Przesunięty przez: Gochna H Pią Lis 29, 2013 4:56 pm |
Jak walczyc o odszkodowanie zdrowotne? |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka191
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 29, 2013 4:21 pm Jak walczyc o odszkodowanie zdrowotne?
|
|
|
Witam.Może ktoś był w podobnej sytuacji i będzie wiedział co z tym zrobic. A mianowicie. Mój mąż zachorował. Spuchła mu strasznie noga.Chodził przez miesiąc do lekarki i ona nie postawiła żadnej diagnozy. Ja sama w internecie przeczytałam,że może to byc zakrzepica. Lekarka nie podjęła żadnego leczenia. Z braku leczenia doszło do sepsy. Męża cudem uratowali lekarze w Polsce,bo tam prędko sie udalismy.3 dni po wizycie u tamtej holenderskiej lekarki, mąż znalazł się juz w szpitalu w Polsce,gdzie lekarz na SAM WIDOK nogi,dał mu zastrzyk przeciwzakrzepowy. Wystosowaliśmy pismo do holenderskiej lekarki i holenderskiego szpitala,który też nie wykrył zakrzepicy o odszkodowanie. Oni zgłosili to do swoich ubezpieczalni. I ubezpieczalnie to analizuja. ALe trwa to juz pół roku. Może ktos wie,czy powinnismy lepiej zgłosic się do jakiegos adwokata,czy czekac na odpowiedz z ubezpieczalni. Lekarka nie postawiła diagnozy, nie podjęła leczenia i naraziła go prawie na śmierc,więc będziemy walczyc o odszkodowanie. |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Pią Lis 29, 2013 4:49 pm
|
|
|
Odszkodowanie bedzie bardzo trudno dostac , jesli juz to pare groszy
poszukaj w internecie SAP advocaten z Amersfoort tam jest tez informacja po polsku .
Sama korzystalam z ich uslug i wiem ze sa dobrzy i zajmuja sie tylko wlasnie takimi sprawami
powodzenia
Monika |
|
|
|
|
deli
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 21, 2014 11:51 am
|
|
|
to jest typowy przyklad bledu medycznego i taka sprawa moze trwac bardzo dlugo... miesiace, nawet kilka lat... tez polecalabym skorzystanie z uslug jakiejs firmy prawniczej, czy odszkodowawczej... ubezpieczalnie wtedy troche szybciej analizuja takie sprawy, gdy maja do czynienia z takim posrednikiem a nie tylko z jednostka... na internecie oglasza sie teraz sporo takich form odszkodowawczych z polska obsluga...osobiscie polecalabym jedna, ktora miesci sie w osdorpie w amsterdamie bo moja kuzynka korzystala z ich uslug... nie pamietam dokladnie nazwy ale cos z randstad w nazwie i oczywisciwe letselschade (szkoda osobowa po holendersku)...sa nad sklepem dirk van de broek... w kazdym razie, moim zdaniem, za taki blad, ktory moglby nawet doprowadzic do smierci, mozecie panstwo uzyskac calkiem spore odszkodowaniem, wiec nie odpuszczalabym! nawet jesli ma trwac bardzo dlugo... powodzenia! |
|
|
|
|
|