Przesunięty przez: Gochna H Nie Paź 06, 2013 11:23 am |
Wypadek rowerowy |
Autor |
Wiadomość |
DamianSylwia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 05, 2013 6:42 pm Wypadek rowerowy
|
|
|
Witam.
Tak jak w temacie uderzyło dzis we mnie auto gdy przejezdzałem przez rondo na rowerze , pani kierowca i przechodnie wmowili mi ze to moja wina , ale zanim mi to zaczeli mowic konsultowali sie nerwowo po holendersku , powiedzili ze to moja wina a kierowca nie chciał ode mnie pieniędzy ani nie chciał dzownic na policje a auto po uderzeniu kierownicą w maske nie obeszło sie bez "rysek" , troche mnie to zdziwiło ale nie chciałem problemów bo nie jestem pewien mojego ubezpieczenia , polskie biuro w ktorym kiedys pracowałem odprowadza składki ale od około 3 tygodni jestem na holenderskim tempo-teamie i nie zdązyłem sie ubezpieczyc sam.
Numery samochodu zapisałem , chcial bym zeby ktos pomogł rozstrzygnąć czyja to wina i jakie mogą byc z tego konsekwencje/korzysci.
Rower jest zniszczony a moje nogi mocno obite.
Mistrzem painta nie jestem wiec przepraszam za wykonanie , pani(fioletowa kreska) miała mnie(zołta krecha) po prawej stornie , oboje mielismy znak ustąp pierwszeństwa , prosze o opinie , numery blach spisałem
Pozdrawiam i prosze o pomoc |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Paź 05, 2013 7:02 pm
|
|
|
DamianSylwia, twoja wina jak cholera bo jechales pod prad . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
DamianSylwia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 05, 2013 7:12 pm
|
|
|
W takim razie , dzieki , nie wiedziałem ze na sciezkach rowerowych panują takie same zasady jak na ulicy , sciezka była przedzielona białą linią na poł i nawet znaki stały od tej strony co jechałem. |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Sob Paź 05, 2013 9:36 pm
|
|
|
DamianSylwia, Sciezka jechales ok .ale wyglada na to,ze na rondzie pod prad.Generalnie w wypadku z udzialem auta i rowerzysty wina lezy po stronie kierowcy samochodu,chyba ze ewidentnie przepisy naruszyl kierujacy rowerem. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Nie Paź 06, 2013 8:34 am
|
|
|
DamianSylwia napisał/a: | W takim razie , dzieki , nie wiedziałem ze na sciezkach rowerowych panują takie same zasady jak na ulicy . |
Na a jakie maja panowac? Po sciezce jechales dobrze ale obowiazuje ruch prawostronny o ktorym zapomniales. Ciesz sie ze nic sie tobie powaznego nie stalo |
|
|
|
|
|