostradach w NL ?
|
|
|
cześć,
w ciągu ostatnich 2 tygodni zauważyłem dziwną rzecz jak poruszałem się po niderlandzkich autostradach: jak przejeżdżałem pod taką żelazną konstrukcją, która przytrzymuje m.in. tablicę z nazwami dróg, kierunkami etc, mrugnęło z góry niebiesko światło - zauwążyłem to w lusterku wstecznym a że była noc to ciężko było nie zwrócić na to uwagi. Pierwsza sytuacja była na terenie NL a druga na granicy NL - DE.
czy to był fotoradar? czy jakiś system zczytuący tablice rejestracyjne? |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 12:52 am
|
|
|
Na granicy to raczej system szpiegujący. Przynajmniej raz w tyg. jestem w Belgii i zawsze w nocy jest lekki niebiesko-biały 'strzał' z tyłu. Co do reszty to nie wiem, na autobanie nigdy mnie nie złapali, a w mieście był to mocny czerwony strzał. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
racjonalista
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 1:31 am
|
|
|
@mbn
"system szpiegujący" ? liczą turystów wjeżdżających ? czy jakaś grubszą akcja np. szukanei Bin Ladena ciąg dlaszy ?
@Gochna H
w linkach mało konkretów i nie na temat |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 7:54 am
|
|
|
racjonalista napisał/a: | "system szpiegujący" ? liczą turystów wjeżdżających ? czy jakaś grubszą akcja np. szukanei Bin Ladena ciąg dlaszy ? |
Pewnie rejstruja po to aby potem zglaszac czy dane auto nie jest kradzione , czy dany wlasciciel placi podatki , czy jest poszukiwany itp |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 9:48 am
|
|
|
ale rownie dobrze mogl to byc zwyczajny fotoradar. w kilku miejscach w nl spotkalem juz takie zwykle skrzynki (ktore spotykamy za poboczach) zamontowane nad droga, na masztach za znakami. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 1:22 pm
|
|
|
to nic innego jak trajekt controle, punkt A fotka, punkt B fotka z A na B czas przejazdu stala odleglosc, comp. wylicza srednia predkosc za duzo=mandat wedlug przepisow cyfrowa fotka laduje w smietniku. |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Paź 29, 2012 4:09 pm
|
|
|
racjonalista napisał/a: | @mbn
"system szpiegujący" ? liczą turystów wjeżdżających ? czy jakaś grubszą akcja np. szukanei Bin Ladena ciąg dlaszy ? |
Nie chce mi się teraz szukać, ale z tego co kiedyś czytałem - samochody na większości przejść granicznych z Holandią są rejestrowane w centralnym systemie. Były kontrowersje z tym związane - wolny przepływ wewnątrz Schoengen itd... ale wielki brat wygrał |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2012 8:10 pm
|
|
|
mario007 napisał/a: | to nic innego jak trajekt controle, punkt A fotka, punkt B fotka z A na B czas przejazdu stala odleglosc, comp. wylicza srednia predkosc za duzo=mandat wedlug przepisow cyfrowa fotka laduje w smietniku. |
i to jest prawidłowa odpowiedz. Dokładnie jak bym ja to napisał hehe |
|
|
|
|
|