Wysłany: Wto Maj 14, 2013 1:31 am import łódki z Polski
Witam , chciałbym sobie kupić i przywieźć łódkę długość 4.35 m z Polski , jakie są przepisy w Holandii a propos przywozu łodzi do Holandii . Czy trzeba łódkę ubezpieczyć np. OC .
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Wto Maj 14, 2013 10:42 am
dikileiden, tak lodka musi byc ubezpieczona dlugoscia jak widze nie potrzebujesz box-u mozesz ja wodowac z przyczepy . W NL obowiazuja inne przepisy jak w NL . Jaka predkosc osiaga twoja lodka ? bo jesli przekracza pewna szybkosc i/lub dlugosc to musisz miec VB I . W twoim przypadku o dlugosc nie jest problemem ale moze okazac sie ze szybkoscia bedziesz potrzebowal VB I (vaarbewijs I ) .
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Śro Maj 15, 2013 10:32 am
dikileiden, nie wydaje mi sie by twoja lodka byla taka droga by ja do BD trzeba bylo zglaszac . A czy trzeba ja rejestrowac to zalezy to od szybkosci lodki .
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport