Nowa umowa z Eneco |
Autor |
Wiadomość |
bart84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 12, 2014 5:05 pm Nowa umowa z Eneco
|
|
|
Witam. Przeprowadziłem się niedawno do Holandii. Zacząłem elegancko od wynajęcia odpowiedniego mieszkania - co zmusiło mnie do podpisania umowy z dostawcą prądu. Wybór padła na Eneco. Moglibyście mi powiedzieć która z ofert tej firmy jest najodpowiedniejsza? Widzę na ich stronie internetowej, że umowę można podpisać na 3 lata, otrzymując rabat w wysokości 100 euro - i tu mam duży problem, bo co jeśli opuszczę mieszkanie wcześniej i będę zmuszony rozwiązać umowę? Do tego dochodzi jeszcze wybór oferty, bo są 3 rodzaje i przyznam, że mam lekki zawrót głowy. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Lut 12, 2014 8:01 pm
|
|
|
Wybierz w takim razie oferte na rok, a nawet jak będziesz się przeprowadzal w inne miejsce, to dostawce produ możesz ' zabrac' ze sobą. Rodzaj oferty zależy pewnie od tego jakie masz liczniki. Masz dwa liczniki pradu? Wybierasz w takim razie oferte z taryfa np. dag/nacht. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
bart84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 3:13 pm
|
|
|
Mam jeden licznik elektroniczny - dwutaryfowy T1 i T2. Na stronie Eneco mają 3 oferty HollandseWind en AardGas 3 jaar, EcoStroom en AardGas 3 jaar, Eneco TopDeal EcoStroom en AardGas 3 jaar. Cholera wie którą wybrać, a mój holenderski nie jest na tyle dobry, żeby zadzwonić i się zapytać. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 8:08 pm
|
|
|
Przy wybieraniu oferty - po wyskoczeniu 2 ofert- mozesz zmieniac z 3 lat na 1 rok! |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
olek1063
Gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 9:10 pm
|
|
|
Jeśli nie zależy Ci na ochronie środowiska i energi z odnawialnych żródeł to wybierz najtańszą ofertę. Jak nie wiesz jak długo będziesz mieszkać możesz wybrać ofertę bez umowy, możesz w każdej chwili ją rozwiązać (varlabel). Jeśli umowa jest terminowa, a eneco nie będzie świadczyć swoich usług pod nowym adresem to zgodnie z regulaminem nie otrzymasz pewnie bonifikaty i za zerwanie umowy na gaz jest kara, która zależy od tego ile pozostało jeszcze do końca umowy.
Powodzenia. |
|
|
|
|
bart84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 19, 2014 5:21 pm
|
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc. Zawarłem umowę z Eneco na czas nieokreślony. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|