nr karty płatniczej ABN amro |
Autor |
Wiadomość |
gamer
Poczatkujacy
Wiek: 39 Dołączył: 15 Lut 2013 Posty: 12 Skąd: Łódź/Tilburg
|
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 9:47 pm nr karty płatniczej ABN amro
|
|
|
Mam kartę amro banku widzę na niej nr. konta IBAN i CVV ale czy sam nr. karty to istnieje coś takiego czy nie bardzo ? Jak inaczej mam ją zarejestrować na paypal :/ ? |
Ostatnio zmieniony przez gamer Pią Gru 13, 2013 9:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 11:45 pm
|
|
|
wyglada na to, ze masz skonfigurowanego paypala na holandie, a to znaczy, ze mozesz dodac tylko karte kredytowa.
z tego co mi sie kojarzy to mozesz dodac swoje konto abn i paypal bedzie obciazal bezposrednio rachunek (czyli to samo co obciazanie karty debetowej).
co do numeru na karcie (nr konta) i nr iban - tu mozesz sobie sprawdzic: https://www.iban-converteren.nl/Converter.aspx |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Gru 13, 2013 11:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gamer
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 12:17 am
|
|
|
konto paypal mam na PL akurat :/ |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 12:52 pm
|
|
|
nr karty jest zaraz za nr konta jest to nr trzy cyfrowy |
|
|
|
|
gamer
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 4:48 pm
|
|
|
a to nie jest CVV ? |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 7:34 pm
|
|
|
nie to jest co innego |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 7:53 pm
|
|
|
Gamer jeśli masz normalną kartę płatniczą ABN Amro (maestro) to z prawej dolnej strony masz Pasnumer (pasnr) to jest numer karty, najczęściej 3-cyfrowy, pomiędzy nr konta a datą ważności. Jeśli jest to karta kredytowa to nr karty jest to cały nr podany na karcie. |
|
|
|
|
gamer
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 8:47 pm
|
|
|
mam debetową |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 9:14 pm
|
|
|
Mastercard? Ja mam 16 cyfrowy numer XXXX XXXX XXXX XXXX i taki wpisuję. |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 10:10 pm
|
|
|
jedrzej2225, mastercard ma zawsze taki numer:) w watku chodzi o maestro
gamer, zle wczoraj napisalem. chodzilo mi o to, ze paypal w zaleznosci od kraju podaje rozne opcje przy dodawaniu platnosci. karty kredytowe dzialaja zawsze i wszedzie. pozostale to juz roznie. przy konfiguracji PL masz mozliwosc dodania karty platniczej. polskie karty debetowe (maestro, visa electron) maja taki sam numer jak ich wypukle odpowiedniki (4 x 4 cyfry + cvv). w nl numer karty to numer rachunku (od niedawna iban), a "pas nummer" to nie jest cvv (np. numery kart w rabo maja 4 cyfry).
jezeli paypal bedzie ustawiony na holandie to nie bedzie mozliwosci dodania karty platniczej, ale pojawi sie mozliwosc bezposredniego obciazania konta.
jezeli masz paypal PL, a konto NL to pozostaje ci tylko dodanie karty kredytowej, albo "paypal prepaid" (czy jak to sie tam nazywa). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
olek1063
Gaduła
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 10:29 pm
|
|
|
Jest to niestety minus holenderskich kart, że nie zapłacisz nią w internecie.
Jest to do zastosowania bankomat / terminal płatniczy w sklepie nic więcej. |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Sob Gru 14, 2013 10:32 pm
|
|
|
olek1063, ale dzieki temu sa w stanie uniknac oplat dla visa/mastercard i taka karta mozesz zaplacic nawet na targu za 1 winogrono warte 1ct:)
w internecie kupuje duzo i paypal/karta kredytowa calkiem mi wystarczy. idealem place tylko w miejscach w 100% zaufanych. |
Ostatnio zmieniony przez zaq Sob Gru 14, 2013 10:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mbn
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 6:18 pm
|
|
|
Myśle że karta ma zaszyty wewnątrz "normalny" numer 16-cyfrowy, tylko nie jest on jawny. Płacąc za zakupy chyba w USA, gdzie na paragonie drukują numer karty - pojawił się (oczywiście nie cały, powiedzmy połowa cyfr jako XXXX) i był to inny numer niż numer konta. Jak wydobyć cały to nie wiem, ale na 99% jest zapisany na pasku magnetycznym i w chipie. Inaczej nie dałoby się kartą płacić nigdzie zagranicą. |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Czw Gru 19, 2013 8:07 am
|
|
|
mbn, jest taka szansa. poza nl te karty zachowuja sie jak maestro, wiec gdzies ten standardowy numer musi byc zaszyty:) |
|
|
|
|
bejb21
Nieśmiały użytkownik lulka21
|
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 10:19 pm problem.z logowaniem abn amro
|
|
|
A ja mam.pytanie z innej beczki.dostalam nowa karte do bankomatu z abn amro poniewaz stara mi sie polalamala i teraz mam problem zeby zalogowac sie przez inernet. Oprocz numeru kary nic sir nie zmirnilo. Numer konta i pin jest ten sam i kiedy wpisuje ten kod z tego zielonego kodera do kompa wyswietla mi sir komunikat ze numer konta albo numer karty jest nieprawidlowy ale wszystko 10 razy sprawdzalam i bylo ok. Moze mial ktos podobna sytacje |
|
|
|
|
|