Zwrot "rozłąkowego" ze znaną firmą - dziwna sytuac |
Autor |
Wiadomość |
jarek_b
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 26, 2013 7:02 pm Zwrot "rozłąkowego" ze znaną firmą - dziwna sytuac
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów .
Otóż na poczatku roku 2012 starałem się o zwrot podatku za rok 2011 oraz w tym samym czasie o tzw. rozłąkowe przez chyba jedne z najbardziej znanych firm na rynku ( na razie nie chcę mówić po imieniu ) . w Czerwcu 2012 otrzymałem zwrot w kwocie ok 500 euro (oczywiście informację przekazał mi BelastingDienst , a nie biuro). Potem czekałem na "rozłąkowe" .
Na początku 2013 roku - po kliku telefonach z zapytaniem do biura otrzymałem informację od biura ,że dzwonili w sprawie mojej (tzn mojego partnera fiskalnego ) i że decyzja bedzie wydana na dniach . Po dwoch tygodniach otrzymałem kolejną informację ,że Belasting Dienst wydał błędną decyzję (że się niby tak często zdarza) w kwocie 90 euro ( dziwny zbieg okoliczności , bo tydzień wcześniej poinformowałem biuro ,że przyszło pismo z Belasting Dienst z kwotą 90 euro nie wiadomo za co - okazało się ,że to kwota którą muszę zwrócić za ubezpieczenie ,ale biura już nie poinformowałem czego dotyczyła ta kwota ) . Później ,że niby mają 6 tygodni na rozpatrzenie reklamacji. W połowie lutego została wysłana reklamacja . Minęło 6 tygodni - dzwonię do biura i nic . po dwóch miesiącach biuro poinformowało mnie ,że Belasting Dienst nie otrzymał tej reklamacji i znowu wysłali nowe pismo .
Biuro same występowało o nadanie numeru sofi dla mojego partnera fiskalnego i wie ,że nie wystąpiłem do niego o odpłatne udostępnienie mi tego numeru . Bez tego numeru nie mogę otrzymać zadnej informacji od Belastingu . Czy świadome tego biuro , moze az tak grac na zwłokę ?
Bardzo proszę o opinie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Baron88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 26, 2013 7:57 pm
|
|
|
człowieku czemu ukrywasz nazwe złodziejskiej firmy ?? Jak nic cie oszukali na twoje własne zyczenie .. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Kwi 26, 2013 8:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 1:13 pm
|
|
|
Korzystając z biura trzeba dostać fakturę za wykonaną usługę, aby potem mieć podkładkę do reklamacji. Najlepiej rozliczać się w miejscu zamieszkania w biurach holenderskich. Koszt 35-50 euro ale ma się pewność że nie ma żadnych kombinacji. |
|
|
|
|
jarek_b
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 4:43 pm
|
|
|
A czy istnieje jakakolwiek możliwość ,aby zadzwonić do belasting-u w sprawie żony nieznając jej numeru BSN ? |
|
|
|
|
|