NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Oszusci podszywajacy sie pod belasting
Autor Wiadomość
bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob Sty 26, 2013 5:28 pm   Oszusci podszywajacy sie pod belasting

Znalazlam taki artykul, wrzucam ku przestrodze

http://spam.nl/uw...urzad-skarbowy/

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Sty 26, 2013 5:32 pm   

bagniaczka,

Oeps!

ten link na tym forum nie dziala i cos mi sie wydaje ze nie bedzie dzialal

bagniaczka 

Wysłany: Sob Sty 26, 2013 5:35 pm   

No wlasnie widze, probuje edytowac, a tu nic z tego :( A na fejsa poszlo normalnie. Wiesz moze, o co chodzi? Bo ja wrzucam inny link, a po wyslaniu wyswietla sie ten spam.nl

Moze inaczej, zeby ktos sie nie dal nabrac. Artykul jest na stronie goniec polski nl, ale oczywiscie pisane razem i z kropka przed nl
Ostatnio zmieniony przez bagniaczka Sob Sty 26, 2013 5:41 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Gochna H 
MODERATOR

Wysłany: Sob Sty 26, 2013 5:54 pm   

bagniaczka,

Wiem kochana no...CENZURA jest .. :028:

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Sob Sty 26, 2013 7:16 pm   

bagniaczka a mozesz skopiowac tresc, chociaz czesc?

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Sob Sty 26, 2013 7:45 pm   

to ten tekst

Urząd Skarbowy w Holandii poinformował o fałszywych mailach wysyłanych w jego imieniu do obywateli i przedsiębiorców. Wszystkie wiadomości e-mail są wysyłane rzekomo przez Belastingdienst albo przez ministerie van Financien.

Te informacje są absurdalne, ponieważ Urząd Skarbowy nigdy nie wysyła informacji o jakimkolwiek długu poprzez pocztę elektroniczną – informują, aby w przypadku otrzymania takiej informacji e-mail, nie klikać na link podany w treści, tylko od razu usunąć tą wiadomość, ponieważ link ten kieruje na fałszywą stronę Urzędu Skarbowego. Przykładowy fałszywy e-mail:

” Geachte heer/mevrouw,(Szanowny Panie/Pani,)

Met spijt delen wij u mede, dat er een fout is opgetreden in de berekening van uw belasting over de voorafgaande belastingperiode. (Z przykrością informujemy, że wystąpił błąd w obliczaniu Twojego podatku za poprzedni okres rozliczeniowy.)

Uw schuld bedraagt 1.000,00 euro. U kunt de uitleg bij de berekening raadplegen in het bijgelegde document, of klik hier. (Twój dług wynosi 1000 euro. Wyjaśnienia wyliczeń znajdziesz w dołączonym dokumenci, lub klikając na poniższy link.)

Om een boete te vermijden, wordt u vriendelijk verzocht de belastingschuld zo spoedig mogelijk te betalen. (Aby uniknąć dodatkowych odsetek, radzimy o jak najszybszą spłatę)

Met vriendelijke groet,

Ministerie van Financiën”

Kod DigiD jest poufny!!!

Urząd Skarbowy ostrzega również, że nigdy nie zadzwoni oraz nigdy nie wyśle wiadomości e-mail do podatnika, aby poprosić o jego DigiD i hasło. Te dane są poufne i urzędnicy alarmują, aby nie podawać tych kodów niezaufanej osobie. Niestety właśnie takie wiadomości e-mail są wysyłane w imieniu Urzędu Skarbowego. W treści wiadomości znajduje się informacja o rzekomym zwrocie nadpłaconego podatku. W mailu znajduje się również link, który kieruje na fałszywą stronę logowania DigiD. Jeżeli kod i hasło zostało już udostępnione, Urząd nakazuje niezwłoczną likwidację tego kodu i zawnioskowanie o nowy kod DigiD.

(red.)

Artykuł powstał przy współpracy
z Kancelarią Podatkową mgr Anna Kłosowska www.rozliczsie.pl

Źródło:

http://www.elsevierfiscaa...mails-in-omloop
http://www.elsevierfiscaa...vragen-om-digid
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Sob Sty 26, 2013 7:46 pm, w całości zmieniany 2 razy  

bagniaczka 

Wysłany: Nie Sty 27, 2013 12:33 am   

agastepa13, barzdo dziekuje, ze zrobilas to za mnie, bo chwile mnie nie bylo na chacie. Dluzsza chwile :)

[ Dodano: Nie Sty 27, 2013 12:44 am ]
Gochna H napisał/a:
bagniaczka,

Wiem kochana no...CENZURA jest .. :028:

Gochna. ja wiem, że jestes straszna i okrutna cenzorka. :) Ale ten przypadek jest dla mnie mocno dziwny. Nie dosc, ze do ludzi przychodza lewe maile, to jeszcze normalnie nie da sie linka wkleic. Obyśmy wszyscy nie mieli wirusów na kompach :(

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 1:19 am   

agastepa13 Dzieki, zawsze warto cos takiego wiedziec :039:

Bagniaczka to nie Gochny wina ze jakis link nie dziala, to administrator tak ustawil :-)

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

Gochna H 
MODERATOR

Wysłany: Nie Sty 27, 2013 11:42 am   

bagniaczka,

Cytat:
Gochna. ja wiem, że jestes straszna i okrutna cenzorka. Ale ten przypadek jest dla mnie mocno dziwny. Nie dosc, ze do ludzi przychodza lewe maile, to jeszcze normalnie nie da sie linka wkleic. Obyśmy wszyscy nie mieli wirusów na kompach

Dziekuje za wystawienie mi cenzurki na forum i obarczanie mnie wina za cos na co nie mam najmniejszego wplywu :119:

Pozdrawiam i milej niedzieli

bagniaczka 

Wysłany: Nie Sty 27, 2013 12:45 pm   

Gochna H, mnie kompletnie nie chodzilo o to, ze link nie dziala. Przeciez Ty nie masz nic z tym wspolnego. A ze jestes okrutna cenzorka, to inna sprawa :) No ale to juz chyba dawno sobie wyjasnilysmy i ja do Ciebie nic nie mam. Jezeli ktos zrozumial moj post, ze mam do Ciebie pretensje o niedzialanie linku, to przepraszam, nic takiego nie mialam na mysli. Nawet do glowy mi to nie przyszlo. Ucieszylam sie, ze zauwazylas blad :)

Tez pozdrawiam i zycze milej niedzieli :039:

jim
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 03, 2013 5:19 pm   

witaj
masz jeszcze namiary na fryzjerow w Tilburgu?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jim Sob Sie 03, 2013 5:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu