Zamknięty przez: Gochna H Wto Paź 01, 2013 6:59 pm |
Nie zapłacony podatek problem |
Autor |
Wiadomość |
RobertSz
Poczatkujacy RobertSz
|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 8:00 am Nie zapłacony podatek problem
|
|
|
Mój problem wygląda tak:
Byłem rozliczany 3 lata temu przez,jak sie okazało jakiegoś amatora,2 lata temu wszystko było ok,w tym roku też.
Przyszedł mi list z informacja,ze mam zwrócić 700 euro holenderskiemu fiskusowi za nadpłatę podatku za 2010r z ich strony.
Niestety tak się składa ,ze nie stać mnie teraz na taka akcje.
Właśnie skończyła mi sie robota w pl i chciałbym wyjechać,najlepiej znowu do Holandii,ale nie wiem czy coś mi nie grozi,za nie spłacenie tego podatku.
Może ktoś miał taki przypadek? |
_________________ |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 5:24 pm
|
|
|
RobertSz,
Kiedy juz podejmiesz oficjalnie prace w Holandii powinienes jak najszybciej skontaktowac sie z Belastingdienst
Mozesz starac sie o rozlozenie tego dlugu na raty
choc nie mam pojecia jak to wyglada w przypadku osob, ktore mialy wyznaczony czas
na dokonanie splaty a tego nie zrobily.. czy po czasie moga sie jeszcze ubiegac o oddawanie dlugu w ratach..?
Powinienes wiedziec , ze opoznienie pracuje na twoja niekorzysc ,belasting dolicza sobie odsetki za zwloke . |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Wrz 30, 2013 5:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 6:30 pm
|
|
|
Robet tu wcale nie pisze,ze termin zaplaty juz minal...
Czym predzej skontaktowac sie z urzedem i prosic o rozlozenie na raty inaczej nalezna kwota bedzie rosla w szybkim tempie. |
|
|
|
|
RobertSz
Poczatkujacy RobertSz
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 6:36 am
|
|
|
Nie oddałem,bo mam inne ważniejsze wydatki.
Nie chce być nie miły,doceniam co piszecie,ale na prawde wolałbym wypowiedz kogoś kto był,albo zna osobę w podobnym położeniu. |
_________________ |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 8:52 am
|
|
|
RobertSz,Jak nie splacisz/zwrocisz im tego to :
maja prawo skonfiskowac ci nieruchomosci jak i srodki ruchome , wejsc na wyplate , zablokowac konto/konta nawet te p[oza granicami NL . Przy kontroli czy to na lotnisku czy przez zwykla policie moga ciebie osadzic w areszcie do chwili splacenia dlugu . U.Podatkowy ma wszelakie mozliwe srodki do odzyskania naleznego im dlugu . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
RobertSz
Poczatkujacy RobertSz
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 5:20 pm
|
|
|
Na liście jest napisane,że mam czas do 17 sierpnia,który już dawno minął.
Czyli lepiej nie wracać,zanim nie spłace długu...no trudno.
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi. |
_________________ |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 5:32 pm
|
|
|
RobertSz, jak nie wrocisz to tymbardziej w PL ciebie znajda , skoro juz wysylaja pisma na twoj ostatnio znany adres . Lepiej wrocic i sie umowic z nimi np ze bedziesz splacal jakas tam sume miesiecznie . Wtedy moze sie spodziewac mniejszych probolemow jak bedziesz to przeciagal . Nie wiem czy sie realizujesz ale najprostsza kontrola na lotnisku jakim kolwiek i juz ciebie maja . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 6:59 pm
|
|
|