NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Sob Lut 15, 2014 3:23 pm
Wezwanie do zapłaty po powrocie do Polski ESSENT
Autor Wiadomość
WojtekKCA 
Poczatkujacy
WojtekKCA

Wysłany: Wto Lut 11, 2014 12:00 pm   Wezwanie do zapłaty po powrocie do Polski ESSENT

Witam

Mam pewien problem dotyczący wezwania do zapłaty na kwotę 244 euro z firmy która dostarczała mi energie podczas mojego pobytu w Holandii.Przez rok mieszkaniem na spółdzielczym mieszkaniu w Holandii,Essent dostarczało mi energię elektryczną jak również ogrzewanie.W październiku 2013 roku opuściłem mieszkanie i wymeldowałem się w gminie.Poinformowałem essent o tym że opuszczam Holandie.Dostałem rozliczenie roczne za energie i za ogrzewanie.Za ogrzewanie musiałem dopłacić pare euro a za energie otrzymałem zwrot w kwocie 250 euro.Od 10.10.2013 roku jestem wymeldowany z ówczesnego miejsca zamieszkania i tam nie mieszkam.Wczoraj otrzymałem na swój adres email przypomnienie o zapłacie faktury "eindafrekening herinnering" na kwotę 244 euro tytułem kosztów używanie i dostarczania energii elektrycznej za okres od 02.02.2013-01.01.2014.Problem w tym że w tym czasie nie mieszkaniem już w Holandii.

Czy ktoś z was miał już podobny problem?Co mam zrobić?wysłałem maila do essent z zapytaniem o to czemu mam płacić skoro od 10.10.2013 nie mieszkam w Holandii.

Z góry dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Lut 11, 2014 3:24 pm   

WojtekKCA napisał/a:
.Od 10.10.2013 roku jestem wymeldowany z ówczesnego miejsca zamieszkania

WojtekKCA napisał/a:
Wczoraj otrzymałem na swój adres email przypomnienie o zapłacie faktury "eindafrekening herinnering" na kwotę 244 euro tytułem kosztów używanie i dostarczania energii elektrycznej za okres od 02.02.2013-01.01.2014.Problem w tym że w tym czasie nie mieszkaniem już w Holandii.

otrzymales rozliczenie koncowe , ktore dotyczy 2013

to jak w koncu jest mieszkales tam czy nie w 2013 roku ?

( ͡° ͜ʖ ͡°).

olek1063 
Gaduła

Wysłany: Czw Lut 13, 2014 9:19 pm   

Może nie była to nadpłata tylko dopłata?

Odpowiedz do tematu