żywy karp |
Autor |
Wiadomość |
kasianl
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2012 2:02 pm żywy karp
|
|
|
Witam czy ktos może wie gdzie można kupić żywego karpia w holandii??
dzieki za odpowiedz |
_________________ Nigdy nie mów.....Nigdy! |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2012 5:31 pm
|
|
|
Podejrzewam, że nie można. Ostatnio słyszałem, że Holandia nakazała zamknąć wszystkie fermy norek na swoim terenie bo są mało humanitarne dlatego wątpię by sprzedawali żywego karpia...
Tak na marginesie, dziwi mnie to że niektórzy myśląc o wigilii nie mogą sobie jej wyobrazić bez żywego karpia ukatrupionego w domu. Dlaczego nikt nie pyta o żywego śledzia czy prosiaka w sumie to takie fajnie ubić prosiaka przed świętami...
Nie jestem żadnym "ekologiem" sam zjadam ryby jak inne mięsiwa ale z tym karpiem to przesada naprawdę. Może i nie mówią te karpie, nie krzyczą nie da się go pogłaskać ale moim zdaniem nie zasługują na takie traktowanie.
Poszukaj karpia w dzwonku lepiej. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2012 5:34 pm
|
|
|
Estamos napisał/a: |
Nie jestem żadnym "ekologiem" sam zjadam ryby jak inne mięsiwa ale z tym karpiem to przesada naprawdę. Może i nie mówią te karpie, nie krzyczą nie da się go pogłaskać ale moim zdaniem nie zasługują na takie traktowanie.
Poszukaj karpia w dzwonku lepiej. |
Popieram w 100% |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2012 7:22 pm
|
|
|
Niestety w polskich sklepavh oferuja,reklama nawet na niedzieli dynda.
A dlaczego kurczakow zywych nie kupujemy? Nigdy jako dziecko nie rozumialam dlaczego trzeba zabuc rybkeco w wannie plywa,glupia tradycja |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2012 8:44 pm
|
|
|
Karp w wannie pływał żeby się odbłotnić czy jakoś tak Ja tam wolę pstrąga, kupuję wypatroszonego i mam zdrowe jedzonko i czyste sumienie
A prosiaka bym też chętnie kupiła (znaczy się takiego prosto ze świniobicia ). |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
|