eRR
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 5:53 pm Którą kancelarię podatkową wybrać?
|
|
|
Którą kancelarię podatkową wybrać?
Witam,
Pierwszy raz w życiu chcę rozliczyć się z podatku z holenderskim urzędem skarbowym.
Chciałbym tutaj dowiedzieć się, które są godne zaufania, które biorą najmniejszą prowizję itp. itd.
Na oku mam jedną kancelarię, w której prowizja wynosi 8% i płatna jest od dołu. Czy są na rynku jakieś lepsze oferty?
Czy jest możliwe, że np. kancelaria X oszuka mnie i zwinie mi cały zwrot podatku? Lub zamiast całego, dostanę od nich tylko część? Wyczytałem u nich zapis, że urząd skarbowy najpierw przelewa mój zwrot podatku ich konto, dopiero później kancelaria przelewa na moje. Każda kancelaria tak działa?
Czy będę na bieżąco informowany (drogą e-mail) o postępach w sprawie? Tj. jeśli moje dokumenty, zostały wysłane do Holandii, czy kancelaria mnie o tym fakcie informuje?
Jeśli np. urząd holenderski już rozpatrzył moje dokumenty i zwrot niedługo będzie wysłany, czy też dostanę o tym informację? Itp. Itd.
Mam również prośbę do Pani moderator o wyluzowanie i nie kasowanie postów z nazwami kancelarii, bo nie o reklamę tutaj chodzi a o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.
post czesciowo edytowany
Cytat: | bo nie o reklamę tutaj chodzi a o pomoc | zartujesz..?
temat kancelarii podatkowych byl niejednokrotnie poruszany na forum i nic dobrego z tego nie wyniklo
za kazdym razem firmy korzystajac z tego umieszczaly swoje reklamy w temacie
czy watek na forum jest miejscem na reklame..? Nie nie jest sluzy do tego serwis ogloszeniowy
A jesli chcesz wiedziec jak dziala urzad podatkowy /belastnigdienst to zapoznaj sie z tematami z forum tych tu naprawde nie brakuje |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sty 28, 2014 6:43 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|