eRR		  

Poczatkujacy

| 

Wysłany: Wto Sty 28, 2014 5:53 pm   Którą kancelarię podatkową wybrać?
                               | 

| 

| 

Którą kancelarię podatkową wybrać?	      

Witam, 

Pierwszy raz w życiu chcę rozliczyć się z podatku z holenderskim urzędem skarbowym. 

Chciałbym tutaj dowiedzieć się, które są godne zaufania, które biorą najmniejszą prowizję itp. itd. 

Na oku mam jedną kancelarię, w której prowizja wynosi 8% i płatna jest od dołu. Czy są na rynku jakieś lepsze oferty? 

Czy jest możliwe, że np. kancelaria X oszuka mnie i zwinie mi cały zwrot podatku? Lub zamiast całego, dostanę od nich tylko część? Wyczytałem u nich zapis, że urząd skarbowy najpierw przelewa mój zwrot podatku ich konto, dopiero później kancelaria przelewa na moje. Każda kancelaria tak działa? 

Czy będę na bieżąco informowany (drogą e-mail) o postępach w sprawie? Tj. jeśli moje dokumenty, zostały wysłane do Holandii, czy kancelaria mnie o tym fakcie informuje? 

Jeśli np. urząd holenderski już rozpatrzył moje dokumenty i zwrot niedługo będzie wysłany, czy też dostanę o tym informację? Itp. Itd. 

Mam również prośbę do Pani moderator o wyluzowanie i nie kasowanie postów z nazwami kancelarii, bo nie o reklamę tutaj chodzi a o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.

post  czesciowo edytowany  

| Cytat: | 	 		  |  bo nie o reklamę tutaj chodzi a o pomoc | 	  zartujesz..?

temat kancelarii podatkowych byl niejednokrotnie poruszany na forum i nic dobrego z tego nie wyniklo 

za kazdym razem firmy  korzystajac  z tego  umieszczaly swoje reklamy w temacie 

czy watek na forum jest miejscem na reklame..?  Nie  nie jest   sluzy  do tego   serwis ogloszeniowy 

A  jesli chcesz  wiedziec  jak dziala urzad podatkowy /belastnigdienst  to zapoznaj sie z tematami z forum tych tu naprawde nie brakuje | 

| Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sty 28, 2014 6:43 pm, w całości zmieniany 2 razy   | 

|