Przesunięty przez: Gochna H Pią Mar 21, 2014 8:03 pm |
Niesłuszny mandat za parkowanie !! |
Autor |
Wiadomość |
adam.jadrzyk
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2014 7:23 pm Niesłuszny mandat za parkowanie !!
|
|
|
Witam, od zeszłego roku mieszkam w Rotterdamie, 2 tygodnie temu otrzymałem na Polski adres informacje o niezapłaconym mandacie za parkowanie bez okazania kwitku w Rotterdamie z zeszłego roku ze Września na ulicy na której nigdy w życiu nie stałem swoim prywatnym samochodzie. Pamiętam że chyba tego dnia o tej samej godzinie co na mandacie stałem ulice dalej z wykupionym kwitkiem do dnia następnego do godz 9.00, dodam jeszcze że nic za szybą nie posiadałem!! Napisałem odwołanie i otrzymałem wiadomość zwrotną że dowody są nie wystarczające i należy zapłacić, a jeżeli wyśle się następny email bez dowodów to nie będą w ogóle brane pod uwagę.
Co proponujecie zrobić dalej z tą sprawą ? Pozdrawiam
(tytul tematu edytowany, zapoznaj sie z Regulaminem forum) |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Mar 21, 2014 8:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kasia0987
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 19 Lip 2012 Posty: 68 Skąd: okolice Amsterdam
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2014 11:22 pm
|
|
|
Witam Z tego co mi wiadomo to straz miejska wlepiajac mandat za zle parkownie musi to jakos udokumentowac. W zwiazku z czym robi zdjecie samochodu wraz ze znakiem drogowym pod czy kolo ktorego doszlo do zlamania przepisu o ruchu drogowym. |
|
|
|
|
adam.jadrzyk
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2014 11:12 am
|
|
|
Czyli mogę starać się aby przysłali mi na maila np skan kwitka podczas wystawiania mandatu przez stróża prawa ? tego kwitka który wkładają za wycieraczke którego nie otrzymałem |
|
|
|
|
kasia0987
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 19 Lip 2012 Posty: 68 Skąd: okolice Amsterdam
|
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 6:34 pm
|
|
|
Wiesz co, nie wiem jak sie to ma do takiego mandatu. Mandaty w sumie to dwa dostalam za przekroczenie predkosci. Przez Digid moglam zobaczyc zdjecie naszego samochodu. Widac bylo wyraznie rejestracje. Na twoim miejscu bym tam po prostu zadzwonila. Na odwrocie mandatu powinny byc wszystkie informacje. |
|
|
|
|
|