Przesunięty przez: Gochna H Pią Kwi 26, 2013 8:10 pm |
proszę o pomoc....kasa z podatku |
Autor |
Wiadomość |
wojtek098
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2012 5:48 pm proszę o pomoc....kasa z podatku
|
|
|
proszę o pomoc.....
mam ogromny problem
zacznę od początku
rozliczałem się w Holandii z podatku i ponieważ kolega miał tylko konto holenderskie więc moje rozliczenie przyszło na jego konto, po czym on oczywiście oddał mi pieniądze, ale problem jest teraz kolega już nie jechał do Holandii i zrezygnował z tego konta, ja jak się rozliczałem w następnym roku w Polsce w firmie rozliczającej podatek, podałem dane, wszystko co było potrzebne łącznie z moim nowym kontem na który miał iść przelew, po czym dowiedziałem się od firmy rozliczającej że przelew poszedł na to konto holenderskie kolegi które już nie istnieje,,,, jak mam odzyskać teraz te pieniądze proszę o odp bardzo ważne ponieważ od stycznia czekałem na przelew i dopiero teraz dowiedziałem się że taka sytuacja zaistniała;/;/ |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2012 6:33 pm
|
|
|
Witam!
Jeśli rachunek został na prawdę zamknięty, to wtedy pieniądze wróciły do Belastingdienst - Podatkowego. Skontaktuj się z Belastingdienst, od razu dowiesz się gdzie poszły pieniądze.
Jeśli kolega oficjalnie nigdy nie zamknął konta, musisz skontaktować się z kolegą. To jego konto i tylko on może dostać się do pieniędzy.
Po przelewie na istniejące konto nie ma w Holandii możliwości na cofnięcie przelewu - jedyny wyjątek to automatische incasso, ale w tym wypadku o tym nie ma mowy.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2012 7:08 pm
|
|
|
Dokladnie, niedawno dzwonilam w podobnej sprawie, belasting odszuka te tranzakcje i powie Ci, czy byl zwrot z banku czy bank przyjal te pieniadze. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
wojtek098
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2012 1:50 pm
|
|
|
aha czyli muszę się z nimi kontaktować , a jeśli wyjdzie tak że pieniądze są na tym niby nie istniejącym koncie to co dalej.....???
muszę pisać jakieś podanie o to żeby przelali te pieniądze na inne konto (POLSKIE) ???
nie znam na tyle dobrze języka H. żeby się porozumieć z nimi płynnie , może przez jakiegoś prawnika ??czy kogoś kto zna biegle język??? |
|
|
|
|
|