Nie do końca uczciwy komis samochodowy |
Autor |
Wiadomość |
siódmy
Poczatkujacy
Wiek: 40 Dołączył: 07 Maj 2014 Posty: 2 Skąd: Nieuw Vennep
|
Wysłany: Śro Maj 07, 2014 5:05 pm Nie do końca uczciwy komis samochodowy
|
|
|
Witam wszystkich. Niedawno kupiłem samochód w Holandii w komisie. Znalazłem ogłoszenie w internecie, w ogłoszeniu był oczywiście opis samochodu wszystkie inne rzeczy i było też napisane że auto posiada książkę serwisową. Pojechałem na miejsce, pojeździłem pooglądałem i zdecydowałem się na zakup. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt ze jak odbierałem auto to nagle się okazało że jednak nie ma książki serwisowej. Sprzedawca powiedział że pewnie gdzieś się zapodziała albo ma ją były właściciel i że odezwie się do mnie jak ją znajdzie, ale się nie odezwał i nie odbiera telefonów. Co powinienem w tej sytuacji zrobić? W ogłoszeniu wyraźnie było napisane że książka jest więc nie pytałem już o nią dodatkowo podczas oględzin. Auto ma niski przebieg jak na ten rocznik i model nie kosztowało mało ale co z tego skoro przebieg nie jest potwierdzony i nie znam kompletnie historii tego auta. Gdybym wiedział że nie ma tej książki to zwyczajnie bym go nie kupił. Mogę żądać jakiegoś odszkodowania? Albo odstąpienia od umowy? Poradźcie coś |
_________________ Nie lubię poniedziałku :p |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Maj 07, 2014 8:08 pm
|
|
|
Siódmy jak mi sie uda to wkleję stronkę gdzie za drobna opłata (ok. 3 euro) możesz sprawdzić przebieg samochodu na podstawie danych z przeglądów.
http://burger.rdw.nl/anon...Informatie.aspx
Moze się przyda |
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Śro Maj 07, 2014 8:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
vanrafell
Nieśmiały użytkownik

|
|
|
|
|
siódmy
Poczatkujacy
Wiek: 40 Dołączył: 07 Maj 2014 Posty: 2 Skąd: Nieuw Vennep
|
Wysłany: Śro Maj 07, 2014 9:31 pm
|
|
|
Sprawdziłem, dzięki za linka. Licznik jest Logish cośtam, zrozumiałem tyle że jest logicznie wytłumaczalny bo stronka nie podaje zarejestrowanego stanu. Przynajmniej wiem że nie był kręcony Nie zmienia to jednak faktu że zostałem oszukany. Może spróbuję uderzyć do tutejszego rzecznika praw konsumenta czy czegoś podobnego.
Licznik sprawdzałem na http://burger.rdw.nl/anon...Informatie.aspx
autopas przekierowuje również do RDW ale dzieki |
_________________ Nie lubię poniedziałku :p |
Ostatnio zmieniony przez siódmy Śro Maj 07, 2014 9:40 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|