Wysłany: Czw Gru 19, 2013 10:34 am Wplaty na konto a Belasting
Witam
Jest to moj pierwszy post na forum wiec prosze o wyrozumiałość.
Szukałem podobnego tematu aczkolwiek nie mogłem takiego znaleźć.
Z dwoma kolegami wynajelismy mieszkanie poprzez maklera. Mieszkanie stoi na mnie i tylko ja jestem zameldowany.
Zawsze ja przelewam wlascicielowi pieniadze na konto. Z tego co slyszalem to jesli beda oni przelewac mi swoja czesc (po jakies 250 eu) to moge miec problemy z Belastingiem z tytułu NIELEGALNYCH dochodow (?)...
Czy Belasting moze sprawdzac skąd pochodza pieniadze i czy moge dostac za to jakas kare ? Nie chcialbym miec problemow z tego tyt.
Drugie moje pytanie odnosi sie przelewu z PL. Ojciec odkupil moje auto i chce mi przelac na konto 2500 eu czy takze bede mial probl z belastingiem ? czy musze osobiscie jechac po pieniadze ?
pozdrawiam
Marcin
[ Dodano: Pią Gru 20, 2013 11:18 am ]
Czy nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie ???
Ja w ciagu ostatnich kilku lat zrobilam kilka przelewow z mojego konta w PL na konto w NL. Raz byla to kwota 10000 eu, innym razem 2000, 1000. Nigdy nie mialam problemow. Jesli byly by to czeste przelewy to pewnie bylby to problem ale raz na jakis czas ich nie zainteresowal.