Cisza nocna - informacja o godzinach? |
Autor |
Wiadomość |
Ilwa
Poczatkujacy suikerpootje
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2014 1:31 pm Cisza nocna - informacja o godzinach?
|
|
|
Na forum znalazłam wiele tematów utworzonych przez osoby, które mają uciążliwych sąsiadów i przeczytałam, że każde Gemeente samo wyznacza obowiązujące godziny ciszy nocnej.
Próbuję znaleźć informację na temat tych godzin dla Utrechtu. Dzwoniłam do Gemeente, ale zaczęło się "odbijanie piłeczki" i musiałam przejść przez trzy osoby, które przełączały mnie do kogoś innego, wreszcie (podobno ta poinformowana) osoba przy telefonie... nic nie wiedziała na ten temat i odesłała na stronę internetową do sekcji "porządek i bezpieczeństwo publiczne", gdzie... nie ma na ten temat informacji. (co się nawisiałam na próżno na telefonie to moje).
Właściwie, to przekonana jestem, że raczej dowiem się tutaj niż ze źródła.
Nie chodzi o głośną muzykę , chodzi o krzyki, wrzaski i hałasy zza ściany, zazwyczaj w godzinach od 1:00 do 3:00 w nocy. Przez cały dzień jest spokój, ale sąsiadom "odbija" właśnie w nocy. Ściany dość cienkie, więc słychać tak, jakby byli w naszym mieszkaniu. |
_________________ Ilwa |
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Wto Cze 24, 2014 10:25 pm
|
|
|
Ilwa, zadzwon na policje |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Śro Cze 25, 2014 10:33 am
|
|
|
jolcia29,
Myslisz ze policja pomoze ? Juz to widze , policja nie reaguje nawet na wezwania holendrow
a co dopiero obcokrajowcow .Mialam niemal podobna sytuacje . Juz przez telefon kiedy to zglaszasz ,to pierwsze o co pyta dyzurny , czy bylas u sasiadow i osobiscie probowalas porozmwiac w tej sprawie.
Ja sie pytam jak mam to zrobic skoro sasiad jest agresywny. Na zakonczenie rozmowy slysze , ale nie wplynelo wiecej zgloszen w tej sprawie od sasiadow. Niby policja powinna przyjechac do kazdego wezwania ,ale w praktyce wyglada to zupelnie inaczej i wcale tak nie jest. Odnosze wrazenie ze Policja to tu jest ale od wylapywania mlodych na rowerze zwlaszcza tych bez swiatel , albo na bromficach ,by za byle glupstwo wlepic mandat . |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Śro Cze 25, 2014 10:56 am
|
|
|
telefon na policje,niewiele zdziała.
U nas tydzień w tydzień,robili sobie imprezy do 3 nad ranem i nic. Jeśli nie ma więcej zgłoszeń to nawet nie przyjadą,przyjmą zgłoszenie i na tym się skończy. |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Śro Cze 25, 2014 4:03 pm
|
|
|
powiedz na policji ze masz wrazenie ze tam sie ludzie bija i boisz sie tam isc to zawsze dziala |
|
|
|
|
Ilwa
Poczatkujacy suikerpootje
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2014 12:31 pm
|
|
|
Dzięki wszystkim. Spróbowałam jeszcze raz - tym razem mailem do Gemeente, zobaczymy czy mi odpowiedzą. Najpierw spróbuję listownie z sąsiadami, po dobroci, przypomnę o ciszy nocnej i o tym, że sąsiedzi mogą zgłosić władzom nadużycie. Jeśli to zignorują, to spróbujemy z policją. Szczerze mówiąc, to, co się tam wyprawia to raczej nie bicie tylko jakieś imprezy i orgie, jakby ciągle na haju byli. Walenie w ścianę często skutkuje, więc może list do tych pustych łbów dotrze. Problem w tym, że człowiek tak wybudzony ze snu, nawet jak uciszy sąsiadów waleniem w ścianę, to i tak już zdenerwowany zasnąć nie może... |
_________________ Ilwa |
Ostatnio zmieniony przez Ilwa Pią Cze 27, 2014 12:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AnetaDK
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 43 Dołączyła: 20 Lis 2012 Posty: 34 Skąd: Zuid Holland
|
Wysłany: Sob Cze 28, 2014 10:38 am
|
|
|
A co zrobić z uporczywą sąsiadką,która uważa,że jej dzieci w Holandii o 19 godzinie idą spać i nic w domu nie można zrobić?Pani nie pochodzi z NL .Dostaliśmy niedawno mieszkanie ze spółdzielni a co za tym idzie,mały remont się odbył,oczywiście w godzinach,dzienno-wieczornych,max 19-20,bo do południa mąż pracuje.Najpierw przychodziła,bo jej nie damy odpocząć,że mieszkania ze spóldzielni się nie remontuje bo to i tak nie nasze.Teraz o godzinie 20:15 mąż skręcał tylko komodę,którą zakupiliśmy,to pani uznała,że to nie pora na tego typu rzeczy.Mieszka nas w bloku 27 rodzin i tylko tej pani wszystko przeszkadza.To się zrobiło irytujące.
Zapomniałam dodać,że ostatnim razem pani zaczęła nas policją straszyć |
Ostatnio zmieniony przez AnetaDK Sob Cze 28, 2014 10:43 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Cze 28, 2014 5:19 pm
|
|
|
AnetaDK, Ilwa,
Moze tu znajdziecie jakas podpowiedz
Cytat: |
Hebt u problemen met uw buren? Probeer het dan eerst samen op te lossen. Vaak wordt direct de politie gebeld zonder de buren te spreken. Ervaring leert dat een goed gesprek volstaat om conflicten op te lossen of te voorkomen. Ook kunt u terecht bij buurtbemiddeling. Komt u er echt niet uit en loopt het uit de hand? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. |
http://www.politie.nl/onderwerpen/burenruzie.html |
|
|
|
|
kuntjesquad
Poczatkujacy
|
|
|
|
|